15.10.2012

Häätuoksu

 
 
Kuva: thecleverbride.com
 
 
Monissa blogeissa on pohdittu sellaista juttua kuin häätuoksu. Minä kuulun siihen kansanosaan, jolla on niin sanottu hajumuisti, eli vielä hyvin hyvin pitkänkin ajan kuluttua yhdistän tiettyjä hajuja tiettyihin paikkoihin, ihmisiin tai tilanteisiin. Siksipä siis olisi kiva, että hääpäivään liittyisi joku erityinen tuoksu. Tämä asia taitaa kuitenkin mennä meidän häissä sille pihistä-listalle, koska panosta-listalle tuntuu päätyvän lähes kaikki muu... :)

Mutta ei häätuoksuni ole mikä tahansa hajuvesi, joka hääaamuna hillittömässä kiireessä tarttuu kylppäristä mukaan, tai pahimmassa tapauksessa kaason hajuvesi, kun oma jäi kotiin (täytyykin koitaa sitten oikeasti muistaa ottaa tuo hajuvesi, minut tuntien sen unohtaminen on enemmän kuin todennäköistä)... Sain nimittäin Panulta kesällä tuliaisia Amsterdamin-matkalta ja tuliaiskassista löytyi ihana hajuvesi. Kyseessä on ihanan raikas tuoksu, joka sattui vieläpä olemaan täydellisessä pakkauksessakin ja pullo on tietysti mitäs muuta kuin pinkki. Vaikka epäilenkin, että tuliainen on valittu lähinnä värin perusteella, on tuoksunkin osalta osuttu aika nappiin! Tälle tuliaistuoksulle olen päättänyt siis antaa sääparfyymi-statuksen ja aion myös säästellä sitä häihin asti, korkeintaan jonain oikein tärkeänä päivänä suihkaisen sitä korvan taakse:). Niin ja tuoksuhan on siis Lacosten Joy of pink.


Tämä asia on siis poissa päiväjärjestyksestä ja aika kiva, ettei tarvitse enempää tähän aikaa kuluttaa. Hajuvesien valitseminen on ihanaa, mutta pitääkö niitä olla niin hiivatin paljon? Päänsärynhän siitä saa ennenkuin olen osannut päättää, että minkä valitsen. Ihanaa, että Panu teki valinnan mun puolesta!

Mainaatko sinä valita jonkun erityisen häätuoksun vai käytätkö jotain hyväksi havaittua lemppariasi myös hääpäivänä?


P.S. Terveisiä Tallinnasta, kävin pistäytymässä siellä viikonloppuna Panun ja pikkusiskon ja -veljen kanssa. Olipas kivaa! Enkä edes ostanut mitään hääsälää!


9 kommenttia:

 1. Ajattelin mennä mun vakio juhlahajuvedellä eli Armani Code for Women, sopivan kohtalokas:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtalokas sopii kyllä mahtavasti talvijuhliin, kesähäihin yhdistän jotenkin sellaisen kevyemmän tuoksun :)

   Poista
 2. Mä sovin just viikonloppuna, et mennään yhen mun ihanan työkaverin kanssa tuoksuttelemaan ja valitsemaan mulle häätuoksua :) Hän on kunnon hajuvesiharrastaja ja omaa ihan samanlaisen tuoksumaun kuin minä, joten kiva mennä yhdessä tuoksuostoksille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvä bonari, että löytyy tuollaista tuoksutteluseuraa!

   Poista
 3. Mä en oo koskaa aatellutkaan aihetta häätuoksu, mutta teidän muiden blogikirjoittelut saa minutkin innostumaan aiheesta:)! Vois pyytää puolisolta joululahjaks et se valittis mulle häätuoksun;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan olisi hyvä, sulhon valitsema tuoksu olisi aivan ihana ajatus!

   Poista
 4. Hep hep, mä aion ostaa jonkun tuoksun, mutta en oo vielä varma tuleeko joku uus vai jo tuttu.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännitettävää siis riittää vielä silläkin saralla :)

   Poista
 5. Itse mietin nyt käytössä olevaa CK2U:ta, mutta saattaa olla ehkä ensivuonna jo turhan arkinen.. yksi lempparihajuvesi olisi kyllä vielä ostoslistalla, mutta isäntä ei pitänyt siitä. Kannattaa siis pitää mielessä, että tuoksu on oman ja vieraan nenään eri - en haluaisi suihkia hääpäivänä päälleni mitään, mikä ei miellytä sulhasen nenää.

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!