Eilen oltiin siis juhlistamassa yksivuotista taivalta kihlaparina ja sen kunniaksi mentiin herkuttelemaan Gaijiniin. Gaijin on siis ravintola, joka tarjoaa Pohjois-Aasialaista ruokaa, pääasiassa inspiraationa Korea, Japani ja Kiina. Ravintola oli viihtyisä ja palvelu erittäin hyvää, miinuksena ehkä se, että pöydät olivat tositosi lähellä toisiaan. Toisaalta ei me viereisen pöydän asiakkaista häiriinnytty, joten ei se kovin iso miinus ollut :).
Ilta aloitettiin ihanilla cocktaileilla. Panun Border Line -drinkissä oli giniä, verigreippiä, minttua ja sitruunaruohoa, minä valkkasin tequiladrinkin, jossa oli basilikaa, inkivääriä ja sitruunamehua. Eksoottisempiakin juomia olisi ollut tarjolla, vai miten olisi cocktail, josta löytyy lohisashimia?
Ruokapuolella päädyttiin maistelumenuun, jossa riitti melkoisen kivasti syömistä kahdelle, kotimatka olisi sujunut ehkä paremmin pyörien kuin kävellen, mutta kun oli niin pirun loskaista... Aterian parhaat osat meidän mielestä olivat Pork Bun, Foie & Unagi, Pork Belly Yakiniku ja ihanan raikas jälkkäri Mango & Mandarin. Myös kampasimpukat olivat oikein jees, mutta esim. Miso Salmon päärynöillä ja tryffeleillä olisi kaivannut hiukan lisää suolaa. Kokonaisuus oli kuitenkin ihana ja hyvin toteutettu! Ruuan kyytipojaksi otimme myös juomapaketin (puolikkaat annokset), johon kuului sake, valkoviini, punaviini ja jälkkäriviini.
Toivottavasti joku kerta pääsemme herkuttelemaan myös Gaijinin isoveljeen, eli Farangiin, joka keskittyy enemmän Kaakkois-Aasian makuihin. Minulle kun thaikkuruoka ja thaimaan maut ovat sen verran lähellä sydäntä, että pitää sekin päästä ehdottomasti vielä kokemaan!
Kokonaisuudessaan oikein loistava ilta. Tässä vielä menu ja joitain räpsyjä noista ihanista herkuista. Enjoy!
MENU GAIJIN 64/HLÖ
MUSSEL
vihersimpukka, sitruuna-vanilja dressing, gari-inkivääriä
PORK BUN
possunkylkeä, kimchi majoneesia, pikkelöityä kurkkua, pehmeää leipää
SASHIMI
päivän sashimi
FOIE & UNAGI
glaseerattua ankeriasta, ankanmaksaa, nori-leipää, kirsikkaa
MISO SALMON, NASHI PEAR & TRUFFLE
‘saikyo’-miso marinoitua lohta, nashipäärynää, tryffeliä, saksanpähkinää, tryffeli-dashi liemi
PORK BELLY YAKINIKU
makeassa soijassa marinoitua possunkylkeä
XO SCALLOPS
paistettuja kampasimpukoita harvinaisessa kiinalaisessa ‘XO’ liemessä, merleväkaviaaria
CHAR SIEW & BOK CHOY
kiinalaisittain marinoitua grillattua possua, paahdettu possuliemi, pikkelöityä kurkkua, wokattua paksoita
GOHAN
japanilaista riisiä
MANGO & MANDARIN
mango créme, mandariinisorbettia, marinoitua vesimelonia
Alkudrinksut |
Pork Bun |
Päivän Sashimi (lohi, tonnikala, siika) |
Miso Salmon |
Pork Belly Yakiniku |
Black Vinegar & Sesame Scallop |
Mango & Mandarin |
Näyttää ja kuulostaa hyvälle! :)
VastaaPoistaToi pork bun on niin käsittämättömän hyvää!!! <3 :D Viimeks Gaijinissa mies söi niitä kolme... :D
VastaaPoistaMeillä on hääyö Klaus K:ssa, arvaa kuka haluu iltapalalle Gaijiniin? :)
Poista:D Ja aamiaiselle ja lounaalle ja ja ja! Hei muuten, okei, Klasunkin aamis on kuulemma huisi, mutta JOS nyt jäis tilaa, niin siinä Gaijinin naapurissa, Bulevard Socialissa on nykyään sunnuntaibrunssia... :D
PoistaVaikka tuontyylinen ruoka ei ole se minun ykkösvaihtoehto on nuo annokset kyllä niin upean näköisiä että voisin heti tältä istumalta tilata samanlaiset:)!
VastaaPoista