24.9.2012

Ideavarkaissa

Mitä saa aikaseksi, kun laittaa kahvilaan kaksi toisilleen tuntematonta naisihmistä? Hullun pulinan! Sain tänään ihanat korvikseni, jotka voitin Palomiehen morsiamen arvonnasta ja samalla pääsin tapaamaankiin blogin takana olevaa Lauraa. Ei kyllä kauheasti ollut hiljaisia hetkiä, kun juttua riitti häitsä, yhteisistä vaihto-opiskelukokemuksista, opiskelusta ja työstä. Ja ehkä vähän muustakin :). Ja taas kerran pääsin nauttimaan La Torren ihanasta kahvista!

Kuten Laura tänään omassa blogissaan kirjottelikin, blogimaailmassa on se hyvä ja huono puoli, ettei tarvitse itse keksiä juuri mitään, kun voi vaan valita parhaat ideat päältä :). Tällä kertaa kävin ideavarkaissa Häähullun haaveiluissa ja bongasin sieltä ihanat pitsikynnet! Pitihän ideaa sitten heti koittaa...
Älkää välittäkö kuvan laadust, se ei ole paras mahdollinen. Eikä tuo toteutuskaan hätäisesti hutaistuna aika reippaan värisellä hiiukan lian paksulla pitsillä tynkäkynsiini... Idea varmaan kuitenkin tulee selville? Tämä oli helppo tehdä ja etenkin hiukan pitempiin kynsiin ohuemmalla pitsillä olisi aivan ihana! Tai olisihan tuossakin aika räväkkä tapa hoitaa se "jotain sinistä" -osio :).

Eli lyhyesti, how to do it? Tässä ohjeet lainattuna Miloun Häähullun haaveiluista:

Tarvikkeet:
- Valitsemasi värisen pohjalakan
- Pitsiä
- Kirkkaan päällyslakan
- Pienet sakset
- Hammastikun
- Kynsiliimaa (ei välttämätön)
- Hiustenkuivaajan (ei välttämätön)

Vaihe 1: Leikkaa pitsistä paloja, jotka haluat kynsiisi. Voit leikata esimerkiksi pieniä pitsikolmioita, kapeita pitsireunoja tai koko kynnen peittäviä pitsipaloja. Jos haluat peittää pitsillä koko kynnen, leikkaa pitsistä koko sormenpään peittäviä neliöitä - pitsin voi trimmata oikeaan muotoon myöhemmin.

Vaihe 2: Lakkaa kyntesi yhdellä tai kahdella kerroksella pohjalakkaa. Varmista, että ensimmäinen kerros on täysin kuivunut ennen kuin lisäät toisen kerroksen. Käytä hiustenkuivaajaa nopeuttamaan prosessia.

Vaihe 3: Lisää yksi kerros kirkasta päällyslakkaa.

Vaihe 4: Kun päällyslakka on vielä märkää, lisää pitsipalat kynnelle niin tukevasti kun mahdollista. Voit taputella pitsiä varovasti hammastikulla. Päällyslakka toimii kuin liima ja kiinnittää pitsin kynsiin. Hiustenkuivaaja on kätevä tässäkin kohtaa ja nopeuttaa kuivumista.

Vaihe 5: Jos valitsit koko kynnen peittävät pitsipalat, käytä pieniä saksia trimmataksesi ylimääräiset pitsit kyntesi ympäriltä.

Vaihe 6: Kun kynnet ovat kuivuneet ja pitsi tukevasti kiinni, voit lisätä toisen kerroksen päällyslakkaa luodaksesi kiiltävän pinnan kynnelle ja estääksesi pitsin kulumisen/irtoamisen. Tämä vaihe ei ole pakollinen, joten jätä se väliin jos pidät enemmän pitsistä päällimmäisenä. Jos päätät olla lisäämättä päällyslakkaa, voit tarvittaessa silottaa ja liimata irtoavat reunat hammastikun ja kynsiliiman avulla.Ai niin ja huomasin muuten eilen vasta, ettei blogiani pysty kommentoimaan anonyymisti... Hups! Kiitos tästä infosta yhdelle lukijalleni :). Nyt on tämäkin ongelma korjattu ja nimettömätkin pääsevät kommentoimaan juttujani niin halutessaan. Eli esim. kaasot, voitte kirota kaikkia ideoitani täällä nykyään nimettömästi ;). Ja äiti samoin!


4 kommenttia:

 1. Kiitos kahvi- ja pulinaserasta, oli huippua nähdä!! :)
  Niin ja ps. Tiesiks et sulla on myös tuo kommenttien vahvistus päällä? Vai onko tarkoituksella spämmin takia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä oo enää :). En mää kato ollu tajunnu...

   Poista
 2. Voi vitsit, noista kynsistähän tuli tosi upeet! Ihana tuo sininen pitsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kynnet on itse asiassa luonnossa kivemman näköiset kuin mitä tuossa kuvassa :). Seuraava kokeilu tulee jollain toisella pitsillä, kiitokset vielä ideasta!

   Poista

Ilahdun kommentistasi!