11.12.2012

Lahjatoiveita

Joulu on ihan pian, kolkuttelee jo aivan nurkan takana. Tänään menen hankkimaan perheelleni loput joululahjat, koska hurautetaan lauantaina Lahteen sukulounaalle ja siinä samalla voin toimittaa myös tonttujen terveiset vanhempien auton takakonttiin, jotta ei tarvitse lahjoja postitella sitten perässä. Äipälle on oikein ihana lahja, pikkusiskollekin jotain suloista ja tänään on hankintalistalla vielä pikkuveljen ja isäpuolen lahjat. Muu perhe saakin tyytyä joulukortteihin :).

En malta odottaa sitä, että pääsen availemaan paketteja. Juu, tiedän, että olisi eettisempää toivoa jotain puita afrikkaan tai vuohia tai kaivoja tai jotain... Mutta kun minä tykkään avata lahjoja! Lapsenomainen into tuon lahjatouhun kanssa (sekä antamisen että saamisen osalta) on hyvässä tallessa, eikä se ole kadonnut mihinkään. Joten juu, minä toivon saavani lahjoja!

Mutta siis, lahjoihin ja häihin liittyen ajattelin nyt postailla häälahjatoiveista. Tulemme ilmaisemaan kutsussa kainon toiveen rahalahjoista, mutta meille tulee myös ihkaoikea lahjalista, johon tulee yhtä ja toista kodin tavaraa. Monilla pareillahan on nykyään jo kaikkea, mutta meillä ei esimerkiksi ole Ikean astiastoa kummempia juttuja kaapissamme, eikä muutoinkaan kauheasti sellaista "perinteistä" häälahjatavaraa. Pyyhkeet ja lakanat ovat kaikki aikamoisia keräilyeriä ja keittiöstä puuttuu monia ruuanlaittojuttuja.

Varsinaisen astiaston osalta olemme päätymäsä siihen, että toivomme lahjaksi Arabian Runo-astiastoa. Runon kaikki neljä vuodenaikaa täydentävät kivasti toisiaan ja lisäksi niihin on helppo yhdistää esimerkiksi Teemaa, jota meiltä kihlalahjoina jo löytyykin. (Huijasin, onhan meillä muutakin kuin Ikeaa...)

Tässä nyt Stockan sivuilta poimittuna joitain asioita, joita häälahjalistallemme tulee varmaankin päätymään. Ei siis välttämättä juuri nuo pussilakanat tai nämä pyyhkeet, mutta ajatustasolla kuitenkin sekä pussilakanoita että pyyhkeitä. You get the point?
Ja sitten ollaankin uuden ongelman äärellä... Lahjalista. Lahjalistavaihtoehtojahan on monia, mutta mikä niistä olisi sopivin? Meillä logistisista syistä lahjoja ei oikein ole järkeä rahdata hääpäivälliselle saareen, joten siinä mielessä Stockan palvelu olisi näppärä, että kuljettaisivat ne valitsemaamme osoitteeseen, esim. jatkopaikalle voisi väsätä lahjapöydän. Toisaalta monet sukulaiset asuvat Stockan ulottumattomissa, joten joku muu vaihtoehto voisi olla parempi, koska uskoisin nimenomaan sukulaisten haluavan tuoda ennemmin tavaralahjoja kuin rahaa. Voisi olla ns. yleinen lahjalista sen sijaan, että olisi tietyn liikkeen lahjalista. Mutta entäs sitten se lahjojen kuljettelu? Kuka ne hoitaa pois saaresta? Vai pitäisikö ne kerätä jo ennen lauttaan astumista jonkun näppärän apulaisen toimesta, joka toimittaisi ne sitten jatkopaikalle lahjapöytään? Plääh puuh. Pitäisi kai tämäkin pian päättää!

