6.9.2012

Karkkia kaikille!

 


Hei, olen Hanna ja olen karkkiholisti. En ole edes yrittänyt olla kuivilla koskaan... Eli siis, minä syön karkkia ja suklaata vähän liikaakin, sen voin myöntää. Mutta kun ovat vaan niin hyviä, etenkin irtokarkit ovat aivan lemppareitani ja läheisen Makuunin karkkivalikoima on lähes taivas silloin harvoin, kun annan itseni sinne mennä. Joku väittää, että Makuuni olisi leffavuokraamo, mutta minä sanon sille luulolle kyllä höpönlöpön ja pidän kiinni siitä, että ensisijaisesti se on karkkihullun kultakaivos ja vasta toissijaisesti leffavuokraamo! Supporting me on this, anyone?
Mutta mutta siis, aiheena tässä postauksessa otsikonkin mukaan on karkit ja tietysti häihin liittyen tarkemmin sanottuna karkkibuffet. Meille ei siis vieraslahjoiksi tule karkkia, mutta herkkuja tulee kyllä tarjolle karkkibuffan muodossa. Mietin ensin, että karkkibuffa jää elämään vain haaveisiini (koska jostain on pakko vaan säästää, kaikkea ei voi saada, kun rahaa ei ole rajattomasti), kunnes rupesin puhumaan asiasta ääneen ja Panu fiksuna poikana kertoi minulle, ettei se sittenkään ole kovin kallista. Jos vaikka oletetaan, että karkit maksavat kympin per kilo ja noin 150 vieraasta vaikkapa 100 käy buffasta poimimassa karkkeja makeannälkään noin 100 grammaa per pää (mikä sekin on mielestäni ehkä aika paljon), niin silloin karkkia kuluu kymmenisen kiloa eli noin 100 euron edestä. Siihen sitten päälle muu tarvittava sälä, johon kuluu ehkä muutama kymppi, niin saan haaveilemani buffan noin 150 eurolla.

Onko tämä hyvä arvio? Paljonko jo häitään juhlineilla on kulunut karkkia ja paljonko buffa on lopulta kustantanut itse kullekin? Auttakaa herkuttelijaa hädässä! :)


Kuva: bulkbarn.ca
 
 

Kuva: embellishedweddingok.com


Mutta millainen karkkibuffa ja mitä siihen sisällöksi? Haluaisin ehdottomasti, että karkkibuffa noudattelisi teemavärejä, eli pääasiassa buffasta löytyisi vaaleanpunaisia ja pinkkejä karkkeja, jonkin verran jotain turkoosiin suuntaavaa ja tietysti sitten myös salmiakkia pitää olla, vaikka se mustaa onkin! Ja suklaata saamme toivottavasti tuolla Brysselin suunnalla majailevan kaverini kautta, Leonidaksen herkut kun ovat siellä aika paljon halvempia kuin täällä! Tosin saattaa olla, että suklaa päätyy kakun seuraksi kahvipöytään, itse ainakin tykkään herkutella suklaalla nimenomaan teen tai kahvin kanssa.
Kuva: hs.fi

Ja sitten tagit buffaan? Haluaisin jotkut kivannäköiset, jotka noudattelisivat yleistä fiilistä ja teemavärejä. Ja vinkkinä kaikille buffaa suunnitteleville: Hauskoja pohjia löytyy myös netistä printattavaksi, kurkatkaapa esim. Makean tarjoamat printtailtavat tagit. Lisää vaihtoehtoja löytyy esim. Anything but perfectiltä, Bronxe Budget Bridelta, Lil Blue Boolta ja Fun Stuff To do:lta, ihan vain muutamia mainitakseni :). Google varmasti löytää niitä lisää ja helppohan näitä on itsekin tehdä!


Kuva: Slice of Sweetness


Kuva: Weddingbee

Ja yksi ihan ehdoton juttu, mitä buffaan haluaisin, ovat spiraalitikkarit! En usko, että niitä kovin paljon menee, mutta ovat vain niiiiiin ihanan näköisiä! Siksipä niitä voisi hankkia esim. kaksikymmentä kappaletta koristamaan buffaa. Esimerkiksi Namitupa näyttää myyvän pieniä spiraalitikkareita kohtuulliseen hintaan. Onko jollain jotain muuta ideaa, mistä  näitä voisi löytää? Ulkomailta toki saa tilattua, mutta tuntuu hölmöltä tilata vain muutama tikkari jostain jenkeistä.Kuva: Namitupa


Ja sitten tietysti vielä se, etä mistä kaikki purkit ja purnukat buffaan. En viitsisi kauheasti ostella mitään, toivottavasti omista / äidin / anopin kaapeista löytyy riittävästi erilaisia kirkkaita lasiastioita.
Olisiko tässä jo tarpeeksi juttua namibuffasta yhdelle kerralle?

4 kommenttia:

 1. Namituvan tuotteet on ainakin todistetusti nameja :P
  ps. täälä toinen karkkiholisti

  VastaaPoista
 2. Kulutukseksi lasketaan yleensä noin 200 g per nenä. Meillä rahaa meni buffaan jonkin verran yli kaksisataa euroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja karkkia kului about 20 kg, enemmänkin olisi mennyt!

   Poista

Ilahdun kommentistasi!