3.3.2013

Pöytä koreaksi!Itse niin sanottuun pääjuhlaan, eli ravintola Särkänlinnaan emme vie juuri minkäänlaisia koristuksia tai muuta sälää. Lähinnä ne kuuluisat vessapaperirullat juhla-asussaan (eli vieraslahjarasiat) sekä nimikortit ja pöytäkartan. Tila puhukoon puolestaan :). Jatkovieraat saavatkin sitten osakseen hiukkasen enemmän vaivannäköä pöytäkoristeiden osalta...

Perjantaina löysin ihanan värisiä neilikoita kaupasta ja niistä innostuneena tekaisin testikattauksen kotiin. Vaikka itse sanonkin, niin siitä tuli melko kiva! :)
Kattaukseen tulee siis keskelle paljon kukkia. Lisäksi pöytään katetaan kankaiset servetit, snapsilasi, vesilasi ja viinilasi sekä tietysti aterimet. Koska jatkovieraille tulee buffa, niin lautasia ei kateta pöytään ja lautasen virkaa kattauksessa toimittaa kakkupaperi, joka tuo aika kivan lisän kokonaisuuteen. Lisäksi jokaiselle vieraalle tulee tietysti nimikortti ja lahjarasia. Lautasliinarenkaatkin on pikkusiskolla työn alla ja niistä tulee aika paljon hienommat kuin nuo kartonkisuikaleet tuossa kuvassa. Pääasiassa haen kattaukselta visuaalista näyttävyyttä ja runsasta fiilistä, en halua pöydän näyttävän "tyhjältä".
Kukka-asetelmat tehdään siis lasipurkkeihin, joista tulee lasimaalin avulla turkoosit, tietysti teeman mukaan :). Asetelmiin laitetaan erilaisia pinkin ja vaaleanpunaisen sävyisiä kukkia, osa kerätään luonnosta ja osa ostetaan. Ehkäpä myös vähän valkoista sekaan esim. koiranputkien muodossa. Lisäksi jotain vihreää, ei kuitenkaan tuota muovista murattia... Ja sitten vielä noita maaliin kastettuja käpyjä, jotka ovat ostettujen kukkien korvaajina oikein hyviä ja superedullisia! Ja näin saa myös tuota turkoosia tuonne mukaan näppärästi. Näyttää siltä, että täytyy vielä jostain tempaista jonkun verran pieniä pilttpurkkeja, jotta saa enemmän koko- ja korkeusvaihtelua noihin kukka-asetelmiin.

Huomaatte varmaan, että ylimmän kombon kuvat on otettu päivän valossa ikkunalaudalla ja nuo muut vähän vähemmän valoisissa olosuhteissa. Ärsyttää oikeasti ihan suunnattomasti, kun täällä meillä on aurinkoisenakin päivänä niin pimeää, että täytyy pitää valot päällä!!! Eikä nuo meidän valotkaan oo ihan parhaasta päästä...

Mitäs tykkäätte kattauskokeiluista?


29 kommenttia:

 1. Ihanan näköstä! Pienen hetken jo mietin että vaihdetaan meillekin tuo väriteemaks :D Mut ei taida aika ja budjetti enää riittää vaihtoon ;) Mut oikeesti, aivan upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidänkin väriteema on kyllä ihana, kaikki missä on pinkkiä toimii aina, eikös niin?

   Poista
 2. Tosi kaunis! Upeita nuo neilikat väriloistossaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä itsekin noista ihanista väreistä, yleensäkään en ole se värittömin ihminen :).

   Poista
 3. Samantapaiset suunnitelmat täälläkin :) Meillä lasipurkit jäävät ihan värittömiksi, ja niihin kootaan eri pinkin, vaaleanpunaisen ja valkoisen sävyisiä neilikoita. Lautaset katamme kuitenkin pöytään, vaikka buffet on meilläkin. Jotenkin ajattelen, että ilman lautasia pöytä näyttää juuri niin kuin sanoit, tyhjältä! Kakkupaperit, lahjarasiat ja kankaiset lautasliinat toki täyttävät teillä tämän tilan, mutta meille niitä ei ole tulossa. Meillä kun on häät syyskuussa, niin lisäämme vielä tuikkulyhtyjä pöytiin sekä mahdollisesti kakkupapereista tehdyn "kaitaliinan" pöydän keskelle. Munkin pitäis tehdä tällainen koekattaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koekattaus on kyllä näppärä tapa nähdä, miltä omat suunnitelmat näyttää. Ja syksyllä kynttilät on yllä ihania!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Mullekin tuli jotenkin ihan kesäfiilis, kun katoin pöytään iloisia värejä. Noh, sitten katoin pakkasmittariin... :)

   Poista
 5. Oikein nätin näköinen! En edes huomannut, että kattauksessa ei ollut lautasia. XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sittenhän niitä ei varmastikaan kattaus edes kaipaa :)

   Poista
 6. Ihan mahtava! Mä kirjoittelin kans just tuohon buffakokeilupostaukseen, et haluun karkkibuffan näyttävän runsaalta enkä valjulta. Tämä ei todellakaan ole valju ja vitsi noi kävyt on ihan mahtavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi kävyt on kyllä tosi näppäriä! Noissa kaikissa asetelmissa on yhteensä 14 neilikkaa ja loput käpyjä ja tota murattia. Hiukan on edullisempia nuo luonnon antimet ku leikkokukat...

   Poista
 7. Mun piti oikein etsiä niitä käpyjä tuolta seasta! "Mitä käpyjä? Kukkiahan nuo kaik... Ooooooo!" Aivan ihania! :D

  VastaaPoista
 8. VAU! Siis aivan kun suoraan jostain lehden stailauksesta! Nuo kävyt, ihan sika makeita ja ne menee ihan älyttömän hyvin noiden neilikoiden kanssa. Ihanan pirtsakkaa teille tulossa siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, noi kävyt uppos yllättävän hyvin tuohon kokonaisuuteen!

   Poista
 9. Vau miten upean näköistä! :D Niin kaunista. <3 Ei voi muuta sanoa.

  Kiitos tuosta koiranputki vinkistä. Ei olisi itselleni tullut mieleenkään ja sopisi tosi hyvin meidän kattaukseen. :) Aloin vaan miettiä, että mitäköhän heinänuhaiset vieraat niistä tykkää (joita meillekkin tulossa ainakin 2)... Eikös tuo juuri ole yksi niistä pahimmista lajeista allergisille vai muistelenko väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voipi olla, toisaalta meidän häiden aikaan alkukesästä mikä vaan ulkoa tuotu on pienoinen heinänuhariski. Ajattelin kustannussyistä kuitenkin riskin ottaa...

   Poista
  2. Jep. Sama täällä. Sitten jos joku oikein pahasti alkaa oireilla niin heitetään sitten kimmpu menemään. ;)

   Poista
 10. Ihanan raikkaat värit! Kaunista :)

  VastaaPoista
 11. Katsoin ensin että kuvat on jostain suurenluokan kansainvälisestä hääblogista lainattuja, mutta vielä mitä! Upeelta näyttää! Tykkään tuosta kakkupaperi-ideasta paljon! Ja kuten aiemmatkin totesivat, en mä huomannut mitään käpyjä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sittenhän tämä oli varsin onnistunu kokeilu ;)

   Poista
 12. Vautsi, tosi magee kimppu!!! Eipä ole tullut mieleen että käpyjä voi noinkin uusiokäyttää! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jostain bongasin kuvan maalatuista kävyistä ja pakkohan sitä oli tietysti kokeilla :). Äippä ja pikkusisko näitä on puuhannu, ulkoistin homman niille.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!