22.10.2013

Kakkukahvittelua

Kun kaikki vieraat oli vihdoin saatu samaan paikkaan, oli vuorossa kakkukahvit. Tässä vaiheessa myös aukesi baari, josta oli mahdollisuus hakea itselleen kahviavecia tai muuta virkistävää juomaa. Mutta baarista enemmän piakkoin, tämän postauksen omistan ihan vain meidän herkulliselle kakulle!Kakku meille tuli turkulaiselta leipomolta MBakeryltä, josta kirjoitinkin joskus aikaisemmin jo täällä enemmän. MBakeryn tuotteita saa nykyään muuten myös Turun kauppahalliin avatusta kahvilasta, josta voitte kurkata juttua vaikkapa täältä. Minäkin satuin olemaan kahvilan avajaisten aikaan Turussa ja pääsin herkuttelemaan sacherilla, joka on MBakeryn tuoterepertuaarissa uusimmasta päästä.

Meidän kakku oli vadelma-tummasuklaa, mutta päällinen oli "kustomoitu" meille sopivaksi. Tätä herkkua oli muuten tarjolla myös syyskuun lopun häissä, joissa oli kaasona :). Kakku oli todella hyvää ja vieraatkin sitä kehuivat. Ainoa miinus oli, että muistaakseni oli ollut puhetta kakun päällystämisestä värjätyllä ruiskutettavalla valkosuklaalla, mutta loppujen lopuksi kakuissa oli päällä sokerimassaa (tai jotain), josta en itse tykkää yhtään. Mutta pääasia, että sisältö oli hyvä! Päälliset pystyin hyvin jättämään lautasen reunalle. Ihanaa, että kakut oli meidän väreihin sopivia ja hiukan poikkesi muutenkin perinteisestä hääkakusta ulkonäöltään.


Toiveideni mukaan kakut oli värimaailmaltaan ja tyyliltään yhtenäisiä, mutta ei kuitenkaan kaikki keskenään identtisiä. Kakkutelineen taiteilin itse kirpputoreilta ja muualta keräämieni lautasten, viinilasien, jälkkärikulhojen ynnä muiden avulla. Liimailin kakkutelineet kasaan ja maalasin ne lopuksi spraylla saadakseni aikaan yhtenäisen setin. Tykkäättekö? Ainakin oli aikamoinen duuni! :) Kakun lisäksi tarjottiin valkosuklaa-karpalopikkuleipiä, jotka Panun äiti leipoi hääviikolla.

Itse kakun leikkaus eteni perinteisellä kaavalla paparazzien ristitulessa - ja minähän se tietenkin olin, joka polkaisi ensin. Polkaisusta kyllä käytiin keskustelua ennen leikkaamista, sulhaselle piti selventää, missä kohtaa polkaistaan. Hävinneeltä osapuolelta tuli palautetta, että voitin vain siksi, että käteni oli alla ja pystyin siksi ohjaamaan kakkulapiota paremmin... Niinniin!Kokonaisuudessaan olin tyytyväinen kakun pirteään ulkonäköön, oli aika sopiva meidän häihin! Ja hyvääkin oli :). Nams! Itse voin ainakin suositella MBakerya hääkakkuleipomoksi, sen verran mukavaa porukkaa ja hyvä palvelu. Kakunkin toivat meille paikan päälle!


Kuvat: Jori Heinonen, Ville-Samuli R ja Mikko M-T

13 kommenttia:

 1. Vautsi miten upeat nuo kakkulautaset! :-) kakut näyttää niissä niin herkullisilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tuosta kombista tulee kyllä tollanen karkkifiilis. Namnam!

   Poista
 2. Ihanat! :D ihan kuin jostain lapsuuden elokuvasta! Ja vau mitkä telineet!! Sä oot kyllä hurjan kätevä käsistäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo, noihan vois olla jostain Liisa Ihmemaassa -setistä tai jostain!

   Poista
 3. Super-upean näköiset kakut ja telineet :) WAU!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin kyllä, oli tollasta kivaa vähän erikoisempaa twistiä.

   Poista
 4. Noi telineet on kyl mahtavimmat ikinä! :) Millä liimalla oot ne kiinnittänyt? Olis hyvinkin harkitsemisen arvoinen idea, mutta mulla tulee ensimmäisenä mieleen että iso räsähdys vaan kävis kun yrittäis leikata, etenkin tota korkeinta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli ihan sellaista kaksikomponenttiliimaa, jotain epoksia se oli. Pysyi telineet ihan hyvin kasassa. Tossa korkeimmassa oli sen verran painavia kippoja jalkaosana, että se pysyi tosi hyvin pystyssä. Ei keikkunut, enkä edes minä onnistunut kaatamaan sitä :D

   Poista
 5. Oooh toi teijän kakkuteline on aaaivan ihana! ja nuo kakut <3 WOW sä oot iha törkeeen hyvä käsistäs!

  VastaaPoista
 6. Tosi upeita kakkuja, persoonallisuus on aina hyvästä :) Ja vau, miten satumaisilta noi pompomit saa tilan näyttämään!

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!