25.11.2012

Pom-pom-po-po-pom-pom-pom

Kyllä, meille tulee koristeluksi pompomeja! Ja paljon! Noita on nyt taiteltuna arviolta 200-250 kappaletta, en ole laskenut tarkkaa määrää... Mutta siis paljon. Säilytän niitä taiteltuina ja sitten hääviikolla kerään jonkun armeijan availemaan niitä ja ripustelemaan juhlapaikan kattoon.

Pomseja on kolmen värisiä: valkoisia, vaaleanpunaisia ja pinkkejä, kaikkia saman verran. Alunperin papereita oli 480 arkkia jokaista väriä, osan näistä taittelin selaisenaan ja osan leikkasin kahtia ja tein pienempiä pomeja. Ja nyt niitä on paljon! Yksi lihalaatikollinen ja vielä paljon päälle :).


Pahoittelut pimeistä kuvista, meillä ei oikein ole tähän aikaan illasta kovin valoisaa paikkaa...


Tilasin silkkipaperit Paperilla Oy:stä ja hintaa silkkipapereilla oli 28,29 euroa / paketti, eli 23 + alv. Ei siis ollenkaan pahan hintaisia! Ja Paperilla Oy:n värivalikoimakin oli varsin laaja. Ja palvelu oli hyvää, sain nopeasti sähköpostilla vastauksen kysymyksiini ja toimituskin hoitui muutamassa päivässä. Vilkaiskaahan www.paperilla.fi.


Paperilla Oy:n silkkipaperivärikartta.


How to do it?

Pompomien teko ei vaadi kovin ihmeellisiä juttuja, simppelit ohjeet löytyy esim. Martha Stewartilta, alla olevat kuvat lainattu myös Marthalta.


1. Ota 8-12 silkkipaperiarkkia riippuen siitä, miten muhkean pompomin haluat. Itse käytin isoihin pomeihin noin 10-12 arkkia ja pienempiin noin 8 arkkia. Taittele paperit haitariksi.2. Sido pomit keskeltä esim. ohuella rautalangalla tai siimalla. Tai mitä nyt sattuu olemaankaan saatavilla :). Leikkaa päät pyöreäksi tai vaikka teräväksi "nuolen" näköiseksi, jolloin saat aikaan teräväkärkisen pomin.
3. Erottele kerrokset toisistaan varovasti nostellen. Puolet kerroksista ensin ja sen jälkeen käännä pom ympäri ja erottele loput kerrokset, jotta saat aikaan pallon. Voit myös käyttää vähemmän arkkeja ja nostella ainoastaan toiselle puolelle, jolloin saat aikaan esim. pöydälle asetettavan tai seinään kiinnitettävän puolikkaan pomin.


Marthalta löytyy myös ohjevideo täältä. Tohon taitteluun on kone, niinku mitä ihmettä? Askartelun iloa! :)
Loppuun vielä jo aiemminkin blogissani näkyneitä fiiliskuvia aiheesta.


I loooove this feeling. Ja aika lailla meidän väritkin kuvassa :)


Ihanan kevyt fiilis.


16 kommenttia:

 1. Mä en ollut alkuun ollenkaan innostunut näistä, mutta nyt tuntuu siltä, että pakko saada ainakin meidän pöydän yläpuolelle ja sisääntuloon näitä roikkumaan. Mitäköhän tiimarissa maksaa silkkipaperit..? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monissa askartelukaupoissa silkkipaperien hinta on suunnilleen 2-2,5 euroa / kymmenen arkkia. Ainakin sen perusteella, mitä löysin, kun etsin halpoja silkkipapereita.

   Poista
 2. Ihania! Ja loistava idea tehdä niitä pitkän ajan kuluessa varastoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voisi ehkä vähän hermo mennä, jos olisi häitä edeltävänä iltana näitä pitäisi vielä taitella...

   Poista
  2. Joo! Terv.nimimerkki Häitä edeltävänä yönä klo 02 liimasin tuskassa valokuva-albumia kasaan vieraiden katsottavaksi...

   Poista
 3. Vau! Varmasti tulee tosi näyttävän näköinen. :)

  VastaaPoista
 4. Suosittelen! :) meillä oli n. 100 pompomia katossa ja olivat (ainakin omasta mielestä) tosi hyvän näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa, että jollakin muullakin on ollut näitä vähän reippaampi määrä :)

   Poista
 5. Nämä on kyllä superihania! Itseäni mietityttää näiden kanssa tuo kiinnitys: miten/millä/mihin aiot ne hääpaikalla kiinnittää? :)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania! Näitä on ehtottomasti saatava omiin häihin! Kiitos ohjeista :)

  VastaaPoista
 7. Hei,

  Olisin kystynyt, kun tilasin itse näitä myös Paperilla Oy:ltä (kiitos vinkistä!), että taittelitko osan siis todella sen kokoisena, kuin ne postissa tulivat? :O Luulin aivan, että ne olisivat A4 kokoa, mutta nehän arkit olivatkin hurrrjan isoja :D


  t. Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taittelin osan sen kokoisina kuin tulivat, osan leikkasin kahtia. Isoimmissa halkaisija on noin 50 senttiä, pienemmissä puolet siitä. Mutta niitähän voi leikellä vaikka miten pieniksi riippuen, minkä kokoisia haluaa :).

   Poista
  2. Okei, kiitos :)

   t. Susanna

   Poista
 8. Mitä värejä noista tilasit? Itse olen miettinyt samasta firmasta tilata vanillan ja light pink sävyjä. En vain tiedä tuosta värikartasta kuinka saman värisiä sitten todellisuudessa on..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin white, pink ja cerise. Cerise oli jonkinverran kuvasta poikkeava, muuten ok. Ei se cerisekään kamalaa ollut kuitenkaan :). Ja sieltä sai myös mallipalat, tilasin sellaiset ensin.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!