29.8.2012

Budjettiriihi


Kuva: 1weddingsource.com


Häiden järjestäminen maksaa. Paljon. No, voisihan sitä toki halvemmatkin bileet järjestää, mutta onhan kyseessä sentään elämän tärkein juhlapäivä ja haluamme panostaa siihen. Siksi valitsimme mm. kaikista upeimmat, mutta kohtalaisen hintavan hääpaikan jne. Joistain asioista toki myös pihistämme, mutta enimmäkseen sitä kautta, että meillä on tuttuja, jotka auttavat meitä tai joiden avulla saamme asioita halvemmalla.

Olen pohtinut sitä, että julkaisenko hääbudjettimme täällä vai enkö. Nyt olen tullut siihen tulokseen, että antaa mennä! Jotain vaaleanpunaista -blogin Heidi kirjoitteli tänään häiden lopullisista kustannuksista ja siitä oikeastaan sainkin lopulta innostuksen kirjoitella samasta aiheesta. Saattaahan tästä jopa olla jollekulle häitään suunnittelevalle hyötyäkin. Ja tiedän, että äitini lukee tätä blogia, joten älä äippä-kulta hätäänny! Panu väittää, että meillä on varaa ;). Sitähän varten niitä DI-papereita tässä yritetään saada kouraan mahdollisimman pian. Tosin tämä himputin flunssa ei edistä sitäkään projektia pätkän vertaa...

Tässä budjetissa henkilömäärä on arvioitu (toivottavasti aika reippaasti) yläkanttiin eikä ole huomioitu sitä, että osa vieraista on lapsia, joiden ruokailu maksaa vähemmän. Budjetti tulee varmasti tarkentumaan tässä matkan varrella, kunhan erilaiset jutut varmistuvat...


Sormukset (kihla) 1300
Sormukset (vihki) 1800
Hääpuku 650
Hääpuvun muutokset 100
Siviilivihkimismekko 200
Siviilivihkiminen (vihkijä) 140
Asusteet 250
Alusasut 150
Sulhasen asu (vuokra) 150
Pääjuhla (100 henkeä) 7000
Jatkot (100 lisää, yht 200) 3000
Bändit 1000
Kuljetukset 300
Kukat (kimppu + koristeet) 300
Paperituotteet ja askartelut 500
Kampaus, meikki, kynnet… 250
Valokuvaaja 300
Esiintyjät 700
Siviilivihkimislounas 1000
Yhteensä 19090Eli siis tuollaisella vajaalla kahdellakympillä lähdetään liikkeella ja toivotaan, että siinä pysytään. Esim. pelkästään jatkoille tulevia vieraita on todennäköisemmin noin 70 kuin 100 ja pääjuhlaankin olisi tarkoitus kutsua yhteensä noin 90 henkeä, joista kaikki eivät ehkä edes pääse paikalle. Oikeampi vierasmäärä on toivottavasti siis noin 80 + 70 henkilöä, mikä vaikuttaa budjettiinkin aika paljon. Ja meillä tuolla hääbudjetissa on myös kihlasormukset, jos ne ottaisi pois, niin sehän olisi jo yli tonnin vähemmän hääkuluja :).

Huh! Kalliiksi tulee!

P.S. Tähän alas jää tyhjä taulukko, joka ei näy, mutta jota en saa pois. Siksi tähän jää myös järjetön määrä tyhjää... Bloggerin ihanuuksia!
6 kommenttia:

 1. Huih, jotain onnea että asutaan maalla, keskellä ei mitään. Täälä niin moni asia on halvempaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ju, välillä mietin sitä, että miten paljon halvempaa olisi ollut järkätä häät maalla lapsuusmaisemissa...

   Poista
 2. Näyttää aika tutulta.. Tonnin verran alempana on meidän "alkubudjetti". Kaikki on laskettu yläkanttiin (kuten teilläkin), ettei tuu ylläreitä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on kohtalotovereita, ei tartte yksin kärsiä hääbudjetin aiheuttamistä rytmihäiriöistä!

   Poista
 3. Jos uskallat aiheesta vielä kirjoitella, niin mielelläni kuulisin miten teidän budjetille loppupeleissä kävi. :) Menikö yli kahdenkympin vai olivatko alustavat laskelmat lopulta suurempia kuin todelliset kustannukset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä tehdä postaus, meillä kun on kyllä mies aika hyvin exceliin kaikki kulut huolehtinut.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!