20.6.2013

Juhlapaikkamme vol 1, ravintola Särkänlinna

Jos ihan rehellisiä ollaan, otsikko huijaa hieman. Särkänlinna oli oikeasti toinen juhlapaikkamme, koska jo torstaina siviilivihkimisen yhteydessä juhlimme lounaalla ravintola Savussa. Postaukset tulevat siis aika satunnaisessa järjestyksessä sitä mukaa, kun saan kuvamateriaalia joiden avulla postailla. Nämä kuvat ovat ihanan ystäväni Ninan ottamia, ethän kopioi luvatta!

Juhlimme siis häitämme hääpäivällisen merkeissä ravintola Särkänlinnassa, joka on yksi Kämp Groupin ihanista ravintoloista. Särkänlinna on oikeasti aivan älyttömän upea paikka, kuvat eivät tee sille oikeutta. Ja ihanaa, että saarella on myös pitkä historia. Ravintolan sivuilta lainattua: "Linnake on aikanaan ollut osa Suomenlinnan linnoituskokonaisuutta, jonka rakentamisen Ruotsi aloitti Ranskan tukemana vuonna 1748. Särkän tarkoituksena oli alun perin valvoa vesireittejä Kruunuvuorenselälle. Aikojen saatossa linnaketta on käytetty kuitenkin myös mm. Pietarin hovin ruutivarastona, Venäjän poliittisten vankien rangaistuslaitoksena sekä vuonna 1952 Olympiapurjehdusten tukikohtana. Särkänlinnan ravintola valmistui vuonna 1924. -- salin lattia on kallellaan keittiöön päin. Kyse ei ole erikoisuudentavoittelusta – kaltevaa lattiaa on aikanaan tarvittu tykinkuulien vierittämiseen alas tykeille"

Kävimme juhlapaikkaa valitessamme läpi useampiakin paikkoja, mutta lopulta Särkkä sai meidät molemmat ihastumaan niin, ettei vaihtoehtoja enää jäänyt. Ja paikka olikin aivan upea, varsinkin kun mieletön hellesää hemmotteli meitä koko päivän. Särkässä ihana merituuli onneksi vähän viilensi, oli meinaan aika lämmin, kun oli melko varmasti kymmeniä metrejä kangasta päällä mukaanlukien kaikki alushamekerrokset sun muut...

Ravintolasali on sinällään tosi kaunis tila, eikä sinne suunniteltu sen kummempia koristuksia. Pöydissä oli Särkän floristin valitsemat fuksiat gerberat ja lisäksi oli menukortit sekä vieraslahjarasiat. Ja tietysti upea kattaus! Paikassa oli ihanasti puuta ja luonnonkiveä. Ja nuo tuolit oli ihanan rustiikkiset ja kauniit. Oi ja se hääkenkien (ja muidenkin korkokenkien) korkojen kopina lautalattioilla...!
Pöytävaihtoehtoina oli yksi pitkä pöytä tai useampia pieniä. Aika lailla alusta asti oli selvää, että halutaan yksi pitkä pöytä ja olihan se aika siisti! Yli 80 ihmistä samassa pöydässä, aika komiat pidot, sanoisin. Paljon näyttävämpi valinta kuin perinteisempi useamman pöydän malli. Pöytään oli siis katettu perus lasit ja kankaiset servetit sekä aterimet ja leipälautanen, ruoka tuli lautasannoksina pöytiin tarjoiltuna. Lisäksi jokaiselle oli oma menukortti, joka samalla toimi paikkakorttina. Tehtiin etukäteen plaseeraus, koska koimme sen järkevimmäksi vaihtoehdoksi. Paikkoja kun ei ollut yhtään ylimääräisiä, niin ei viitsitty ottaa sitä riskiä, että jokainen saisi itse etsiä itselleen paikan... Olisipa ollut aika härdelli varmaan :). Aluksi mietittiin, että pitkä pöytä tekee plaseerauksen haastavaksi, mutta itse asiassa se olikin helpompaa kuin olisi ollut erillisillä pöydillä.

