13.5.2013

Ihanissä häissä

Lauantaina olin siis työkaverini häissä. Upea pari vihittiin Uspenskin katedraalissa Katajanokalla, mistä nokkelimmat voivatkin päätellä, että kyseessä oli  ortodoksivihkiminen. Vihkimisen jälkeen siirryttiin kahvitilaisuuteen katedraalin kryptaan ja sieltä jatkettiin vielä rennommissa merkeissä Juttutupaan.

Ennen Uspenskille menoa oltiin parin työkaverin kanssa meillä nauttimassa brunssista shampanjoineen ja mansikoineen. Siinä sivussa myös laitettiin hiukset ja vedeltiin lilaa luomeen. Ai että me oltiin nättejä! Kaapista valikoitui tällä kertaa punainen kotelomekko, nude paljettijakku ja ihan sikamakeet nudet piikkikoristeisetkorkkarit, mun uudet lempparit!


Vihkiminen oli todella kaunis tilaisuus, vaikkakin itse ehkä silti pidän enemmän luterilaisesta vihkimisestä. Erityisen kaunnin tilaisuudesta teki se, että yksi papeista oli sulhasen isä ja se toi erityislatauksen tunnetta mukaan. Parista myös heijastui aikamoinen onni ja lämmin rakkaus toisiaan kohtaan. Ortodoksivihkiminen kestää pidempään kuin luterilainen, mutta vieraan näkökulmasta koin olevani tilaisuudessa ehkä enemmän läsnä kuin olisin ollut luterilaisessa vihkimisessä. Kokonaisuudessaan kirkko-osuus oli tosi tosi kaunis ja jaksoin jopa seistä koko setin uusissa korkkareissani... :)


Kirkon jälkeen siirryttiin siis alakerran kryptaan, jossa oli pöytään katettu erilaisia cocktail-paloja ja muuta pikkupurtavaa, Mun ehdoton suosikki oli ilmeisestikin krerikkalaishenkinen lammaspiiras ja tsatsiki, namnam! Ruokajuomana luonnollisesti oli skumppaa, mitäs muutakaan! Kakku oli myös from heaven, niiiiin hyvää porkkanakakkua että oksat pois! Hääjuhlan ohjelma oli hyvin musiikkipainoitteista, koskettavimpana hetkenä oli, kun morsian lauloi sulholle Annamari Kaskisen sanoittaman Minä sinua rakastan, joka on kyllä todella kaunis biisi. Jotenkin koko tilaisuus oli älyttömän rento ja siellä oli tosi kiva fiilis, ehdottomasti täysin hääparin näköinen setti! Iloinen, rento, lämmin ja viihtyisä tunnelma alusta loppuun.

Ja loppuun vielä otoksia morsiamen kimpusta. Mielettömän kaunis! Upeita etenkin nuo tummat pionit.
Iso kiitos parille ihanista juhlista, ihan mielettömän ihana lauantai!

7 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanilta juhlilta! Oon kerran ollut ortodoksivihkimisessä, ja se oli kyllä aivan ihana toimitus. Sulla on uuuuupea mekko, ja näytät kyllä hyvältä kimpun kanssa, liekö enne tulevasta... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä häissä ei heitetty kimppua eikä sukkanauhaa, mutta nappasin morsiamen kimpun lainaan. Pitihän sitä nyt testata ;)

   Poista
 2. Mulla on tuollaiset samanlaiset kengät, mutta armyvihreinä. Ihan superhienot! :)

  Olisi tosi hienoa joskus päästä seuraamaan ortodoksivihkimistä, on varmasti kuitenkin melkoisen erilainen luterilaiseen verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ortodoksivihkiminen on julkinen tilaisuus. Siellä on sivulla tila, mihin kuka vaan pääsee seuraamaan vihkimistä :). Rohkeasti vaan joku kerta bongailemaan vihkimisiä!

   Poista
 3. Voi taivas miten ihania nuo pionit! Niitä näkee niin kovin usein valkeina ja vaaleanpunaisina, että nuo näyttävät ihan tajuttoman raikkailta (voiko tummista kukista sanoa näin?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mä en edes tiennyt, että noinkin tummia on olemassa.

   Poista
 4. Ihanat sukkahousut :)
  -Judy-

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!