10.5.2012

Taivaan tuuliinOlen aina ollut varma siitä, että tulen ottamaan miehen nimen naimisiin mennessäni, jos se nyt ei satu olemaan mikään aivan kamala. Tässä tapauksessa tarjolla on oikein kaunis nimi, joten nou hätä! Olen jo pitkään erilaisia hääjuttuja pohtiessani myös miettinyt, että vanhalle sukunimelle olisi aiheellista sanoa heiheit. Tähän on olemassa monia tapoja, joita löytyy esim. Häähullun haaveiluista. Siellä on mainittu muunmuassa nimen kirjoittaminen kiveen ja kiven heittäminen veteen, nimen räjäyttäminen ilotulituksen mukana, ja nimen polttaminen, kun sen ensin on kirjoittanut paperilapulle. Oma suosikkini on kuitenkin nimen lähettäminen ilmapallon/ilmapallojen mukana taivaan tuuliin.

Vihkipaikallamme on todella kaunis sisäpiha, jossa olisi tarkoitus sään salliessa nauttia alkumaljat ja tässä yhteydessä voisi vanhan nimen lähettää matkaan.

Linkki: Häähullun haaveiluja -blogi


Tässä myös toinen ilmapalloihin liittyvä hauska ohjelmanumero Häähullun haaveiluista (suora lainaus).

"Viestin lähettäminen ilmapallon matkaan:
Häävieraita kehotetaan kirjoittamaan korttiin onnittelu ja jokin lupaus hääparille. Korttien yläreunassa on valmiiksi reikä. Häiden lopuksi häävieraat saavat käydä solmimassa kortin kaasuilmapallon perässä roikkuvaan naruun. Sitten ilmapallot päästetään lentoon ja jäädään odottamaan montako korttia hääparin postiluukusta tipahtaa alas. Ne lupaukset, jotka postista saapuvat tulisi sitten toteuttaa. Toinen vaihtoehto on, että palloihin laitetaan mukaan viesti, jossa kehotetaan pallon löytäjää kirjoittamaan hääparille kortti tai kirje, jossa kertoo mistä ja milloin pallo on löytynyt."

5 kommenttia:

 1. Mielestäni ihana idea lähettää sukunimi ilmapallon mukana, toteuttakaa ihmeessä :)

  VastaaPoista
 2. Jos sukunimestään aikoo luopua, niin tuo ilmapalloidea on kyllä kaunis. :)

  VastaaPoista
 3. Mielummin ilmapallolla entisen sukunimen lähettäminen taivaalle kun sukunimen polttaminen. Se on mielestäni varsin epäkunnioittava ele omia sukulaisia kohtaan.

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä olen, ilmapallo on parempi ja kauniimpi vaihtoehto!

  VastaaPoista
 5. Kaverini hyvästeli viime kesänä sukunimensä pallon mukana ilmaan, oli kyllä kiva juttu :)

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!