28.11.2012

Ravintola siviilivihkimislounaalle hakusessa

Meillä on siis siviilivihkiminen 6.6.2013, tarkoitus olisi, että joskus siinä puolen päivän aikaan sanottaisiin tahtomiset ja sen jälkeen siirryttäisiin lounastamaan johonkin ihanaan ravintolaan. Koska kyse on päiväajasta, voisi mennä hienompaankin ravintolaan, koska lounasaikaan kolmen ruokalajin kokonaisuudet ovat ihan ok hintaisia. Eli siis, tarkoitus ei ole mennä mihinkään raflaan vetämään perus kympin lounasbuffaa, vaan panostaa tähän ruokailuun hiukan enemmän. Koko lounasseurueen koko olisi noin 16-18 henkilöä riippuen sulhon isovanhemmista.

Eli, mitäs ehdottaisitte? Kriteereinä voisi olla se, että paikka olisi kiva kesäravintola esimerkiksi sijainnin tai näköalan puolesta (ei siis välttämättä ihan mitään holvikellaria, mutta tämä kriteeri ei ole kovin kriittinen), paikassa olisi hyvä ruoka ja kiva tunnelma ja tietysti erikseen varattava kabinetti olisi plussaa. Niin ja siis Helsingissä tai muualla pk-seudulla. Ai juu ja jätetään ehkä Farangit sun muut kovin etniset ravintolat pois laskuista, koska sellainen ei ehkä ihan koko seurueelle maistu...

Meillä on käynyt mielessä mm. seuraavat ravintolat:


Ravintola Palace


Ravintola Olo

Ravintola Juuri


Ravintola Töölönranta


Ravintola Kappeli


Ravintola Lehtovaara


Ravintola Savu


Mikä olisi kivoin? Joku näistä vai aivan joku muu? Tuntuu, että itse hääpaikan valitseminen olisi helpompaa kuin tämän ravintolan valkkaaminen... Saattaa jotenkin jännästi johtua ehkä siitä, että näitä ravintoloita tämän kokoiselle seurueelle on hippasen enemmän kuin yli 100 hengen juhlatiloja...

Nyt siis kertokaahan mielipiteitä! Missä on esimerkiksi ollut paras ruoka tai paras palvelu? Odotan tulvaa kommenttiboxiin :)


19 kommenttia:

 1. En osaa sanoa mitään kokemuksia noista juhlapaikoista, mutta kuvien perusteella Ravintola Kappeli ja Olo vaikuttivat tosi hienoilta! Noista olisi kyllä tosi vaikea mennä valikoimaan, hui. Toivottavasti saat paljon hyviä vinkkejä! :)

  VastaaPoista
 2. Kuurna vois olla kans tosi kiva tuollaiseen, pieni ja intiimi saisitte käytännössä koko raflan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuurna on kanssa ollut mietinnässä, juurikin tuosta syystä. Mutta se on jotenkin niin kamalan synkkä sisustukseltaan...

   Poista
  2. Ja varaus tarvii tehdä varmaan tosi aikaisin, että koko porukka mahtuu kerralla sisälle. Itse suosittelen Oloa tai Juurta.. ne on ehkä näin kokin näkökannalta lempparivaihtoehdot. :)

   Poista
  3. Kuurnassa on se hyvä puoli, että se aukeaa vasta illalla, mutta päiväaikaan saisi järkättyä privatilaisuuden. Olo houkuttelisi kyllä ravintolana kovasti ja samoin Juuri, Juuri ja Olo voisivat olla myös meidän porukalle sopivia ruokalistaltaan ja ovat tällä hetkellä kovasti pinnalla.

   Poista
  4. Joo Kuurna ei kyllä ole mitenkään keväinen :D Juuri ja Olo kyllä olis vramsti ihania (en oo kylläkään kummassakaan käynyt, mutta kehuja ovta kyllä saaneet). Havis on myös ihana ravintola, tosin, jos haluaa monipuolisemman listan niin ei sit välttis. Salutorget on myös todella hyvä.

   Poista
 3. NJK ja Klippan ovat mainioita, koska ovat meren ympäröimiä. Myös ruoka on todella hyvää, mutta en kylläkään tiedä ovatko edes lounasaikaan avoinna. Ovat sisustukseltaan meriaiheisia, joten jos se puoli ei kiinnosta, niin sitten menisin mantereella oleviin rafloihin. Espan läheisyydessä on myös kivoja ravintoloita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Espan ympäriltä on kanss kartoitettu noita paikkoja, mietinkin että siihen suuntaan voisi keskittyä enemmänkin :). Ja hei juu, nuo saaret lienee syytä tsekata myös!

   Poista
 4. Katajanokan Kasino on kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta! Se on jotenkin ihana paikka, oltiin siellä kavereiden häissä viime kesänä eikä ollut ollenkaan huono paikka.

   Poista
 5. Meinasin jo heti alkuun ehdottaa Palacea, mutta sitten kun näin sun listan, niin noista äänestän ehdottomasti Oloa! Aivan mahtava palvelu ja ruoka ja kokemus - ei sitä turhaan valittu Suomen parhaaksi :) Ja siellä on niitä erillisiä tilojakin, tosin en muista mikä niissä oli maksimihenkilömäärä. Pääsalikin on tosi kiva ja viihtyisä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olossa näytti olevan joku tila semmoiselle 20 hengelle, eli olisi meille sopiva. Vitsi kun nää kaikki vaikuttaa hyviltä! Ei me varmaankaan pystytä päättämään paikkaa kovin aikasin, kun tää on niin vaikeeta :)

   Poista
 6. Mä äänestän Töölönrantaa, se on ihan mahtavalla paikalla!! Toi Savu on kans ihana paikka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töölönranta olis ainakin kesäpaikka isolla koolla :).

   Poista
 7. Olen viettänyt Palacessa osakunnan vuosijuhlaa ja kannatan sitä suuresti. Näkymä yläkerrasta Helsingin yli on mieletön ja kun se toimi loistavasti maaliskuussa alkuillasta (kun vielä ei ollut pimeää), on näköalan vaikutus varmasti moninkertainen kesäkuussa, kun meri välkehtii auringossa ja valoa riittää yllinkyllin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palacen pointseja kohottaa nimenomaan näköala, se olisi upe, jos sattuisi olemaan hyvä kesäsää!

   Poista
 8. Olisin ehdottanut Graniittilinnaa herkullisen ruuan vuoksi. Paikka on oma suosikkini juhlia järjestettäessä. :) 20 hengelle eristettävissä ruokasalista kabinetti. Tosin sisustus on juuri holvityyppistä vaikkei kellariin tarvitsekaan mennä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Graniittilinnakin on aika kiva, eipäs tullutkaan mieleen. Ja olisi lähellä kotia myös :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!