28.9.2012

Autokuumetta...

Kuva: weddingpartyblog.com

Meillä on ollut puhetta siitä, että kunhan tuo Sulho saa dippainssin paperit ja siirtyy täyspäivätöihin, niin saattaa olla edessä auton hankinta. Ihan vain siksi, että herra tarvitsee sitä työssään. Muutenhan meillä ei niin paljoa tarvetta autolle ole, kun ihan keskustan tuntumassa asumme ja näppärämpää on  liikkua kotoa pois pyörällä tai julkisilla kuin omalla autolla.

Noh, kun autoa tarvitaan ehkä enimmäkseen Panun työn takia, niin mikäs sen luonnollisempaa kuin se, että MINÄ mietin, millainen auto MINUN mielestäni olisi kiva... Juu-u, meidän taloudessa minä olen se henkilö, joka säätää aina enemmän, oli kyse mistä vaan... Ihan vaan siksi, että minä tykkään säätää! Ja myös tästä autojutusta minä olen enemmän innoissani kuin rakas tuleva aviomieheni.

Mutta ei, en aio tehdä teille mitään postausta siitä, millaisella kärryllä olisi kiva huristella tai millaiseen siedettävään kotteroon meidän autobudjetti riittäisi. Ainakaan nyt, auton hankinnan tullessa ajankohtaisemmaksi, voitte joutua ehkä siitäkin kärsimään... Aion sen sijaan postata hääautosta.

Jonkinlainen kulkupeli häihin kai olisi paikallaan. Ja minä ainakin haluaisin sen kulkupelin olevan jollain tavalla hieno. Hieno on kyllä aika monitahoinen käsite, mutta tässä yhteydessä se tarkoittaa joko todella vanhaa tai ihan pränikkää. Ykköstoiveena minulla on Marmon. Ai mikä Marmon?

Marmon on alunperin ollut Marsalkka Mannerheimin edustusauto 1920-luvulla ja sittemmin päätynyt teekkareille oltuaan mm. Turun lentokerholla purjekoneiden hinauslaitteena. Teekkareiden käyttöön päädyttyään auto oli mukana mm. tempauksissa ja Äpy-lehden markkinoinnissa. Lopulta vanhan auton kunnossapito alkoi käydä hankalaksi ja auto hautautui Otaniemeen erääseen autotalliin rojun sekaan, josta se sitten myöhemmin on kaivettu esiin ja ansiokkaasti kunnostettu takaisin käyttökuntoon. Ja sivumennen sanoen tuo kunnostusprojekti ei ollut helpoimmasta päästä... Jos Marmon kiinnostaa enemmänkin, niin lisää voi lukea täältä.

Mutta siis, tuolla kaaralla olisi minusta aika makeeta huristella pois kirkosta. Pitäisi nyt vain selvittää, että onko se mahdollista saada käyttöön... Tuossa autossa on kyllä säävaraus, eli sateella sillä ei mennä mihinkään, kun kattorakenteet puuttuu. Mutta sittenhän pitää vaan olla joku plan B. Vanhempien musta mersu?

Marmon hääauton virkaa tomittamassa.


Mannerheim Marmonissaan.


Marmon Sinebrychoffin huvilalla.

Marmon Wappufiiliksissä.

Tämän postauksen kuvat ylintä lukuunottamatta osoitteesta marmon.ayy.fi, josta löytää myös aika kivan paketin tähän autoon liittyviä juttuja. Olisko tuollainen tyylikäs? Mitäs mieltä olette?


1 kommentti:

  1. Wau, ihana! :) Tykätään sulhon kanssa molemmat vanhoista (muskeli)autoista ja ihan unelma olisi saada jostain 60-70-luvun taitteesta Ford Mustang hääautoksi. Valitettavasti tälläinen on helpommin sanottu kuin tehty talvella. Ja todennäköisesti en pukuni kanssa sinne autoon edes kunnolla mahtuisi. Ja sulho tahtoisi itse ajaa autolla, jolloin pitäisi keksiä joku hoitamaan auto pois hääpaikalta sulhon maisteltua baarin antimia... :)

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!