Lahjakasta pikkujouluaikaa, toivottavasti en ole ainoa materialistinen hörhö näissä piireissä... Toivoohan joku muukin tavaraa, toivoohan? Sekä joulupukilta että häävierailta... Millaisia toiveita teillä on?13 kommenttia:

 1. se näppärä apulainen taitaa olla se paras vaihtoehto;) ja paketti auto:)
  Niin ja ne lahjat on kivoja antaa ja saada...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se voi olla, ettei pikkuauton takakontti ihan riitä :)

   Poista
 2. Minä rehellisesti tunnustan toivoneeni lahjoja! Kyllä, olen lapsenmielinen ja ilmeisesti egoistikin, kun toivoin mielummin korua kuin kaivoa Afrikkaan, mutta nimenomaan rakastan avata lahjoja ja säilyttää siinä sen lapsenmielinen innon, mutta vieläkin enemmän tosin rakastan antaa lahjoja! Ihana nähdä lahjansaajan ilme, kun paketista paljastuu jotain saajalle mieleistä.

  -Sartsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä, paketin saajan ilahtuminen mieluisasta lahjasta on kyllä ihanaa ja siitä tulee itsellekin hyvä mieli :).

   Poista
 3. Stockan palvelusta sen verran, että lahjat voi pyytää toimittamaan myös kotiin (meillä tämä toimi mainiosti koska oltiin myös saaressa ja oli ihana päästä heti maanantai-aamusta availeaan paketteja ;)) ja lahjalistalta voi ostaa netissä/soittamalla vaikka ei asuisikaan Stockan lähellä. Toisaalta ei ole pakko ostaa Stockalta kunhan vaan ilmoittaa hääpalveluun ja pyytää poistamaan ostamansa tuotteet listalta. Omat kokemukset pelkästään positiivisia mutta keksitte varmasti itsellenne sopivan tavan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Kyselinkin Stockalta lisää infoa ja sain sieltä lisätietoa heidän lahjalistastaan ja luulisin, että siihen ollaan päätymässä... Kotiinkuljetus toki olisi helpointa, mutta jotenkin meistä vaan tuntuu, että se lahjapöytä "kuuluu" sinne juhlaan. Ja että lahjan ostaneet tavallaan "haluavat" nähdä lahjansa konkreettisesti jossain, vaikkakin sitten vain yksi niistä monista Stockan papereihin käärityistä paketeista olisikin... :) Mutta hyvä homma, että Stockan listasta on positiivisia kokemuksia!

   Poista
 4. Pakko kysyä. Mikä ihme tuo "raketti" tuossa alimmassa kollaasissa on? :D

  Ja kyllä minäkin tykkään avata lahjoja ja vielä enemmän antaa niitä. On niin ihana katsoa sitä oman lapsen riemua, kun paketista paljastuu jotain hienoa (2-vuotiaalle se voi olla ihan mitä vain, kaikki käy). :) Ja kaiken lisäksi olen niin kyyninen kaikkia lahjoitusjuttuja kohtaan, etten usko lahjoitusten menevän perille sellaisena, kuin annetaan uskoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, juu, sitruspuserrinhan se! Viime jouluna oli aivan ihanaa, kun kerrankin oli kasassa myös muutama pienempi ihminen, jotka olivat niin ihanan innoissaan joulupukista ja lahjoista!

   Poista
  2. Aaa, kappas vain... :D *blondi*

   Tuo Runo on muuten todella kaunis astiasto ja kelpaisi mullekin, mutta valitettavasti sulho ei tykkää yhtään tuon tyylisistä jutuista. :)

   Poista
  3. Meillä löytyi yhteisymmärrys astioiden suhteen yllättävän sopuisasti :). Vaikka eipä taida minun sulhoni kovin tarkka tällaisten asioiden suhteen olla edes...

   Poista
 5. Kyllä meillekin tulee häälahjalistan tynkää ainakin. Meillä on yhteisessä kodissamme kyllä jo kaikenlaista, mutta keksin kyllä yhtä ja toista mitä vielä olisi kiva hankkia. Kihlajaisemme ovat nyt tulevana viikonloppuna, ja toivoimme myöskin runo sarjan syyshehkua ja talvitähteä. Jännityksellä odotan mitä sieltä tuleekaan lahjaksi, vai tuleeko mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Runo on kyllä ihana astiasto. Odottelen postausta siitä, miten kihlajaisjuhlat meni ja mitä tuli lahjaksi :).

   Poista

Ilahdun kommentistasi!