23.11.2012

Reissuun!

Itsenäisyyspäivänä lähden kaverin kanssa Tallinnaan, ohjelmassa lähinnä Karnaluksin askarteluaarteet ja tietysti vähän hemmotteluhoitoa. Yötä ollaan hotelli L'Ermitagessa, toivottavasti siellä näkyy Suomen kanavat, ettei missata iltapukuloistoa! ;)

Mutta se, mihin tämä postaus nyt liittyy oikeasti on, että me varattiin ihan oikea viikon mittainen matka! Jee! Pääsiäisenä lähdetään rentoutumaan Teneriffalle Puerto de La Cruziin. Siihen mennessä siis pitää olla dippatyö kasassa ja muutenkin kaikki asiat valmistumista varten kondiksessa. Sinne vähän palkitsemaan itseään kovasta uurastuksesta ja samalla latailemaan akkuja hääjärkkäilyyn. Miten kivaa!

Teneriffa ei ehkä ole se mediaseksikkäin matkakohde nykypäivänä, mutta ainakin siellä on lämpimämpää kuin täällä siihen aikaan :). Ja oi, minä ainakin odotan, että pääsen vähän "patikoimaan" tulivuorelle ja tietysti löhöilemään aurinkoon  ja syömään hyvää ruokaa. Tarkemmin matkakohteemme on Puerto de la Cruz. Aurinkomatkat kuvailee kohdetta näin:


"Kanariansaarten vanhimmassa lomakaupungissa matkailulla on pitkät perinteet. Tänne saavuttiin    jo 1800-luvulla nauttimaan lempeästä ilmastosta ja idyllisestä tunnelmasta, joka on edelleen tallella. Kukkaköynnökset koristavat viehättäviä rakennuksia ja perinteisiä kanarialaisia puuparvekkeita. Uudempaa arkkitehtuuria edustavat kuuluisan lanzarotelaistaiteilijan César Manriquen suunnittelemat Lago Martianezin merivesialtaat, joiden äärellä nautitaan rennoista lomapäivistä. Merivesialtaiden kupeessa aurinko lämmittää aallonmurtajan suojaaman Playa Martiánezin rannan tummaa laavahiekkaa. 
Palmujen ja laakeripuiden reunustaman Charcon aukion ulkoilmakahvilat ovat aitiopaikkoja kanarialaiskaupungin elämään. Kaupungin ulkopuolella levittäytyy hedelmällinen Orotavan laakso. Läheisessä Loro Parquen kasvi- ja eläinpuistossa voi matkata saman päivän aikana trooppisesta sademetsästä lumen ja jään maailmaan, pingviinien maille."
Ja hei, tietysti myös kuvia kohteesta. "Enää" 4 kk reissuun... :)
Kuvat kolmea alinta lukuunottamatta Tjäreborgin sivuilta. Miltäs näyttää? Oi kun pian pääsisi jo reissuun...

6 kommenttia:

 1. Me oltiin elokuussa pari yötä tuossa samaisessa hotellissa. Ainakaan meidän huoneessa ei näkynyt Suomen tv-kanavat :( ja ps. aamiainen kannattaa syödä muualla, jos mahdollista. Ekana aamuna käytiin aamupalalla, mutta oli melko kehno, joten seuraavana aamuna nukuttiin pitkään ja käytiin syömässä muualla.

  Puerto de la Cruzista sen sijaan tykkään ja sinne voisin lähteä uudestaankin. Tosin mun käynnistä on 10v aikaa, mutta kuitenkin :) Ainakin se papukaijapuisto kannattaa käydä katsomassa. Ja merivesialtaat oli myös tosi hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh noes, pitää sitten varmaan tallentaa linnan kättelyt, ettei saan missaa yhtään ihanaa pukua... :) Ja kiva kuulla, että PUerto de la Cruz on kiva paikka. Tulispa reissu jo pian!

   Poista
 2. Ihan sama olkoon miten epäseksikäs tahansa, vain Virossa ja Ruottissa käyneelle moriolle tuo kelpais ainakin enemmän kuin hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka kuin paikka on hyvä, jos on oikea asenne ja mahtava seura :)

   Poista
 3. Aurinkoloma on varmasti erittäin paikallaan dippauurastuksen jälkeen :) Maisemat näyttävät tosi houkuttelevilta! (nimim. 11 työpäivää häämatkaan, mutta ei meillä lasketa ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon niiiiiin kateellinen teille! Ja se sun Sydney-postaus, nouuuu... Tahtoo kanssa!

   Poista

Ilahdun kommentistasi!