5.5.2013

Vieraskirja

Pingviini täällä moi! Eilisen suorituksen jäljiltä on hiukan jalat kipeänä... Mutta käytiin kuitenkin kävelyllä, eli en  ole ihan vain maannut sohvalla. Lisäksi on tehty vaikka sun mitä hääjuttuja tänä viikonloppuna, yhtenä niistä vieraskirja. Tässä hääsuunnittelumatkan varrella on mielessä käynyt monenlaisia vieraskirjoja, mutta lopulta päädyttiin yhdistämään meille maanmittareille läheinen karttateema kortteihin, joihin toivomme vieraiden kirjoittavan meille terveisiään.

Ajatuksena siis on, että jokainen vieras raapustaisi nimensä karttapallon pintaan. Oman valintansa mukaan ihan mihin kohtaan tahtoo :). Tämän lisäksi tulee valmiiksi printattuja kortteja, joihin voi halutessaan raapustaa meille terveisiä ja ohjeita avioliittoa varten.


Kuva


Karttapallo odottelee vielä serkullani, että ehtisimme sen noutamaan. Muutoin vieraskirja on valmis, tulostelin ja leikkelin kortit perjantai-illan iloksi. Kortteja tulee kolmea erilaista kolmella eri tekstillä. Turkoosissa lukee "Nämä juhlat olivat...", fuksiassa "Rakkaitta on..." ja vaaleanpunaisessa "Muistakaa yhteisellä matkallanne..." ja jokaisessa on toisena kohtana "Haluan myös sanoa..." ja lopussa tilaa omalle nimelle. Noista jokainen voi sitten valita mieleisensä ja raapustella niihin ihania sanoja. Noihin kortteihin käytin Janinan blogista löytyviä karkkibuffan tageja.Kortteja varten ostin Kodin ykkösestä aivan mielettömän hyvin teemaan mätsäävän peltilaatikon. Lisäksi Printtasin kehyksiin "ohjeen" vieraskirjan täyttämiseksi. Ohjeessa lukee: "Rakkaat ystävät ja sukulaiset. Jätättehän jäljen itsestänne raapustamalla nimenne pallon pintaan. Arvostaisimme myös suunnattomasti, jos kirjoittaisit meille vinkkejä, neuvoja, ohjeita, helliä sanoja ja muita terveisiä oheisiin kortteihin. Tulevien vuosikymmenten aikana hyvät neuvot voivat olla kultaakin kalliimpia! Kortit voi sujauttaa vieressä olevaan laatikkoon. P.S. Jos uskot meidän tarvitsevan neuvoja enemmän kuin saat korttiin mahtumaan, jatka toki kortin toiselle puolelle!" Ja kirsikkana kakun päällä on tuo ohjeessa oleva kutsustakin löytyvä printtikoukero.

Oi. Olen niin innoissani! Toivottavasti mahdollisimman moni vieras kirjoittelee meille terveisiä, joita voimme sitten vuosien varrella yhä uudestaan ja uudestaan lueskella.13 kommenttia:

 1. Ah, toi karttapalloidea on ihan huippu. Mulla on toi sama kuva tallennettuna inspiskansioon :) Jos en ois väkerrellyt sitä sydäntaulua, niin meillekin ois tullut vieraskirjaksi pallukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä vaihtoehtoja on kyllä niin miljoona, että vaikee niistä on valita paras :)

   Poista
 2. Ihana! Ja mitenkä makoisaa onkaan kriisin hetkellä kaivella tuolta peltilaatikosta "villejä kortteja" auttamaan vaikeiden tilanteiden yli.

  Meille tulee kansa jonkinlaisia lappusia, joissa on pari täydennettävää kohtaa ja lopussa sitten tilaa antaa vaan vapaasti paukkua. Pitäisi vaan käydä metsästämässä järkevät kartongit niihin, nuo kotoota löytyvät on tollaisia plötkyjä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jo valmiiksi fiilistelen, että millaista mahtaa olla parinkymmenen vuoden päästä kaivella noita kortteja ja lueskella niihin kirjoitettuja viestejä. Toivottavasti mahdollisimman moni vieras tarttuu kynään!

   Poista
 3. Hih, ihanaa, että karkkibuffan etiketit ovat saaneet kaikennäköisiä erilaisia käyttötarkoituksia <3 :)

  Karttapallovieraskirja on ihan uusi tuttavuus, mutta hurjan hauska idea sekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista etiketeistä on tosiaan hyötyä muussakin kuin vaan buffassa :). Saattaapi olla, että bufaankin vielä päätyvät...

   Poista
 4. Ihana toi peltipurkki. Oliko noita pienemmässäkin koossa? Kun meillä olisi tarvetta rasialle tai vastaavalle, jonne saisi lahjakortit, rahalahjat ja muut tärkeät asiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut kun tuota kokoa ja aika iso oli. Meillekin vähän liian iso... Mutta siellä oli joitain muita ihan kivoja rasioita ja erilaisia lintuhäkkejä (myös pinkkejä).

   Poista
 5. Karttapallo on huikean hauska idea! :)

  VastaaPoista
 6. Tuo karttapalloidea on aivan mahtava! :)

  VastaaPoista
 7. Aivan huikeen ihania ideoita ja toteutuksia.. Mahtavaa!

  VastaaPoista
 8. UUTISET, TALOUS, KULTTUURI, VIIHDE, URHEILU, HARRASTUKSET, BLOGIT

  NEWNEWS.FI - OPEN TO THE WORLD
  Aina ilmainen uutisportaali.
  Kaikki tuoreimmat uutiset aina ensimmäisenä kellonympäri.
  Minuutti minuutilta, hetki hetkeltä, se nopein uutisvirta ympäri maailmaa.
  Uudenlainen tapa seurata uutisia internetissä 24 tuntia päivässä, 365 päivää vuodessa.
  Eri medioiden uutislinkkejä kokoava sivusto on yksi suosituimmista.

  http://www.newnews.fi/

  UUTISET, TALOUS, KULTTUURI, VIIHDE, URHEILU, HARRASTUKSET, BLOGIT

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!