17.8.2012

Leipää ja sirkushuveja...

... Tai ainakin nyt sitä leipää ja ehkä jotain sen kanssakin.


Kuva: galligraphylady.com

Olenkin jo muutamaan kertaan selostanut täällä meidän hääjuhlan monimutkaisuuden ja sen, että hääpäivällinen nautitaan lähinnä sukulaisten kesken ja sitten siirrytään jatkoille, jossa on luvassa menoa ja meininkiä mm. kakun ja tanssien siivittämänä. Jatkoille kutsutaan iso kasa kavereita (ja serkkuja) bailaamaan kanssamme pitkälle yöhön.

Haluamme kuitenkin tarjota kunnollisen hääjuhlan myös niille vieraille, jotka kutsutaan juhlimaan vain jatkoille. Ideana olisi siis, että näille vieraille olisi tarjolla ruokaa jatkopaikassa ennen meidän saapumistamme. Ja kyllä, pöydät hienosti katettuna ja nimilaput paikoillaan ja kaikki sielläkin viimeisen päälle. Ajatuksissa on ollut jonkinlainen kevyempi buffa, jonka pääpaino olisi salaateissa ynnä muissa kylmissä ruuissa.

Olin tosiaan kesällä kokkina kaverin häissä (niistä postailin täällä) ja sitä kautta kaveri saattaa olla meille ehkä palveluksen velkaa... Myös Panu oli samaisissa juhlissa auttamassa. Yksi kokkaustaitoinen kaveri ei kuitenkaan kesää tee ja tämän kaverin sekä muutaman muun suosiollisella avustuksella olemmekin ajatelleet toteuttaa lähinnä yöruokaspektaakkelin. No, onhan meille auttavaa kättään ojentamassa myös toinen hääpari, joiden häitä huhtikuussa oltiin järjestämässä niinikään siellä keittiön puolella. (Niin, jos joku kaipaa osaavaa suurtalouskokkia, joka pystyy loihtimaan herkkuja hetkessä ja pitopalvelut tuntuvat kalliilta, niin viestiä tänne päin. Hinnasta voidaan sopia... Häiden menopuoli on kohdillaan, pieni lisäbuustaus tulopuolella ei olisi pahitteeksi. Hehheh!) Mutta mutta, nyt alkaa punainen lanka kadota, joten asiaan!

Alkuperäisenä ajatuksena oli siis huolehtia jatkovieraiden makunystyröiden hellimisestä enimmäkseen omin ja tuttujen voimin (käytössä iso laitoskeittiö), päävastuu olisi ollut tarkoitus sälyttää heinäkuisten häiden kulinaristisulhaselle. Olen nyt kuitenkin miettinyt sitä, että pitäisikö pyytää tarjous pitopalvelulta. Tai oikeastaan  pari tarjouspyyntöä jo lähtikin bittiavaruuden kautta tavoittelemaan oikeaa vastaanottajaa... Eri vaihtoehdoilla on plussia ja miinuksia, mutta mikä painaa vaakakupissa enemmän? Lähinnä kai kyse on siitä, mikä on hintaero näiden vaihtoehtojen välillä.
Pitopalvelu
+ Taatusti hyvä ruoka ammattitaidolla valmistettuna
+ Stressittömyys
+ Astiat ja pöytäliinat saatavissa pitopalvelun kautta
+ Vähentää siivoushommia, kun pitopalvelu huolehtii likaiset astiat ym.
- Hinta voi olla reilusti isompi kuin itse tehtynä

Omat ja toisten voimat
+ Halvempi hinta
+ Morsian saisi suunnitella juuri sellaisen menun kuin haluaa
+ Menu on jo lähes suunniteltu
- Morsian ei aina tajua, ettei kaikkea tarvitse tehdä itse, eikä varsinkaan yksin...
- Aiheuttaa vaivaa, kiirettä ja stressiä, vaikka osan ruuista voisikin tehdä hyvissä ajoin etukäteen.
- Astiat, pöytäliinat ym. pitäisi hankkia erikseen
Miten siis asian saisi hoidettua halvalla, nopeasti ja helposti? Ja niin, ettei mun tarttis kauheasti stressata asian kanssa...? Tuppaan olemaan sen verran kontrollifriikki, että en varmasti osaa pysyä poissa keittiöstä häitä edeltävänä päivänä, jos paadytään itse tehtyihin ruokiin.

No, odottelen tässä pitopalveluiden tarjouksia ja sitten katsotaan, mihin päädytään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!