18.8.2012

Maalailua ja muuta puuhaa

Hui, huomenna mennään kihlakuvailemaan! Säätiedotus lupailee sadetta päivälle, mutta saas nähdä... Toivotaan, että kuvauskelit ovat suotuisat :). Ja ennen kuvailua haetaan voimia Dylanin brunssilta, nams!

Kuvausta silmällä pitäen maalailin eilen kylttejä, joita käytetään kutsua varten otettavissa kuvissa. Ideana on siis se, että kutsusta tulee kolmeosainen ja siihen tulee kolme kuvaa... Mutta ei siitä sen enempää, palataan kutsuasiaan sitten joskus, kun se on ajankohtaisempaa.

Kylttejä varten Panu haki erilaisia laudanpätkiä vanhemmiltaan ja niitä sitten sahailtiin sopivan mittaiseksi tuolla kadun varressa. Parempi purut pihalla kun meillä sisällä! Sahailun jälkeen tartuin akryyliväreihin, veteen ja pensseliin, laudat siis saivat ruskean pintakäsittelyn käytännössä vesiväreillä, en viitsinyt tätä projektia varten käydä mitään kummempaa ostamassa. Valkoinen maali oli jotain todella jännää! Ehkä jostain 80-luvulta peräisin oleva avaamaton paketti jauhemaalia... Eli siis valkoinen jauhe sekoitettiin veteen ja siitä tuli valkoista maalia, mikä oli melkoisen näppärää, kun maalia sai tehtyä juuri haluamansa määrän. Eipä ollut enää ihan priimakunnossa tämä maali, mutta ajoi asiansa tässä käyttötarkoituksessa paremmin kuin hyvin.

Maalausjälkeä parantelin vielä hiekkapaperin ja rätin avulla, jotta sain varsinkin valkoiseen kylttiin sellaista kuluneen tuntua, siitä kyltistä kun tullaan ottamaan lähikuva. Ja kylteistä tuli sen verran hienot, että ne päätynevät näytille myös itse hääjuhlassa...
Torstaina kiertelin kaverin kanssa askarteluliikkeitä ja silmäilin paperivalikoimia läpi löytääkseni sopivaa paperia vieraslahjarasioihin. Löysinkin aika kivan silkkipaperin ja testailin sitä tietenkin heti kun kotiin pääsin. WC-paperirullat siis taitetaan päistä ja päällystetään silkkipaperilla, kun vielä lisätään rusetti, saadaan nättejä vieraslahjarasioita. Tässä kuva prototyypistä.

Kuvassa olevassa rasiassa on kaksi kerrosta silkkipaperia vessapaperin päällä, mistä johtuen vessapaperirulla kuultaa hiukan läpi. Noh, mitäs siinä sitten muutakaan kuin maalaamaan rullia valkoiseksi, kun sitä valkoista maaliakin sattui jäämään. Nyt on 60 rullaa sudittu ja vielä toinen mokoma ainakin pitäisi kerätä ja sutia. Oletettavasti enemmänkin... Onneksi on vielä reilusti aikaa ennen ensi vuoden kesäkuuta!
Olen jo ruvennut vääntämään myös pompomeja, mutta niistä postailen joku kerta ihan erikseen. Niistä tulee hienoja ja niitä tulee paljon! Onneksi ei ole mun ongelma selvittää, miten ne ripustetaan jatkopaikan kattoon, siinä asiassa luovuuttaan saa käyttää sulhanen!


P.S. Tuosta silkkipaperista löytyy nyt sitten meidän häissä pinkin rinnalla käytettävä vaalea turkoosin sävy, joka itse asiassa on enemmänkin ehkä aqua tai joku vastaava sävy.

7 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä tulee noista vessapaperirullarasioista! Oikein hyvä idea :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja näyttävät vielä paremmilta nyt, kun maalasin rullan ensin valkoiseksi :).

   Poista
 2. Siis ompa vain huippu idea!!:)

  VastaaPoista
 3. Ihan mielettömän hyvä kierrätysidea ja vieläpä kaunis sellainen!
  http://forthosewholovedresses.wordpress.com/

  VastaaPoista
 4. Juu, tuo on kyllä hyvä tapa käyttää vessapaperit! Kiitokset ideasta täytyy kyllä heittää kaason suuntaan. Pitääpä tässä joku päivä väsätä tänne aiheesta joku "tutoriaali" tai jotain :)

  VastaaPoista
 5. Kauniin sävyiset nuo kyltit sait aikaiseksi! :) Ja tekstikin on niin nättiä! Juuri eilen nimittäin mietin, että millä ihmeellä saan tekstin suoraan ja kirjaimet samankokoisiksi sitten, kun kylttejä joskus ensi vuonna tehdään.

  Blogiasi olen silloin tällöin käynyt lukemassa, mutta nyt kun omakin hääpäivä on päätetty ja blogi perustettu, liityin lukijaksikin! :) Saanko linkittää sut omaan blogiini?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, yllättävän kaunis sävy tuli ihan ala-asteen kuvistunnin tasoisilla välineillä! Eikä edes levinnyt, vaikka kuvattiin sateisena päivänä :). Aika hyvin sain nuo tekstit tehtyä, kun hahmottelin niitä ensin lyijykynällä. Hyvänä vinkkinä: kannattaa merkata keskikohta ja miettiä, mikä kirjain siihen tulee tai minkä kirjainten välissä keskikohta on...

   Ehdottomasti saat linkittää omaan blogiisi myös :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!