1.1.2013

Aaaarghhh...

Kuva: weddingplanner.nl


Nyt hiukan ottaa päähän! Hotellisuunnitelmat menivät täysin uusiksi. Kuten täällä kirjoittelin, meillä oli ajatuksena pihistää tässä osiossa ja mennä Seurahuoneelle, josta huoneen saisi henkilökuntahintaan ja sen jälkeen oli tarkoitus majoittua Kaisaniemen Cumuluksessa.

No, tänään rupesin katsomaan sitten huoneen varaamista, mutta mukavana yllätyksenä selvisi, ettei kyseisenä ajankohtana ole tarjolla henkkarihintaisia huoneita. Ei onneksi yhtään ota päähän...Hääyö nyt on vain yksi yö ja sen voimme varata sitten jostain muualta. Mutta alkaa tulla jo hiukan turhan hintavaksi oleilla monta yötä hotellissa Helsingin hotellihinnoilla... Eli siis, meidän pitää keksiä joku plan B tai sitten siskopuolen perheineen pitää kuitenkin mennä hotelliin. Ärsyttää aivan suunnattomasti, kun noita alehuoneita olisi ollut tarjolla vielä silloin, kun aiemmin aiheesta kirjoittelin. Silloin en kuitenkaan vielä varausta tehnyt, kun en tiennyt, olenko enää töissä samassa paikassa häiden aikaan... Piti siis varmistaa työsuhteen jatkuminen ennen varaamista. Näin jälkeenpäin onkin hyvä sanoa, että olisi pitänyt tehdä varaus ja perua se sitten, jos töiden kanssa olisi käynyt köpelösti.

Puuhhh... Ja tästä pääsemmekin päivän toiseen avautumisen aiheeseen. Eli budjettiin, joka paisuu kuin pullataikina! Huomasin taas tänään, että olin unohtanut budjetista melkein tonnin edestä juttuja, jotka sinne nyt lisäsin. Aika tiukka budjetin tuijottelu on ollut tässä menossa, mutta enpä ole juurikaan keksinyt, että mistä siitä voisin mitään pois nipistää. Kun on paljon ihmisiä, on myös paljon kuluja ja sille ei voi mitään. Toisaalta monet asiat tehdään itse, kuten esim. kukka-asetelmat ja niihin käytetään mahdollisimman paljon luonnonkukkia ja mauita luonnonantimia ja siksi tällaisista asioista on budjetista enää paha nipistää... Noh, voisinhan hankkia esim. halvemman sormuksen, mutta se on kuitenkin ainoa asia, mikä säilyy mukana loppuelämän ja siksi haluan siihen panostaa ja hankkia unelmieni rinkulan.

Niin, nyt on tällä morsiolla se päivä, kun tekisi mieli vain perua koko homma!!! Etenkin rahapuolella homma alkaa tuntua aika mahdottomalta. Meillä kun ei ole pahemmin luvassa mitään avustuksia vanhemmilta tms, vaan kaikki kulut maksetaan ihan itse. Miten ikinä saadaan kasaan riittävästi rahaa kevään aikana?


8 kommenttia:

 1. Budjetin kanssa minäkin taistelen, vaikka häihin on aikaa vielä yli vuosi. Tähän mennessä häätilin saldo on 0e. Toivon, että teidän budjettiongelmat ratkeaa jotenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meitä on monta samassa sopassa... Ei kai kovin moni onnistu järjestämään häitä niin, ettei budjetin kanssa tulisi tuskaisia hetkiä.

   Poista
 2. Kävin nyt lukemassa tuon aiemman kirjoituksesi hääyön viettämisestä Seurahuoneella. Minulle oli yllätys, että se on remontoitu niin vähän aikaa sitten!

  Olin siellä jokin aikaa sitten (kesäaikana), jolloin oli todella kuuma eikä ilmastointia tainnut olla ollenkaan (?). Lisäksi huoneilma oli muutenkin tunkkainen. Muitakin ongelmia oli, esimerkiksi liukuovikaapin ovi oli ylösalaisin ja tippui päälle, kun sen avasi!

  Minulla oli kyllä suuremmat odotukset ja erilainen mielikuva tuosta hotellista kuin mikä sitten oli varsinainen käyntikokemus. Palvelu ja henkilökunta olivat kyllä ok. :) Oletteko yöpyneet siellä itse aiemmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla yövytty siellä aikaisemmin. Minullakin on kyllä mielikuva, että hotelli olisi ns. vimpan päälle kunnossa, mutta ilmeisesti sitten ei... Toisaalta hyvällä palvelulla saa pelastettua paljon :). No, ehkä tämän kommenttisi jälkeen ei niin paljon harmita mennä muualle, vaikka se tuleekin kalliimmaksi.

   Poista
 3. Tsemppiä budjetin kanssa painimiseen! Se taitaa olla meidän kaikkien ongelma.. Jonain päivinä tuntuu sille että olisi niin paljon hankittavaa ja niin tuskallisen vähän rahaa.. Ja ruoka isolle porukalle on kallista. Ehkä huominen päivä on taas vähän parempi ja keksit ratkaisun.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tämä tästä suttaannu, toivotaan ainakin niin! Ja meillä sentään on hiukkasen enemmän aikaa säästää rahaa, kun teillä juhlat tulee niiiin pian!

   Poista
 4. Voi, tiän niin ton tunteen! Mutta eikö ne asiat siitä suttaannu, toivotaan ainakin. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!