Särkässä oli myös kaikenlaisia ihania pikku yksityiskohtia. Tuolla ylemmissä kuvissa näkyy esimerkiksi nuo vinot vesilasit, jotka kivasti komppasivat vinoa lattiaa. Lattia tuossa pitkässä salissa siis tosiaan oli ihan selkeästi kalteva. Ja ovet olivat hauskat, vessaan esimerkiksi mentiin aika kapeasta kolosta, ei siinä ihan hääpuku mahtunut ovesta ilman, että seinät tuli pyyhittyä samalla ;). Meillä oli myös käytössä ns. morsiamen huone yhtä kerrosta alempana kuin juhlasali. Se oli ihan näppärä, kun siellä pystyi käymään puuteroimassa nenän jne. Ja samanlainen leveä ovi oli tarjolla sielläkin.Kauniin ravintolasalin lisäksi rakastuin Särkän ulkoalueisiin. Oiiii, I'm still in love! Laiturilta ravintolaan käveltiin mieletöntä puukujaa pitkin ja lisäksi tarjolla oli rakennuksen ja maavallien rajaama tuulelta melko hyvin suojattu sisäpiha. Ainoa miinus oli melkoinen määrä hanhen jätöksiä, mutta missäpäs niitä ei Helsingissä olisi... Hiton paskalingot sanon minä! Niitä kikkareita siellä sitten vetelin laahuksella perässäni, how nice!

Mutta siis niin, ihana vehreys ja ihanat kivimuurit. Tämä morsian fanittaa ihan täysillä! Kun sisäpihalta kiipesi maavallien päälle, avautui ihana merimaisema. Laineet kimmelsivät auringossa ja raikas merituuli viilensi oloa, aika runollista siis. Harmi vain, että meillä oli päivällisosuuden osalta niin tiukka aikataulu, että ihan hirveästi ei tullut otettua esimerkiksi potretteja saaressa. Tosin kaikenlaisia perhe- ja kaaso-/bestmankuvia napsittiin.
Ruuasta kirjoittelen varmastikin myöhemmin erillisen postauksen, mutta ehkäpä voisin parilla sanalla kokemuksia muuten kommentoida... Palvelu juhlapäivänä oli loistavaa, jopa kaksivuotispäiviään viettänyt pikkumies sai leivoksen kynttilöillä varustettuna, kun syntymäpäivästä vinkattiin ravintolapäällikölle. Hääparin näkökulmasta ainakin kaikki sujui kuin tanssi ja erityispisteet hääparista huolehtimisesta ravintolapäällikölle Petri Lintuselle, joka käsi lähtiessämmekin saattamassa meidät ihan laiturille saakka. Jos joku suunnittelee häiden juhlistamista Särkässä, niin todellakin kannattaa. Uniikki miljöö uniikilla historialla ja hieman jopa erikoisempi, tai ainakin monille vieraille tuntemattomampi, valinta kuin Suomenlinnan muut juhlatilat.

Ainoa miinus tulee siitä, että laskutuksen kanssa meillä oli aikamoisia epäselvyyksiä. Meiltä oli laskutettu esimerkiksi viinejä huomattavasti enemmän kuin olimme ilmoittaneet vieraille tarjottavaksi. Toisaalta laskusta myös puuttui kuluja, kuten lasten ruuat. Mutta nämäkin oikaistiin yhden sähköpostiviestin jälkeen eikä siitäkään jäänyt mitenkään paha maku suuhun. Hyvä palvelu siis ulottui vielä juhlien jälkeiseen aikaankin, sillä reklamaatiomme käsiteltiin nopeasti ja asiallisesti. Vinkkinä kuitenkin missä tahansa ravintolassa juhliville, että kannattaa sopia todella tarkkaan etukäteen se, mitä tarjotaan ja miten paljon. Ja myös laskun maksajalle kertoa, mitä laskussa saa olla. Meillä kun kävi niin, että Panun Siskon mies maksoi loppulaskun (Panu maksoi osan siinä vaiheessa, kun me poistuimme ravintolasta) eikä osannut tarkistaa laskua, kun ei tiennyt mitä siellä olisi pitänyt olla.

Onko muuten kukaan lukijoista suunnittelemassa omia häitään Särkässä?

14 kommenttia:

 1. Aivan upean näköinen tila ja wau mitkä ulkotilat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tila on kyllä tosi upea, vielä upeampi livenä! Ja nuo ulkotilat on erityisen ihanat. Aika tuuri kävi meillä, että sää oli kuin morsian! Jos olis satanut kaatamalla, ei paljon olisi voinut ulkotiloista nauttia...

