5.9.2013

Elämältä kaiken sain!

Juhlapäivän aamusta olenkin postaillut jo aiemmin, samoin potreteista on tullut rustattua muutamakin postaus. Valmistelujen ja kuvausten jälkeen vuorossa oli tietysti päivän kirkko-osio, eli liittomme siunaaminen Helsingin Tuomiokirkossa. Alkuun vielä maratonpostausvaroitus!

Valmistautumisen ja potrettien jälkeen pyörähdettiin vielä pikaisesti hotellilla. Kaasot kiristelivät pukua ja sen lisäksi asettelin birdcagen päähäni. Myös hiukkasen puuteria lisättiin, mutta päivä oli sen verran kuuma, että kyllä tämä meikäläisen rasvanaama kiilsi jo alttarilla oikein "kauniisti"... Olisi se kuitenkin voinut pahempikin olla...
Muttamutta siis, saavuttuamme taksilla kirkon eteen, pujahdin mahdollisimman huomaamattomasti morsiushuoneeseen, jossa ehdin vielä hörpätä vähän vettä ja käydä jännityspissalla. Kun kaikki oli valmista, tuli suntio kertomaan, että nyt voidaan mennä. Ja sitten oltiinkin jo käytävän päässä odottelemassa häämarssin ensimmäisiä tahteja. Marssina tässä vaiheessa oli Wagnerin Morsiuskuoro oopperasta Lohering, eli oikein perinteinen hääbiisi niin sanoakseni. Allekirjoittaneella on tapana yleensä kävellä melkoista vauhtia ja sitä yritin kirkossakin, onneksi minua jarruteltiin siinä käsipuolessa sen verran, että tajusin kävellä edes vähän normaalia hitaammin... Panu oli vastassa suunnilleen puolivälissä matkaa ja loppumatkan pääsinkin kävelemään yhdessä rakkaan aviomieheni kanssa.. (Kyllä, siinä vaiheessa jo aviomies, koska meidät oli vihitty pari päivää aiemmin...)
Pappina meillä oli ystäväni Maija, joka puhui meille mielettömän kauniisti. Papin puhe oli sekä koskettava, että naurattava ja siitä huomasin, että hän tuntee meidät. Monilta vierailtakin tuli jälkeenpäin paljon kiitosta poikkeuksellisen ihanasta papista. Kiitos siis Maijalle <3. Raamattua luki kirkossa pikkuveljeni ja virren sijasta lauluyhtye Järjestysmiehet esitti mielettömän kauniisti Pepe Willbergin Elämältä kaiken sain. Siinä vaiheessa oli kyllä todellakin sellainen fiilis, että olen saanut elämältä kaiken, kun olen saanut niin mielettömän ihanan miehen!
Aivan liian nopeasti tuo kirkko-osuus olikin jo ohi (miten tuona päivänä kaikki sujahtikin ohi niin nopeasti) ja onnellisena parina pääsimme kävelemään kirkon käytävää Marko Hakanpään Trumpettisävelmän soidessa.

Kurvasimme morsiushuoneeseen odottelemaan, että vieraat siirtyvät ulos. Ulkona vieraille jaettiin ilmapalloja, jotka päästettiin taivaalle hääparin astuessa kirkon ovesta. Ilmapallot sopivat myös mielettömän hyvin Senaatintorilta kantautuviin Samban sävelmiin, jotka toivat oman lisävärinsä päivään. Ja täytyypä myös sanoa, että turisteja oli varmasti vielä enemmän kuin normaalisti, aikamoinen parvi niitä pyöri siinä kirkon edessä.


Hyppäsimme upean hääautomme kyytiin, jota ohjasi ihana tupsulakkipäinen herrasmies, rekvisiittana toimi meidän mahtavat Just Married-varjot. (Rouva Koo, jos luet tätä, niin nyt näet ne in action ;) Autolla hurautettiin Kirkoltga Unionikatu Mantalle asti ja siitä kierrettiin Kauppatorin reunaa kohti katajanokkaa. Unioninkadulle oli jo kertynyt valtavasti ihmisiä ottamaan kuvia sambakulkueesta ja olo oli kuin kuninkaallisilla, ihan mieletön fiilis vilkutella tuhansille ihmisille hääauton kyydistä! Harmi, ettei tuostra ihmismassasta ole yhtään kuvaa todisteena... Sanoisin kuitenkin, että se oli aika unohtumatonta! Käsityksen fiiliksestä ja ihmismäärästä saatte esimerkiksi täältä.Sellainen oli siis meidän kirkkosetti. Tähän loppuun pakko kertoa muuten pienenä tiiserinä, että seuraava postaus taitaakin olla postaus mun uudesta päräyttävästä rouvatukasta!

Kuvat Jori Heinonen ja ystäväni Nina, ethän kopioi luvatta!

5 kommenttia:

 1. Oi miten ihana postaus ja varmasti on ollut kuninkaallinen meno!

  VastaaPoista
 2. Kaunista ja aah niin ihanan värikästä! Ihanan rohkeat väriyhdistelmät, joita jälleen kerran ihailen :) ja niin kauniina ja komeina olitte :)

  VastaaPoista
 3. Ihania nuo kuvat! Ja meillä on näköjään ollut ihan samat marssit kuin teilläkin, loistovalinnat siis :)

  VastaaPoista
 4. Jee, my babies :) Ja voi vitsit miten upea kuva tuo ilmapallot vasten sinistäkin sinisempää taivasta!

  VastaaPoista
 5. MÄ EN KESTÄ miten ihania kuvia!!! :D Noi ilmapallokuvat on ihan huikeita, jos nyt saisin valita, nii mäki haluaisin!!! :D

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!