5.9.2012

Olkapäät piilosilla

Minulle ei tule perinteistä huntua. Ei! Ihailen erilaisia huntukuvia nettisivuja selaillessani ja kuolailen varsinkin pitsireunaisten mantilla-huntujen perään, mutta kun kokeilin huntua useammankin kerran hääpukuliikkeissä ja joka kerta lopputulos oli "hyi kauhia", niin on aika selvää, ettei huntu sovi minulle. Jotenkin vain olen niin täynnä kaikkea isoine valkoisine helmoineni, että jos vielä hunnunkin tällää päähän, niin tylliin kääritty vaahtokarkki ei ole huono termi kuvaamaan lopputulosta... Ja myös kaaso(t) ja liikkeiden myyjät ovat olleet samaa mieltä asiasta.

Päähän haluan kuitenkin jotain kirkko-osuuteen ja siksi olen suunnitellut bird cage -hunnun hankkimista, mutta siitä myöhemmin. Ja koska perinteistä huntua ei tule, niin pitää keksiä ratkaisu myös siihen, että haluaisin jotain olkapäideni peitoksi niinikään kirkkoon. Ja ehkä kuitenkaan esimerkiksi bolero ei ole minun juttuni... Sainkin jo kauan sitten idean, että äitini varmasti palaa halusta (heh) tehdä minulle jonkinlaisen ihanaisen pitsihuivin kietaistavaksi olkapäille, sama huivi toimisi sitten tarvittaessa myös lämmikkeenä viileämmän ilman osuessa kohdille. Ja ennenkaikkea huivi jäisi minulle ihanaksi muistoksi, voisin sen säästää ja toivoa, että joskus saan tytön, joka voisi käyttää sitä omissa häissään. Ihana ajatus <3!

Ollaan ihanan äipän kanssa mietitty, että millainen huivi voisi loppupeleissä olla ja nyt äiti oli löytänyt ohjeen ihanalle henkäyksen kevyelle huiville, joka varmasti olisi aivan unelmaihana.
Ohje löytyy täältä, jos vaikka jonkun lukijan sormia rupeaa syyhyttämään ja iskee halu päästä neulomaan itselleen tällainen. Ja huivista tulisi tietysti ohjeesta poiketen luonnonvalkoinen / kermanvärinen / vastaava. Ei siis missään nimessä vihreää tai muutakaan kirkasta väriä.


Kuva: www.ullaneule.net

Ja äidin tekemä huivi/shaali olisi ihana pukea sitten kirkkoon jotenkin niin, ettei sitä tarvitsisi roikotella hankalasti kyynärtaipeissaan, koska se näyttää minusta aina vähän hölmöltä... Kun iltapukujen kanssa joskus ja vähän useamminkin olen huiveja käyttänyt, niin jotenkin ne aina ovat vain tiellä ja putoilevat ja unohtuvat johonkin jne... Siksipä ajattelin, että huivin voisi kietaista kivasti olkapäille ja kiinnittää kauniilla rintaneulalla niin, ettei sen pysymisestä kirkkoseremonian aikana tarvitsisi huolehtia (Minä kun aina onnistun mokaamaan jotain silloin kun ei pitäisi ja huivi on yksi aikamoinen vaaratekijä. Kerran onnistuin polttamaan iltapukuhuivini tuikkukynttilässä enkä edes huomannut mitään, ennenkuin siinä oli pään kokoinen reikä...). Ja näin huivi myös näyttäisi huomattavasti paljon paremmalta, ainakin minun mielestäni. Mitäs mieltä olette? Hot or not? Olisiko huivi hyvä ratkaisu "olkapääongelmaan"?Ei näin...
Kuva: haakauppa.fi


Vaan jotenkin näin.
Kuva: bestontop.com8 kommenttia:

 1. Mulla kävi vähän just päinvastoin; olin ajatellut että huntu on ihan nounou, mutta sitten suostuin kokeilemaan ja vitsit että se näyttikin ihanalta.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä häitä suunnitellessa tulee kyllä kaikenlaisia ylläreitä vastaan. Monet jutut joita ei ole pitänyt vaihtoehtoina edes, onkin kivoja ja sitten jotkut aivan ihanat jutut ei vaan toimi :).

   Poista
 2. Joo tuolla rintaneulalla kiinnittäminen on hyvä ratkasu, ja vielä kauniskin tuollainen huivi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun löytäisi kauniin ja koknaisuuteen sopivan rintaneulan... :)

   Poista
 3. Onpa upea huivi, ja tuo rintanaulalla kiinnittäminen on huimasti parempi ratkaisu kuin selän taakse sidottu solmu, jota vieraat voivat sitten alttarilla ihastella. Jos itsellä ei aika olisi käymässä vähiin, niin voi muuten olla, että rientäisin itsekin valkoista lankaa hakemaan tuon ohjeen inspiroimana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, ei mitään solmua ainakaan! Tuo huivi ei taida olla mikään pikainen yhden illan projekti, sen verran ohuesta langasta on kyllä kudottu. Eli jos kovin vähän on aikaa, niin ei ehkä aika riitä :)

   Poista
 4. Wau, nuo kaksi huivia ovat ihan mielettömän upeita! Vois olla ideaa omaankin hääeleganssiin hankkia tuollainen, niin tulisi käytettyä myöhemminkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois tosiaan olla sellainen huivi, että olisi myöhemminkin käyttöä, ainakin ehkä enemmän kuin esim. valkoiselle pitsibolerolle tms...

   Poista

Ilahdun kommentistasi!