   Poista
 2. Todella upea tuo pitkä pöytä, ja kaikki muu! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pitkä pöytä oli kyllä nappivalinta. Harvassa juhlapaikassa pystyy tuon toteuttamaan :).

   Poista
 3. Aivan mahtava pitkä pöytä :) ja upea paikka muutenkin!

  VastaaPoista
 4. Oijjjoi, henkeäsalpaavan upealta näyttää kyllä teidän juhlapaikka! Oon vuosikausia väittänyt pitäväni pienemmistä pöydistä enemmän, mutta nää teidän kuvat osoittaa jälleen kerran, että pitkässä pöydässä on kyllä juhlavuutta yllin kyllin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ehkä salaisuus onkin siinä, että pöydän pitää olla riittävän pitkä :).

   Poista
 5. Ulkomiljöön puolestä pääsee vakavasti harkintaan jos meillä joskus tulee sellaiset häät että vihkimisen voisi oikeasti suorittaa pihalla. Nuo puut ja tuo mitä näkyy kuvista on JUURI sitä mitä olen aina kuvitellut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olisi kyllä aivan täydellinen paikka ulkovihkimiseenkin tuo Särkkä.

   Poista
 6. Upea paikka! Pitkä pöytä on kyllä tosi kiva! Haluaisin meillekin sellaisen, mutta meidän juhlatilaan ei saada kaikkia saman pöydän ääreen kampamallillakaan, joten mennään sillä perinteisellä useammalla pöytäryhmällä. :)

  VastaaPoista
 7. Hei
  Ollaan pitämässä häitä luultvasti särkänlinnassa ensi kesänä. Mietityttää vain että kun varattavia tikoja on kaksi ( pipersali ja särkänsali) voiko olla mahdollista ett esim alakerrassa olisi samaan aikaan toiset juhlat ?
  Onko paikassa mielestäsi tilaa vihkimiselle ja häätanssille/ bädille (siis yläkerrassa). Meillä vieraita tulossa 75-80. Oliko teillä buffet vai menuu tuolla särkänsalissa. Paikan edustajat eivät suositellleet buffaa yläkertaan

  -Tiina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli noin 80 henkeä yhdessäpitkässä pöydässä ja se vei aika lailla koko tilan. Jos olisi tanssittu samassa tilassa, olisi pöytiä varmaankin pitänyt siirtää, mutta tilanne voi olla eri, jos pöydät laitetaan toisella tavalla. Särkänsalin päässä olevassa kabinetissa meillä oli lasten huone, mutta sitä olisi ehkä voinut käyttää tanssitilana. Jos olisimme juhlineet koko illan Särkänlinnassa, olisimme ehkä harkinneet molempien tilojen varaamista, jolloin tanssit olisi voitu tanssia alakerran PIpersalissa, tosin silloin olisi ollut myös myyntitakuu korkeampi. Myyntitakuu täyttyy kyllä varmasti yllättävän hyvin, kun ihmiset illan mittaan ostavat itselleen juomia. Yläkerran suhteen kannattaa huomioida myös se, että bändikamojen roudaaminen sinne on aika työlästä, kun portaat on aika kapeat ja jyrkät...

   Jos alhaalla olisi ollut samaan aikaan toiset juhlat, ei se meitä olisi varmaankaan paljoa häirinnyt, sillä yläkerrassa saa olla aika rauhassa. Pipersalissa juhliessa voi ehkä hiukan häiritä, jos pihalla pyörii muita kuin omia juhlavieraita, mutta en usko että silloinkaan häriö on kovin suuri. Pipersalissa tanssiminen onnistunee hiukan paremmin... Jos ette varaa koko saarta itsellenne, voi olla mahdollista, että alhaalla on toiset juhlat.

   Meillä oli pöytiin tarjoiltuna kolme ruokalajia. Buffaa emme sitten oikeastaan edes harkinneet, päädyimme aika suoraan kolmeen ruokalajiin. Meillä siis oli ihan jälkkäri ja kakku tarjottiin vasta jatkoilla. Jos haluat tietää lisää, laita vaikka sähköpostia minulle :)

   Poista
 8. Ihania kuvia Särkkään liittyen! Meillä on ensi vuoden kesänä häät tuolla :) ihana nähdä vähän fiilistely kuvia kun itsellä vielä niin aikaisessa vaiheessa valmistelut.. kovassa pohdinnassa onkin tosiaan tuo pitkä pöytä vs. pienet pöydät!

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!