30.1.2013

Siviilivihkiminen - vihkipaikka ja ravintola

Hiphei taas! Nyt on kauheasti kaikenlaista hääjuttua, josta voisi kirjoittaa, eikä tämä morsio oikein tiedä, mistä aloittaisi. Alkaa häät olla sen verran lähellä, että erilaisia ratkaisuja ja päätöksiä tehdään liukuhihnalta ja kaikesta ei edes ehdi kirjoitella ja kertoa. Puhhuh.

Tarkoitus olisi lähikaikoina kirjoittaa ainakin kuljetuksista, sulhon asusteista, maalatuista kävyistä, koruista, jatkojen ruokatarjoiluista, ensimmäisestä tanssista ja parhaana juttuna kakusta. Auttakaahan rakkaat lukijat, mistä aiheesta kirjoittaisin seuraavan postaukseni? Kommentteja ja toiveita saa heittää!


Kuva: The Divine Secrets of a Domestic Diva

Nyt kuitenkin postaan siitä, mikä kaikista ihanista ravintoloista valikoitui siviilivihkimislounastelupaikaksi ja missä meidät kenties vihitään.

Vihkipaikaksi vahvin vaihtoehto on ehdottomasti Alppiruusupuisto Haagassa, tietysti säävaraus on aina otettava huomioon, eli viime hetken muutoksia voidaan tarvittaessa tehdä. Alppiruusupuisto on kuitenkin ykkössuosikki, sillä se on aivan ihanan kaunis paikka! Postailinkin aiheesta joskus aiemmin täällä. Puistosta on enemmän infoa Helsingin kaupungin nettisivuilla. Ja voi vitsi, olisipa ihana tehdä kimppu siviilivihkimiseen alppiruusuista, sopisi kokonaisuuteen täydellisesti. Ja jos jonkun tutun pihasta saisi pari kukkaa nipsaista, niin ei edes maksaisi mitään :)!


Ruokailun osalta päädyimme lopulta ravintola Savuun, joka sijaitsee Tervasaaressa. Tähän ravintolaan päädyimme esimerkiksi siksi, että se on sisätiloiltaan aivan ihana ja kauniilla säällä on mahdollista tietysti nauttia auringosta ravintolan terassilla. Lisäksi Savussa on oma nimensä mukainen teema ruuassa, mikä on myös aika kiva juttu, koska esimerkiksi Kappelin ja Särkänlinnan ruoka on tyyliltään hyvin samanlaista ja vaihteluhan tunnetusti virkistää :). Eikä ruoka ole liian eksoottista, joten sen pitäisi maistua kaikille. Lisäksi Savun sijainti aivan kotinurkillamme on myös plussaa, voimme sitten tulevina vuosipäivinä suunnistaa herkuttelemaan Savuun tai vaikkapa fiilistelypiknikille Tervasaareen.Kuva: asrestaurants.fi


Niin ja saimme myös varattua ravintolasta kabinetin, johon seurueemme mahtuu ja saamme näin juhlistaa tätä iloista tapahtumaa aivan rauhassa ilman häiriötekijöitä, mikä on tietty aivan mahtavaa! Kabinetista ei veloiteta ruokailun yhteydessä mitään erikseen. Lähetin tarjouspyynnön eilen ja vastauksenkin sain siihen muutamassa tunnissa. Tarjouksessa oli yksi menuehdotus, joka oli itse asiassa aika perfect, kun hakusessa olikin sellainen hiukkasen kevyempi lounasmenu. Menuehdotus:

Aitan halloumi-salaatti, 
raikkaita kasviksia, kauden salaatteja sekä kuusenkerkkä-vinaigrettea
Leppäsavustettua lohta, 
lämmin salaatti kevään kasviksista ja sitruskastiketta
Tervasaaren sorbet ja raparperia

Eikös kuulosta ihanan kesäiseltä ja raikkaalta? Hintaa menulla on 29 per hlö, eli ei mielestäni ollenkaan paha. Näyttäisi siis siltä, että tämä osuus juhlasta menee monta sataa alle budjetin. Jei! Jossain sentään vähän säästöä...Kuva: Wikipedia


Miltäs kokonaisuus kuulostaa? Minä ainakin tykkään kovasti :). Ai juu, ja sen voisin vielä kertoa, että valmistuin eilen tekniikan kandidaatiksi. Enää tuo dippainssin tutkinto loppuun ennen häitä...Psssst! Muistattehan myös arvonnan Janinan ihanan värikkäässä Makea-hääblogissa? Klikkaa tästä.


4 kommenttia:

 1. Kuulostaapa hyvältä! Savu onkin ihanan kodikas ja kuitenkin juhlava ja erilainen. Takuulla mieleenpainuva! :)

  VastaaPoista
 2. Onnea valmistumisesta :) Kuulostaa tuo kyllä varsin hyvältä, joka lailla. Ja iso säästö budjetissa on aina tervetullut ;)

  VastaaPoista
 3. Hyvältä kuulostaa!

  Kiitoksia Hanna muuten vinkistä! Varasin ajan heti Sanjaan ja sieltä löytyi yksi hyvä puku tai ainakin etumus. Tällä hetkellä tykkään sen puvun yläosasta ja stokkalta löytyi puku jossa tykkään kaikesta muusta. Katsotaan miten käy.

  VastaaPoista
 4. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

  Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!