25.1.2013

Drinks

Kuva: Etsy


Monissa blogeissa on pohdittus sitä, miten paljon alkoholia vieraille tarjotaan. Ja tarjotaanko. Ja onko häät ravintolassa ja jos on, niin mitä silloin tarjotaan ja voidaanko vieraiden olettaa varautuvan rahallisesti. Ja jos ei olla ravintolassa, niin miten juomaa on riittävästi, mutta ei liikaa. Ja miten saisi homman hoidettua niin, ettei kukaan vetäisi övereitä.

Meillä tullaan tarjoamaan häissä alkoholia. Ravintolassa ihmisille tarjotaan todennäköisesti alkumalja ja yksi lasi viiniä ruuan kanssa, lisää saa sitten kukin ostaa itse. Myöhemmin illalla siirrymme jatkoille, jossa on tarjolla sekä alkoholillisia että alkoholittomia virvokkeita. Ja tietysti myös niille kavereille, jotka tulevat suoraan jatkopaikalle ja ruokailevat siellä, on tarjolla ruokajuomat ja alkuskumpat.

Mutta mitä häissä sitten pitäisi tarjota? Minä en haluaisi tarjota pelkästään siideriä, olutta ja lonkeroa tölkistä. Mutta en myöskään haluaisi kuluttaa kauheasti rahaa juomatarjoiluun. Panulle varmaan kelpaisi simppelimpikin juomavalikoima, mutta minä ajattelen lähinnä itseni kaltaisia ihmisiä, joille nuo perusfizzit eivät oikein maistu. Haluaisin edes vähän jotain hienompaa ja erikoisempaa juomaa tarjolle, esimerkiksi drinkkien tai boolien muodossa ainakin alkuiltaan. Eli siis, en halua mitään ihmesettiä, mutta sen verran laajan valikoiman, että jokaiselle on jotain. Ja salaa haaveilen myös kakun yhteyteen viski/konjakki/likööri-baarista, eli niin sanotusta avec-baarista.(Näen sieluni silmin juhlatilan katossa killuvan kyltin "Avec-baari", jossa kaikki juhlien sinkut parveilevat... Ehhehe. Olipas hauskaa!)

Jos minulta kysyttäisiin, olisi juomalista jotakuinkin tällainen:
- Jonkin verran erikoisoluita (esim. n. 1 / hlö)
- Parempia siidereitä (n. 0,5 pulloa / hlö, kaikki eivät juo siideriä)
- Jotain Breezerin typpisiä juomia (esim.Viru valge Cooler, n. 0,5 pulloa /hlö)
- Alkoholittomia juomia lasipulloissa (esim. limuja ja kuplavesiä)
- Paria erilaista "drinkkiä", jotka on simppeli sekoittaa. esim (GT ja vodkakarpalo) tai hyvä booli
- Viiniä
- Olut, siideri, lonkero loppuillaksi

Ja tuon kuvan ideaa mukaileva juomalistakin olisi ihana :). Siihen voisi kirjoittaa kaiken, mitä on tarjolla.

Niin ja itse en aio kyllä kovin paljoa juoda, mutta morsiamelle on varattava kuohuviiniä niin paljon, kuin morsian haluaa sitä juoda!

Mitä juomia teille tulee tarjolle? Olisiko tuo ajattelemani juomalista hyvä?

5 kommenttia:

 1. Mä oon aikapitkälti samaa mieltä sun kanssa noista juomista, eli hyvän juomalistan laadit kyllä. :) Ja mulla on ehdoton se, että löytyy edes yhtä lajia lasipullossa, koska on ne vaan tyylikkäämpiä! :D On se niin pikkutarkkaa.. ;D

  VastaaPoista
 2. Mä ajattelen myös ihan samalla tavalla. Oikeasti en haluaisi tarjota yhtään mitään tölkeistä, mutta kustannussyistä siihen on taivuttava! Meille tulee siis perusolutta, erikoisolutta ja luultavasti crowmoor-tyyppistä siideriä, lonkeroa ei taas ollenkaan (miellän sen niin mökkijuomaksi). Näiden lisäksi sitten kuohuviiniä sekä puna- ja valkoviiniä, muutenkin kuin ruokajuomaksi. Kahvin kanssa tarjotaan yhden tähden jallua (menee hyvin konjakin asemasta, kunnon rappioromantiikkaa), viskiä sekä likööriä. Loppuillasta on tarkoitus laittaa vielä virkistävät Gintonicit tarjolle. Eiköhän näillä pärjää! ;)

  Itse ajattelen, että jos joku haluaa vetää överit, se ei ole estettävissä. Tällaisilla tyypeillä kun tuppaa olemaan se jemmapullo mukana... joten en aio lainkaan stressata itseäni tällä seikalla! Meillä ei häihin myöskään osallistu lapsia, niin tavallaan ei pieni överien vetäminen kauheasti haittaakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on niin totta. Ne övereihin taipuvat ihmiset ovat varmasti varautuneet itse jollain "eväillä" ja niin sitten vaan tapahtuu, jos on tapahtuakseen.

   Poista
 3. Me käytiin Helsingin Arkadian Alkossa juomaneuvonnassa ja palvelu oli kyllä huippua! Eli voin suositella siellä käymistä kaikille, jotka pohtivat juomien valintaa ja määrää.

  Me tehdään todennäköisesti kustannussyistä niin, että alkumaljat ja ruokaviinit hankitaan Alkosta, mutta ns. bilejuomat laivalta tai lahden takaa. Ja täälläkin joudutaan kustannussyistä taipumaan tölkkeihin loppuillalla.

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!