7.2.2013

Our cake baker
Jeps, kakkujuttu on ollut meillä hiukkasen hakusessa. Ensin ajattelin, että pyydän ihanaa kondiittoriystävääni tekemään kakun, mutta hän ei vielä osannut sanoa omista työvuoroistaan ynnä muista jutuista varmasti mitään. Sitten ajattelin, että mikäs siinä, mehän laitetaan äipän ja muutaman kaverin kanssa hihat heilumaan ja pyöräytetään pari kakkua, jotta saadaan suut makiaks, kuten Marja Tyrni asian ilmaisisi. Noh, lopulta kuitenkin erinäisten mutkien ja kaarrosten kautta päädyimme sellaiseen ratkaisuun, että meille tulee kakku ihan tilattuna ja kondiittorin tekemänä.

Meidän kakkuleipuri tulee olemaan Mikko Hietala, joka ainakin kondiittoripiireissä pyörivien ystävieni mukaan on yksi Suomen parahista nuorista kakkutaikureista, eli siis ihan Suomen huipputasoa mitä näihin kakkujuttuihin tulee. Itse asiassa ystäväni, jota ajattelin alunperin kakkumme tekijäksi tunteekin Mikon hyvin. Niin se maailma on taas pieni... Mikko on avannut vähän aikaa sitten Turkuun konditoria-leipomo MBakeryn, jonka nettisivut ovat osoitteessa http://www.mbakery.fi/. Firman Facebook-sivut löytyvät täältä. MBakeryn herkkuja on myös ostettavissa mm. Turun Stockan herkusta :).

Turun häämessuilla käydessäni pääsin maistamaan MBakeryn herkkuja ja nehän sitten veivät kielen mennessään. (Mainittakoon myös, että ensi syksynä häitään viettävä ystäväpariskunta ihastui samaisen kakkutaikurin tuotoksiin ja heilläkin tämä sama kondiittori on vakavassa harkinnassa. En siis ole ainoa, jonka kieli lähti teille tietymättömille näiden herkkujen mukana :) Esimerkiksi vadelma-tummasuklaakakku oli aivan mielettömän hyvää. Vadelmaosa oli upean raikas ja suklaaosa oikeasti suklaisen tuhti. Jotain meille molemmille siis, mulle vadelmaosa ja Panulle suklaaosa :). Kakun tarkempi toteutus on vielä suunnittelematta, mutta tässä postauksessa fiiliftelymielessä MBakeryn naamakirjasivulta lainattuna joitain kuvia. Maistuis varmaan sullekin?

Vitsi oikeesti. Kun lopulta päädyttiin ammattilaisen tekemään kakkuun ja tiellemme osui näin mahtava kondiittori, niin tää kakkuinnostus otti aivan uuden nousukiidon. Mä oon niin pähkinöissäni tästä, vaikka kakkuun ei taida pähkinää tullakaan :).P.S. Tänään on luvassa aika huippuilta. Siitä lisää lähipäivinä :)

15 kommenttia:

 1. Ei vitsi, just hain häämessujen Nivea-kassista kakkuesitteet ja meinasin heti blogikierroksen jälkeen suunnata tutkailemaan MBakerya! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja olis ehkä kannattanut lukea sun kirjotus huolellisemmin (piti päästä kommentoimaan nopeesti), nimittäin se, että sivut vasta pian aukee..

   Poista
 2. Nam nam! Maistoin itse Turun häämessuilla tuota MBakeryn keltaista kakkua, mangoa ja mansikkaa. Ja oli siis niin hyvää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kolme vaihtoehtoa siellä messuilla oli tosi tosi hyviä!

   Poista
 3. Tätä postausta hiukan jo odottelin :) Mä olin tänään yhteyksissä samaiseen Mikkoon ja saadan tuota passion-mansikkaa maistella meidän häissä. Se oli kyllä äärettömän hyvää!

  VastaaPoista
 4. Munkin elämään vois pamahtaa yks tällainen Mikko, kiitos! :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikun pamauttelemaan! Yhteystiedot löytyy linkkien takaa ;)

   Poista
 5. Meilläkin oli viime kesänä häissämme Mikon tekemä kakku. Pakko sanoa, että oli kyllä mahtava luomus. Olisiko ollut mansikka-passion.. Aivan upean makuista ja näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Kiva kuulla positiivisia kokemuksia :)

   Poista
 6. Apua miten hyvännäköisiä! Varsinkin tuo keltainen :--D

  VastaaPoista
 7. Oi nam! Mistähän meille hääkakku :o Ei muuta ku ettimään...

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!