23.7.2012

Muistot talteen


Yksi ainakin minulle erittäin tärkeä juttu on se, että häistä jää muistoja ja että muistot talletetaan johonkin. Valokuvaajan valinta on tietysti aika oleellinen asia, sillä kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Mutta olisihan sitä jotain sanojakin kiva saada talteen. Yksi hyvä vaihtoehto siihen on itse tehdyn kuvakirjan lisäksi esimerkiksi jonkinlainen hääkirja.

Meillä on Hääkirja - kirja kaikille, jotka sanovat tahdon. Siihen on kiva kerätä erilaisia muistoja meidän tarinasta ja meidän häistä. Kirjaa voisi kuvailla vaikka näin:

"Kaunis, lämminhenkinen, moderni ja hauska täyttää. Sellaisen täyttökirjan halusi kuvittaja ja suunnittelija Terese Öman luoda. Siihen hääpari voi kirjoittaa omista häistään. Hääkirja on hääparin oma tarina, ihana albumi, joka inspiroi hääparin kerrontaa. Kirja ulottuu ensi suudelmasta kihlauksen, vihkimisen, hääjuhlan, häämatkan ja muiden tärkeiden hetkien kautta tuleviin hääpäiviin saakka."


Kirjan sisältö on mielestäni aika hauska, tosin se ei ehkä ihan täydellisesti istu meidän häihimme rakenteeltaan, meillä kun tulee olemaan useampipäiväinen setti. Mutta toisaalta, mikäpä kirja istuisi... :)

Kirja alkaa luonnollisesti sillä, että ensimmäisellä aukeamalla on tilaa nimille ja kuville.

Kivaa kirjassa on se, että sinne voi täytellä sellaisiakin asioita, joita ei ehkä muuten tulisi mieleen kirjata ylös, kuten sulhasen valinnat hääpäivälle tai se, miten ennen häitä tulee nukuttua. Rasti ruutuun vikkelästi häiden jälkeen, ettei sitten mummona tule huijattua lastenlapsia siitä, että jännitin niin kovasti, etten saanut nukuttua... Kuitenkin nukun kuin tukki, kun olen sen verran väsyksissä kaikesta ahertamisesta :)


Toinen kiva juttu on se, että hääpäiville on varattu runsaasti tilaa. Saas nyt sitten nähdä, että tuleeko niitä täytettyä vuosien mittaan... Tosin näissä kohdissa on aika vähän tilaa tekstille, mikä ehkä hiukan vaivaa kirjaa muuallakin. Mutta sehän on kiinni vain siitä, miten suurilla tai pienillä harakan varpailla sinne asioita riipustaa.
Ja kun häät on kyseessä, niin on tottakai myös ihanaa, että kirjaan voi laittaa muistiin sen, miten alttarille päädyttiin. Missä tavattiin? Mihin ihastuttiin? Millainen oli ensimmäinen yhteinen koti... Ja niin edelleen.


Kuvien ja muistojen lisäksi häistä jää tietysti ikuiseksi muistoksi sormukset ja niillekin on omistettu oma sivu kirjassa. Tämä on hauska etenkin, jos sormusten hankkimiseen liittyy jokin erityinen tarina. Ja liittyyhän siihen aina, kaipa jokainen tarina on tavallisuudessaankin erityinen :).

Ja itse hääjuhlalle on tietysti varattu tilaa, samoin kuin hääpäivälliselle erikseen. Meidän tapauksessä hääpäivällinen lienee siviilivihkimiseen liittyvä ja hääjuhla on sitten se kirkko plus juhlat. Eli kai tämä sittenkin toimii myös meillä! Kuvillekin on siellä täällä varattu paikkoja, jotta jotain kuvallistakin saa liimailtua sanojen tueksi. Kirja on myös kuvitettu melkoisen värikkäästi, kirjan värimaailma sopii kyllä meille, sillä opuksessa vilahtelee aika reilusti pinkkiä / fuksiaa, jota meidän häissämme tulee myös näkymään, luonnollisesti.


Myös muut oleelliset elementit löytyvät kirjasta, kuten häämatka, polttarit ja lahjat. Kullekin on varattu oma otsikkonsa ja otsikon alle hiukan tilaa tärkeimmille muistoille.


Kirjan lopussa on vielä vapaata tilaa muutaman sivun verran ja sinnehän voi keksiä vaikka mitä. Voi liimailla lisää kuvia tai kirjoitella pidempiä juttuja. Mielestäni voisi olla aika hauska myös pyytää esimerkiksi kaasoja ja bestmaneja riipustelemaan omia terveisiään viimeisille sivuille :). Löytyypä myös muovitasku, johon voi sujauttaa vaikkapa menukortin ja hääohjelman tai jotain muuta säästämisen arvoista.

Kokonaisuudessaan ihana, raikas, värikäs ja hyväntuulinen kirja. Miksi tällaiset täyttökirjat pitäisi olla varattuna vain lapsille, voihan sitä tosiaan kerätä kansien väliin muistot omasta parisuhteestaan aivan kuten lapsen ensiaskeleista ja ensimmäisistä sanoistakin :). Onpahan ainakin taas yksi tapa lisää tallentaa ne elämänsä parhaat hetket, sillä aika tuppaa haalistamaan muistoja vaikka miten yrittäisi niitä vaalia, eikös näin?2 kommenttia:

  1. Hääkirjoja on monenlaisia ja juuri eilen kuvaamassa ollessani näin yhden aika hauskan version. Juhliin oltiin ammattikuvaajan lisäksi varattu Fujin Instax -kamera joilla vieraat voivat ottaa itsestään tai toisistaan kuvan ja liittää kuvan suoraan tyhjään kirjaan. Viereiselle sivulle sai sitten kirjoittaa terveiset hääparille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä hyvä idea! Olen itsekin törmännyt tuollaiseen ideaan ja miettinyt, että josko se olisi toteutettavissa meidänkin häissä.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!