11.3.2013

Itkupotkuraivarit!


Kuva


Voihan virastot. Voihan maistraatti. Voihan vihkiminen. Voihan (tähän valitsemasi ruma sana)!

Laitoin kyselyn vihkijän varaamisesta suunnitellulle siviilivihkimispäivälle ja sain Helsingin maistraatista vastauksen, että eivät suorita vihkimisiä virka-aikaan maistraatin ulkopuolella. Noh, kyselyä seuraavaksi Länsi-Uudenmaan maistraattiin, joka vastasi niin ikään kieltäväsi. Ja ei muuta kuin uutta matoa koukkuun ja viestiä Itä-uudenmaan maistraattiin. Noh, sieltä välittivät viestini takaisin Länsi-uudenmaan maistraattiin, josta olinkin jos saanut kieltävän vastauksen. Miksi maistraatin hinnastossa sitten on vihkiminen virka-aikana maistraatin ulkopuolella, jos tällaisia ei kerran suoriteta??? Voisiko sen ottaa sieltä pois, niin ei vahingossa saa kukaan vääriä mielikuvia.

Niin ja fiksuimmat osasivatkin jo päätellä, että emme saa haluamaamme vihkimistä, emme sitten millään. Ja minä en halua mennä naimisiin maistraatissa, en sitten millään. Joo, olen kuullut jo nämä "Onhan teillä ne hienot juhlat sitten lauantaina" ja "Eihän se maistraatti nyt niin kamala ole, sehän on ihan  kiva" jne. Mutta minun mittapuullani maistraatti on suunnilleen yhtä juhlava kuin kirjaston aula, tai ehkä se kirjaston aula on jopa hitusen juhlavampi. Jotenkin meni into koko siviilivihkimistouhuun ja siihen liittyviin juhlallisuuksiin. Ihan yhtä hyvin voidaan pikaisesti käydä maistraatissa kahdestaan koska vaan ja hoitaa homma alta pois ja unohtaa koko juhlallisuudet. Tämä on minulle ainakin aika tärkeä juttu, kun silloin me mennään OIKEASTI naimisiin, silloin meistä tulee mies ja vaimo. Silloin solmitaan avioliitto. Ja minä haluaisin tuon hetken olevan erityinen. Ja joillekin maistraatti onkin juuri se paikka, jossa avioon halutaan astua. En minä sillä, että maistraatissa yleisesti olisi vikaa, mutta se ei vain ole minun juttuni.

Eipä tässä kyllä taida vaihtoehtoja olla juurikaan. Pakko mennä sinne maistraattiin tai sitten muuttaa suunnitelmaa niin paljon, että vihkiminen on vasta illalla viiden aikaan. Mutta sitten se ruokailu tulee paljon kalliimmaksi kuin suunniteltu (ja jo varattu) juhlava lounas... Jne... Ottaa päähän ihan suunnattomasti!

Että semmoinen viikon alku, hyvää maanantaita vaan muillekin!

14 kommenttia:

 1. Auts... Todella paha kolahdus suunnitelmiin. Toivottavasti kuitenkin vielä jotenkin asiat loksahtaisivat paikoilleen. Voimia ja tsemppiä teille molemmille!

  VastaaPoista
 2. Eikö notaari tule tekemään vihkimistä missä ikinä se onkaan? :/

  VastaaPoista
 3. Tätä mä olen juuri meidän kohdallakin pelännyt. Voi p....

  VastaaPoista
 4. Mites käräjäoikeus? Voisko sieltä saada vihkijää muuallekin?

  VastaaPoista
 5. No voi pashka, toivottavasti tuo asia jotenki lutviutuu! On kyllä jännä, jos kerran hinnastokin on olemassa.. Ihime touhua.

  VastaaPoista
 6. Hei! Oletko koittanut saada käräjäoikeudesta notaaria? Meille on tulossa notaari vihkimään, tosin paikkakunta on täällä Länsi-Rannikolla kaukana Helsingistä. Itse soitin myös ensin maistraattiin, sieltä ei luvattu vihkimistä varmuudella ennen kuin vasta 3kk ennen hääpäivää. Eli kutsujen pitäisi olla siinä vaiheessa jo postissa. Soitin käräjäoikeuteen, ja sieltä pystytyttiin varmistamaan saman tien, että joku tulee vihkimään meidät, mutta lopullinen vihkijä selviää sitten kesällä. Mutta pääasia, että saatiin varmuus sille, että joku meidät vihkii juhlapaikalla.

  VastaaPoista
 7. Totta käräjäoikeudesta kannattaa vielä kysyä, sieltä oli yksien tuttujenkin vihkijä!

  VastaaPoista
 8. Voi kurjuus. Älkää vielä luovuttako! Kyllä teidän on saatava juuri sellainen vihkiminen kuin haluatte.

  VastaaPoista
 9. Voi itku! Kunpa nyt jokin ratkaisu löytyisi!

  VastaaPoista
 10. Kyllä kaikki vielä jotenkin hyvin päättyy. Aina niin käy. Kysäiset vaan vielä käräjäoikeudesta heidän tilannettaa. Tsemppiä ja pidetään peukkuja <3

  VastaaPoista
 11. Hei, kyllä kaikki järjestyy! Asioilla vaan on tapana järjestyä.Älä liikaa murehdi, ethän?

  VastaaPoista
 12. Meille tuli pari vuotta sitten vihkijä lauantaille Helsingin käräjäoikeudesta ja siellä homma toimi hyvin. Tavattiin se tuomari etukäteen, juteltiin vähän että mitä halutaan yms. Tuomarissa on myös se bonus, että se niiden seremoniaviitta (?) on aika juhlavan ja näyttävän näköinen ;)

  VastaaPoista
 13. Kiitokset tsempeistä :)! Käräjäoikeuden suhteen olen varovaisen optimistinen, ehkä sieltä meille se vihkijä löytyy. Eipä uskoisi, että viikonloppuisin ja iltaisin olisi helpompaa saada vihkijä kuin arkisin virka-aikaan...

  VastaaPoista
 14. Toivottavasti käräjäoikeudesta löytyy vihkijä! On kyllä todella ärsyttävää kun asiat ei mene niinkuin on ajatellut, etenkin kun mitään ongelmaa ei ole edes tajunnut olevan. Ihme asioita sitä muuten kirjoitellaan. Meidän piti vaihtaa juhlapaikka, kun tajuttiin, ettei siihen kauniimpaan paikkaan mahdukaan niin paljon ihmisiä kuin nettisivulla mainittiin. Maksimi ihmismäärä paloturvallisuuden kannalta kun on vähän eri asia kuin se määrä mikä mukavasti mahtuu istumaan ja juhlimaan..

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!