24.8.2012

Väriä purkkiin

Kuten edellisessä postauksessa kirjoittelin, olen hullaantunut ajatukseen siitä, että kukkamaljakoiksi tarkoitetut lasipurkit olisivatkin turkooseja. Tuumasta toimeen ja lasimaalia hakemaan askartelukaupasta, ja sitten vaan siveltimellä väriä pintaan.

Kokeilin ensin maalata pelkällä turkoosilla, mutta siitä tuli aivan liian tumma, koska edes jollain tasolla tasaisen lopputuloksen saavuttamiseksi tarvitaan kaksi kerrosta maalia. Sitten sekoitin turkoosia ja kirkasta suhteessa 1:3 ja lopputulos oli paljon parempi. Pitänee vielä yksi purkki kirkasta hankkia, jotta saa suhteen 1:4, uskoisin siitä tulevan aika perfettoa jälkeä.

Lasipurkit ja maalit raahaan siis huomenna Pohjanmaalle, saavatpahan äiti ja pikkusiskokin osallistua askarteluihin :). Enkä sitäpaitsi täällä kerostalokämpässä pystyisi tuota liuotinohenteista maalia edes kovin paljoa läträilemään (vesiohenteisessa ei ollut sopivaa väriä tarjolla....). Maalla on tilaa sutia ulkonakin!


Ennen...


... ja kaksi maalikerrosta myöhemmin.

Näistä olen kyllä tosi innoissani! Saa kattaukseen kivasti mukaan turkoosiakin, mutta sopivan hillitysti ja kauniisti. Ja kertauksena vielä, how to do it?

Tarvikkeet:
Lasipurkkeja
Lasimaalia (haluamasi sävy)
Sivellin
Tärpättiä (jos on liuotinohenteinen maali kyseessä)
Sanomalehteä tms. suojaksi.

Toiminta:
- Tarvittaessa sekoita maaleista sopiva sävy
- Sivele purkin pintaan tasainen kerros ja anna kuivahtaa hetken (n. 5 minuuttia riittää)
- Sivele toinen kerros ja annan kuivua kunnolla

Maalina näissä purkeissa käytin Wacon lasimaaleja, joita saa esim. Hobby Pointista. Vesiohenteinen on hajun takia miellyttävämpi, mutta sitä ei tosiaan ollut tähän hätään tarjolla. Ja tämän maalin litrahinta oli sitäpaitsi halvin :).
23 kommenttia:

 1. Noistahan tuli tosi kivan näköisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuli tosi kivoja! Hiukan vielä vaaleammaksi, niin sittenhän on jo täydellistä!

   Poista
 2. Hmm.. taidan varastaa idean ja maalata omat kynttiläkipponi vihreiksi.. ehkä jopa klassisesti pullon vihreiksi. Tos nättejä nimittäin tuli noista. Oon vähän kateellinen kyllä vielä pioneista, niitä ei kuulema enää elokuulle saa, joten täytynee itse luopua siitä haaveesta. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purkkien maalaus on ainakin helppoa ja nopeaa! Jos aikoo sisällä maalata, niin kannattaa tosiaan hankkia vesiohenteista maalia...

   Poista
 3. Luit ajatukseni! Juuri eilen pähkäilin, että mitä teen pöytäkoristeiden kanssa kun ostin turkooseja tuikkuja liian vähän/ne ei riitä koristeeksi kaikkiin pöytiin eikä raaskisi häitä varten vain hankkia kauheaa kasaa maljakoita ja tuikkukippoja. :) Tämä voisi olla hyvä ratkaisu....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasipurkkien avulla saa kyllä aika helposti ja halvalla esim. kynttiläkippoja koristeeksi.

   Poista
 4. Ihan älyttömän hienot! Tekaisepas parit purkit mullekin... :DD

  VastaaPoista
 5. Tosi hienon näköisiä, rupesin itsekin miettimään voisinko hyödyntää ideaa meidänkin häissä :)

  VastaaPoista
 6. Wau! mietin että miten toteutan turkoosit kukkamaljakot häissämme,en tiennytkään et tällainen on mahdollista, turkoosit kulhot sopii täydellisesti vaaleanpunaisien ruusujen kanssa, eikun kulhokaupoille ja maalailemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä aika helppo ja kohtalaisen edullinen tapa hankkia haluamansa väriset kukkamaljakot. Ja maaliahan voi sivellä minkä vaan lasiesineen pintaan, oli se sitten kurkkupurkki taikka Ikean maljakko tai mikä vaan...

   Poista
 7. Niin on, jos kaupassa yksi turkoosi lasikippo maksaa lähemmäs kympin uutena, niin maalamalla niitä saa jo paljon sillä hinnalla, kun kiertelee esim astiasto kirppiksiä :) Ootko muuten ostanu purkit jostain ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain nuo kurkku- ja hillopurkit ynnä muut yhdeltä blogimorsiamelta, joka oli niitä kerännyt, mutta ei sitten käyttänytkään. Tuttujen ja perheen avulla voisi ehkä saada kerättyä purkkeja kasaan? Ja tosiaan kirppikset on myös hyviä, periaatteessahan monenlaiset astiat juomalaseista kukkamaljakoihin käy.
   Lasimaalit maksoi yhteensä tosiaan suunnilleen parikymppiä ja arvelen, että niillä saa kolme kassillista purkkeja maalattua oikein hyvin.

   Poista
 8. Pitää vaan muuttaa ruokavaliota enemmän säilykkeiden suuntaan, niin tarvittavat purkit kertyy nopeasti.. ja maustekurkut tulee ulos korvista. ;) Sukulaisien värvääminen on tosiaan hyvä idea, meilläkin mummo ja äitipuoli keräilee mulle purnukoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokaremontti on ehdottomasti ratkaisu tähän(kin) ongelmaan!

   Poista
 9. Kiitti vinkistä! Tää lähtee samantien maalikaupoille :D Just mietin, että mistä hitosta mä löydän mintun värisiä lasipulloja, mut Laura sano että katopa sun blogista. Hih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou jea! maalia on hyvä ohentaa vähän. Kannattaa tosin hankkia niiden "omaa" ohennetta, kun toi tärpätti ei oikein toimi... :)

   Poista
  2. Joo mä laitoinki miehen tilaukseen yksi turkoosi ja kolme kirkasta pulloa (: Niillä varmaan saa jonkun pullon maalattua niin saa kukka-asetelmiin vähän väriä!

   Poista

Ilahdun kommentistasi!