2.11.2012

Hääyö

Meidät siis vihitään siviilimenoin torstaina 6.6.2013 ja tällöin ajattelimme myös varsinaisen hääyön viettää. Mietinnässä on ollut, että  mikä hotelli ja miten paljon rahaa siihen halutaan käyttää. Ollaan nyt kuitenkin päätymässä siihen, että tämä menee meidän häissämme siihen pihistysosioon.

Työni kautta saan Restelin hotelleista huoneita henkilökuntahintaan ja siksipä ajattelimme käyttää mahdollisuuden säästä tässä kohtaa. Standard-huone kustantaa normaalisti 183 euroa, mutta henkilökuntahinta on 90 euroa, eli ei paha ollenkaan. Tämän lisäksi voisi sitten tuhalata esimerkiksi huoneeseen tuotuun aamiaiseen. Kaaso LÅ onkin luvannut toimittaa kylmän skumpan suoraan ovelle ;).

Seurahuone jo sinällään on  vanha ja arvostettu hotelli ja vasta muutama vuosi sitten rempattukin. Standard-huoneetkin siellä ovat mielestäni varsin hienoja. Standard-huoneen varustukseen kuuluu: LCD TV ja maksullinen elokuvakanava, minibaari, jääpala-astia, tallelokero, hiustenkuivain, silitysvarustus, vedenkeitin, kahvi- ja teevalikoima,viiden tyynyn tyynymenu sekä puhelin. Tässä pari kuvaa hotellin sivuilta napattuna:


Standard-huone parivuoteella

Hotellin julkivisu

Portaikko

Seurahuoneen historia on myös mielenkiintoinen ja hotelli on ollut tärkeä osa Suomen liike-elämää, politiikkaa ja kulttuuria. Alunperin hotelli on avattu vuonna 1833 ja nykyiselle paikalleen se on muuttanut vuonna 1913. Alla lainauksia hotellin sivuilta:

"Perustamisvuodestaan 1833 lähtien Helsingin Seurahuone on ollut yksi Suomen legendaarisimmista ruokailu-, majoitus- ja juhlapaikoista. Lähes kaikki tärkeä, hauska, uusi tai muistettava mitä Suomessa tuona aikana tapahtui, tapahtui juuri Seurahuoneella. Helsingin Yliopiston 200-vuotis juhlat heinäkuussa 1840 kestävät viisi päivää ja Seurahuoneella järjestettiin niin Suomen ensimmäiset oopperaesitykset (1852), populäärikonsertit (1882), varieteet (1892) kuin elokuvanäytöksetkin (1896).

Ensimmäisen Maailmansodan aikana hotelli muuttui emigranttien ja poliittisten pakolaisten piilopaikaksi. Ensimmäinen maailmansota, Kansalaissota ja kieltolaki lähes samanaikaisena vaativat ravintoloitsijalta paljon. Wilhelm Noschis mm. siirsi Seurahuoneen osakkeet vaimonsa Anna Noschiksen nimiin. Näin Seurahuoneesta tuli ruotsalaista omaisuutta ja se helpotti hotellin toimintaa ja Venäjältä tulleiden pakolaisten elämää. Kieltolain loppuaikana sen uskottavuus katosi ja Seurahuoneellakin saattoi 1920-luvun lopulla nauttia miltei kaikkia alkoholijuomia. Seurahuoneella tehtiin myös II Maailmansodan aikaan monia merkittäviä päätöksiä. Henkilökunta palveli asiakkaita antaumuksella ja Seurahuoneen keittiön maine kiiri. Tutuiksi tulivat maan poliittinen johto, suurten yritysten päättäjät, ulkomaiset tähtivieraat ja kotimaiset eturivin taiteilijat.
Nykyään Hotelli Seurahuone Helsinki on korkeatasoinen, tyylikäs liikemieshotelli aivan Helsingin ydinkeskustassa. Historiallisesti yli 170-vuotias Seurahuone on yksi Suomen perinteikkäimmistä hotelleista ja kansainvälisestikin luksustasoa. Lämminhenkinen hotelli on yhdistelmä niin vanhan ajan hienostunutta henkeä ja tyyliä kuin modernia, tasokasta palveluakin."

Lisäksi majoitumme hotellissa vielä myös pe-su, koska siskopuoleni perheineen pääsee asumaan meidän kotiimme. Näppärämpää kolmen lapsen kanssa on olla meillä kuin hotellissa ja me puolestamme pääsemme nauttimaan hotellielämästä hiukan pidempään :). Ajattelimme kuitenkin vaihtaa Seurahuoneelta Kaisaniemen Cumulukseen (myös henkkariale), joka on hiukan edullisempi ja näppärästi viiden minuutin kävelymatkan päässä kirkosta ja vain kymmenisen minuutin kävelymatkan päässä kotoa. Sieltä varataan ihan "tavallinen" hotellihuone meille kahdelle.


Kaisaniemen Cumuluksen aula

Perushuone Cumuluksessa


P.S. Tää lähtis Ouluun viikonlopuksi. Eräitä ihania Oululaisia häitä voitte fiilistellä Luumuttaren blogissa. Ihanaa viikonloppua kaikille, palataan asiaan ensi viikolla!


2 kommenttia:

  1. Voi, ompas hienon näkönen. Eikä tuolla henkilökuntahinnalla lainkaan paha ;)

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!