17.11.2012

Isä, Isi, Iskä, Isukki...

Kuva: www.snippetandink.com

Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja ihanalla isälläkin muutama :).

Yes, I know, mä oon viikon verran myöhässä, isänpäivä meni jo. Mutta koska meistä kumpikaan ei nähnyt isäänsä viime sunnuntaina, niin mennään varmaan eteenpäin kera kuolemattoman lauseen: "Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!"

Niin juu, tämä kirjoitus koskee siis meidän isiämme. Tai minun tapauksessa isäpuolta, mutta koska se on niin kauhean pitkä sana kirjoittaa, niin päätin oikaista mutkia matkalla ja jättää loppuosan kokonaan pois. Käytännössä kuitenkin isäpuoleni on minun rakas ja oikea isäni.

Koska isi, tai isä, tai mitä sanaa kukakin käyttää, on niin ihana asia, haluamme myös heille osoittaa, että he ovat osa tärkeää päiväämme. Ja että haluamme huomioida myös heitä. Tästä lähti ajatus kalvosinnappeihin, jotka äsken illan iloksi heille tein. (Kiitokset kalvosinnappipohjista ja lasikuvuista Kaaso E:lle:) Onks vähän hienot? Itte tein ja ihanat tuli <3Panun isälle viedään nämä huomenna, kun mennään myöhäiselle isänpäivävierailulle. Niin ja pesemään pyykkiä, kun meidän pyykkitupa on koko kuukauden poissa käytöstä eikä me omisteta pyykkikonetta... Ja viemään pyörät talvisäilöön ja... Niin mutta siis juu, sulhasen isä saa kalvosinnappinsa huomenna, samaan pakettiin laitetaan myös ihanaa suklaata, jota ostettiin tänään suklaafestivaaleilta :). Eipä ole tuon suklaatykkäyksen kanssa omena kauas puusta pudonnut, kun on kyse sulhosta ja hänen isästään...

Minä lähetän morsiamen isän kalvosinnapit Pohjanmaalle alkuviikosta samalla, kun laitan postiin pikkusiskon kaulahuivin. Äiti, tästä et sitten kerro ennenku paketti on perillä ;)! Nappien lisäksi laitan pakettiin myös ihanan runon, johon sain idean Pilviltä, joka oli saanut idean Kittyltä. Tässä minun versioni (Melkein muuten tuli täällä ruudun takana tippa linssiin tuota runoa rustatessani!):


Siitä on kulunut jo pitkä hetki,
kun yhdessä tehtiin useampi marjanpoimintaretki.
Voi sitä onnellista lapsuusaikaa,
niissäkin hetkissä oli aina jotain taikaa!

On nopein siivin aika lentänyt,
maalta kaupunkiin tieni entänyt.

Yli 8 vuotta sitten sanoin: opiskelemaan lähden,
tuntuu että sehän oli vasta äsken!

Ensi kesä tuo tullessaan vielä uudet tuulet, 
silloin järjestetään mun ja Panun juhlat suuret.
Morsiamen isältä kysytty lupa puuttuu,
tuskin tuleva appi siitä suuttuu?
Kovasti kun näyttää vävy tuolta,
että tyttärestäsi pitää hyvää huolta.


Kun vihdoin hääpäivämme koittaa
ja kanttori kirkossa soittaa,
mikään ei sitä korvata voisi,
jos silloin, kun häämarssi soisi,
kulkisit vierelläin matkan sen,
joka johtaa luokse elämäni rakkauden.
Joten yhtä asiaa pyytäisin sulta,
"Tyynen" alttarille saatathan, isä-kulta?Kuva: www.snippetandink.com


AAAAARGH! Vaikka miten yritän laittaa enterit kohdilleen, lisää tämä ihana blogger tyhjiä rivejä, kun painan "tallenna". Ja kun käyn poistamassa ne muokkauksen kautta, se heittää niitä eri paikkaan? Sama kävi sen Adam Lambertin biisin kanssa. Niinku miksi? En ymmärrä tätä aina...

Juu, ja niin... Tänään on muuten ollut aivan ihana päivä! Tentti meni paremmin ku riittävän hyvin, kiitokset tsemppailuista! Ja suklaafestivaaleilla oli herkkuja ja sitten vielä Stockalta käytiin ostamassa poroa ja kokkasin lauantain kunniaksi meille poroa wellingtonin tapaan, portviini-karpalokastiketta, maa-artisokkapyrettä ja karamellisoitua lanttua. Nams! Niin ja lisäksi vielä katottiin Piiat, joka käytiin vuokraamassa Makuunista. Ihanaa, kun on viikonloppu!9 kommenttia:

 1. Ihan älyttömän hienot nuo kalvosimet ja voi mikä runo, *niisk*! <3

  Mistä löytyy ohje noiden kalvosinnappien tekemiseen? Ne on niin hurmaavat!

  VastaaPoista
 2. Voih, alkoi muuten tämäkin morsian niiskuttamaan ruudun ääressä. Ihana runo.

  VastaaPoista
 3. Ihana runo, sniif. Tuli kyllä ihan vedet silmiin täälläkin, jotain samantyylistä olin jo vähän kehitellyt omalle isille.
  Täällä muuten sama tilanne. Isä on isäpuoli, mutta ei todellakaan mikään puolikas, vaan täysillä minun isi. Piste. :)
  Mulla on muuten vähän hankala tilanne. Mun biologinen isäni on tulossa myös häihin, koska jonkinlaisissa tekemisissä olemme, en tohtinut häntä jättää kutsumatta. Ongelma tulee siinä, että haluan että isäpuoleni minut saattaa alttarille, eikä biologinen isäni, hän kun on minulle lähes vieras ihminen. En tiedä, miten tämän asian kertoisin biologiselle isälleni. Saattaa tulla pieni polemiikki. Toisaalta, meidän häät, meidän tavat..

  -Sartsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset on aina vaikeita tilanteita! Asioilla on kuitenkin tapana järjestyä :). Teidän päivä, teidän päätös, sitä mieltä ainakin minä olen.

   Poista
 4. Minäkin haluan ehdottomasti ohjeen näiden tekemiseen! :)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanat! Varmasti isit arvostaa :)

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!