30.7.2012

Ilmanpuhdistuksesta
Heinäkuun viimeisten päivien helteistä ei voi kuin nauttia, mutta silti satunnaiset ukkoskuurot ovat aivan ihania, koska ne raikastavat ilmaa ja saavat olon tuntumaan kevyemmältä. Sama homma kotona, joskus sitä ilmaa on vain puhdistettava, ettei hengitys käy kovin työlääksi.

Riitely - hyvästä vai pahasta? Riitely voi olla sekä turhaa että tarpeellista ja jokaiselle on olemassa sopiva määrä kinastelua ja lautasten heittelyä. Toiset eivät riitele koskaan ja toiset ottavat matsia jatkuvasti. Mikä sitten on sopiva määrä juuri minulle?

Meillä ei kovinkaan paljoa riidellä, ei ainakaan niin, että naapuriin asti raikuu eikä astiastokaan ole mennyt vielä ikinä uusiksi. Meillä riitely on enemmänkin sellaista asemasotaa, jossa molemmat osapuolet mököttävät hiljaa poteroissaan eikä tilanne etene mihinkään. Lopulta jompikumpi heiluttelee nenäliinaa antautumisen merkiksi, molemmat kaivautuvat yläs poteroistaan ja kaikki on taas hyvin. Jos jompikumpi ottaa poikkeuksellisesti kovempia kierroksia, se olen yleensä minä. taidan olla meistä kahdesta se temperamenttisempi osapuoli ja joskus terävä kieleni heittää ilmoille aika ilkeistäkin kommentteja. Onneksi ( ja välillä myös valitettavasti) ne yleensä tuntuvat menevän toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Minä kun kaipaisin välillä vähän actionia!

Mutta entäs sitten, kun tuleekin se ensimmäinen ISO riita. Mitenkäs sitten suu pannaan? Vai tuleeko sellaista edes? Enpä usko, että me kehitetään mitään isoa verilöylyä, korkeintaan sellaista nyrkkeilymatsitasoa... En kylläkään ole kovin huolissani, sillä onhan tässä jo vuodesta 2005 toisiamme katseltu eikä vielä ole saatu aikaan mitään isompaa sotaa.

Minä en ainakaan koe, että pieni riitely olisi pahasta, ennemminkin päinvastoin! Parisuhde olisi mielestäni aika tylsä, jos koko ajan oltaisiin samaa mieltä kaikesta ja elämä sujuisi kotona kovin tasapaksusti. Mutta en minä kestäisi jatkuvaa draamaakaan. Tasapaino on mielestäni kaiken A ja O tässäkin asiassa. Mitäs mieltä te muut olette? Onko riitely parisuhteelle hyväksi vai pahaksi?


P.S. Meistä otetaan ehkä kihlakuvat, juttelin asiasta kuvaajamme kanssa!
P.P.S. Mökkituliaisina oli mustikoita yli 10 litraa, sieniä en löytänyt ihan niin paljoa, mutta niitäkin ehkä noin 5 litraa.

4 kommenttia:

 1. Samaa mieltä, kyllä parisuhde vähän vääntöökin kaipaa. Pienenkin riidan jälkeen on aina taas pikkusen kivempi rakastaa ;) Mutta mitään kunnon sodankäyntiä ei kyllä meilläkään kaivata. Riittää kun mä saan joskus vähän räksyttää ja mies ehkä murahtelee jotain vastaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin! Meilläkin se menee niin päin, että minä räksytän ja mies murahtelee :)

   Poista
 2. Ei mun mielestäni riitely ole normaalia. Meillä ei ole tähänastisen lähes 8 vuoden seurustelun aikana ollut kuin yksi riita, joka sekin lähti liikkeelle väärinkäsityksestä. Ei se, ettei riidellä, tarkoita sitäkään, että ollaan vaan tasapaksusti vaan sitä, että kaikesta puhutaan ja jatkuvasti puhutaankin. Mitä enemmän jutellaan, sitä paremmin toisen tuntee ja sitä paremmin osataan olla yhdessä.
  Kukaan ei ole täydellinen, joten jos toisessa on arvosteltavaa tai ärsyttävyyksiä, on sussakin. Jos se toinen osaa sanoa asioista huutamatta, mäkättämättä ja sormella osoittamatta, osaa sinäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, kukaan ei tosiaan ole täydellinen! Enkä tarkoita, että on pakko riidellä, se vain on niin ihmisistä kiinni. Toiset kiehahtavat helpommin yli ja toiset taas porisevat tasaisella lämmöllä vuodesta toiseen, kukin tyylillään. Ja asioista on ehdottomasti hyvä puhua, sillä puhumalla ja kommunikoimalla vältetään yleensä ne riidatkin :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!