10.12.2012

Vaikeuksia vieraslistan kanssa...

Kuva: www.unitedwithlove.com


Huhhei, tällä hetkellä suurin ongelma häärintamalla on vieraslista. Juu, ei sillä vielä niin kiire ole, mutta kyllä kutsuttavien lista pitää lyödä lukkoon tässä parin seuraavan kuukauden aikana. Aikaisemmin olenkin pohtinut ongelmaa tässä postauksessa.

Toissa viikonloppuna mietittiin vieraslistaa ja saatiinkin se "hääpäivällisen" osalta aika hyvin lyötyä lukkoon. Listalla on sekä sukulaisia että kavereita ja ihmeen helposti päästiin yhteisymmärrykseen siitä, ketä hääpäivälliselle kutsutaan. Ja ketään ei edes tarvinnut karsia pois, kun listasta tulikin ihan itsestään lyhyempi kuin mitä oli etukäteen pelätty.

Mutta mutta... Entäs ne jatkot? Olikin miljoona kertaa vaikeampaa rajata jatkoille kutsuttavien kavereiden määrä järkeväksi. Listalla on melkein tuplasti niin paljon ihmisiä kuin voimme kutsua ja on muuten aika vaikea päättää, ketä kutsutaan ja ketä ei. Huhhei, tästä tulee vielä vääntö! Väkisinkin sitä miettii, että entäs jos joku suuttuu siitä, ettei saa kutsua? Tai ainakin pahoittaa mielensä? Toivosin ihmisten ymmärtävän, että sekä tila että rahalliset resurssit ovat rajalliset eikä ole mahdollista kutsua kaikkia kavereita, raja on vedettävä johonkin. Mutta mihin? Meillä on yhteisiä kavereita opiskelun kautta mahdottoman paljon ja lisäksi molemmilla on omia kaveriporukoita, joita tahtoisi kutsua. Ja sitten on tietysti vielä molempien vanhat kaverit ja työkaverit ja... Niin ja entäs ne minun serkkuni? Niitäkin on kovin paljon...

Laskimme, että voimme kutsua kavereita noin 70-80 (kuulostaa paljolta, mutta eipä olekaan...). Ajattelinkin ehdottaa Panulle, että molemmat kokoavat tällä hetkellä yli äyräidensä paisuvasta kaverilistasta noin 90 hengen setin, joka on itselle mieluinen ja sitten katsotaan, ketkä kaikki ovat molempien listalla. Näin saataisiin varmaan kokoon juuri sopiva lista :).

Apua, en halua kenellekään pahaa mieltä, mutta emme vain voi kaikkia kutsua. Vaikeaksi menee! Ja syystä tai toisesta pelkään myös "kuokkavieraiden" ilmestymistä paikalle. Toivoisin toki myös, että ihmiset ymmärtäisivät, että kyseessä on meidän häät eikä mitkään yleiset bileet, vaikka opiskelumaailmasta tutussa bilepaikassa häidemme jatkoja juhlitaankin...

Muilla ongelmia vieraslistan kanssa? Henkistä tukea vastaanotetaan mielellään :). Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille, enää kaks viikkoa jouluun! Hui!


7 kommenttia:

 1. Vieraslista on vaikea juttu! Me haaveiltiin pienistä häistä, jossa olisi ehkä noin 50 ihmistä. Kun sitten ruvettiin miettimään listaa, niin toistaiseksi voimassa oleva lopputulos oli 110 henkeä ja siitä ei osaa karsia mihinkään suuntaan eli se niistä pienistä häistä! Toisaalta vieraat tekevät juhlan, joten emme halua tuosta porukasta ketään jättääkään ulkopuolelle. Sama päti polttarilistaan, jonka kanssa taistelin itsekseni vielä enemmän. Ydinporukka oli helppo miettiä, mutta ehkä-listalle jäi muutama tyyppi, joiden kanssa palloittelin kauan, kunnes sitten kaasoni rohkaisemana päätin jättää kaikki ne pois polttareista, joiden kohdalla jouduin punnitsemaan kutsuisinko vaiko en. Enitenhän näissä mietityttää juuri se pahan mielen aiheuttaminen, mutta näissä jutuissa on pakko olla vähän itsekäs ja toivon, että polttareiden ulkopuolelle jäävät tietävät itsekin kuinka vähän olemme yhteyksissä ja kuinka ei voida puhua niin läheisestä ystävyydestä kuin muiden kanssa. Mutta vaikeaa tuo on, jestas sentään!

  VastaaPoista
 2. Juuri näin! Hankalaa on, mutta eiköhän tästä selvitä :).

  VastaaPoista
 3. Oi samat on kriisin aiheet täälläkin. Huoh. Kyllä se siitä suttaantuu (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimet hattuun ja koko homma arvalla, kukaan ei voi suuttua, kun kaikilla on yhtä hyvät mahikset saada kutsu ;)

   Poista
 4. aina joku suuttuu, se on ihan varma, mutta siitä ei kannata ottaa mitään stressiä :) häät on teidän, ei kenenkään muun! meillä n 80 vierasta kaikkiaan, joten paljon ollaan karsittu. mutta budjetti kun on tiukka nii siitä ei paljon ole varaa lipsua... kavereista tulee vain ihan lähimmät.

  VastaaPoista
 5. Meillä on myös ongelmia vieraslistan kanssa. Omassa suvussani on tapana kutsua koko suku, joten sukulaisten määrää on jouduttu pohtimaan. Sulhaseni vanhemmat puolestaan haluavat valikoida, keitä sukulaisistaan kutsutaan. Eli aika ristiriitaisia odotuksia, joiden parissa olemme yrittäneet tehdä kompromisseja.

  VastaaPoista
 6. Tuo kuokkavieraitten pelkääminen kuulostaa kyllä tutulta. Meillä on häät kotona ja vähän jänskättää tuleeko naapuri kännipäissään kuokkimaan. Eipä olisi ensimmäinen kerta. Viime kerralla sammui saunaan ja lähti alasti kotiinsa. :p

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!