4.8.2013

Kimppu ja viehe


Meidän häissä kaikki kukat oli siis tehty itse, mitään floristipalveluja ei käytetty. Kukat oli keräilty eri paikoista, mm. kukkakaupoista ja Prismasta :). Kimpun tein itse, siviilisihkimispäiväksi ensimmäisen version ja hääjuhlaan toisen version. Ekan kimpun kukista noin 80 % päätyi vielä toiseenkin kimppuun, nuutuneimmat heitin pois ja jonkin verran lisäilin tavaraa. Hääjuhlassa kimpussani oli myös pöytäkukistakin löytyviä maalattuja käpyjä, niitä oli myös vieheissä. Vieheistä ei ole kovin hyviä kuvia, mutta koitin etsiä tähän pari kuvaa, joissa sulhon rintapielessä oleva viehe näkyisi jotenkuten.

Kimpun tekeminen ei ollut vaikeaa, en toki tiedä miten epäoikeaoppisesti omani kokosin. Pääasia kuitenkin, että kimppu oli nätti ja kesti hyvin koko pitkän päivän. Ja kimppu tuli huiman paljon halvemmaksi kuin kukkakaupasta hankittuna, rahaa noihin kahteen kimppuun meni yhteensä noin 40-50 euroa. Kimpuista löytyi valkoista ja haalean pinkkiä freesiaa, tuoksuhernettä, ruusuja, pioneja, neilikoita sekä vanhempien naapurin pihasta haettuja syreeninkukkia ja vanhempien metsästä poimittuja kieloja. Melkoinen kukkakombo siis!

Kiinnostuneille voisin kertoa myös lyhyesti kimpun kokoamisesta: Kokosin kukat kimpuksi vähitellen. Ensin valitsin keskimmäiset kukat ja kiedoin niiden ympärille kukkateippiä, pikkuhiljaa lisäsin kukkia kimppua soviteltuani niitä oikeille paikoille, kimpun koossa pysymisen varmistin kietomalla jatkuvasti lisää kukkateippiä varsien ympärille. Kun kimppu oli mielestäni valmis, katkaisin teipin ja lopuksi äitini kietoi varteen tuollaisen ihanan nauhan, joka kiinnitettiin nuppineuloilla. Varret siistittiin kukkaveitsellä (tai muulla terävällä veitsellä), eivätpä ole kaikista siisteimmät, mutta niihin ei kyllä kukaan kiinnittänyt koko päivänä mitään huomiota ;). Samalla metodilla kokosin myös kaasoille hieman pienemmät kimput.

Vieheissä oli käpyjä, freesiaa ja tarhaneilikkaa. Vieheitä varten ostin vieheneuloja ja vieheet kokosin simppelisti vain pyörittelemällä taas kukkateippiä koko homman ympärille niin, että paketti kukkineen ja neuloineen pysyi kasassa. Simple as that! Neljän vieheen hinnaksi tuli lopulta ehkä pari euroa/kpl. Kokonaisuudessaan siis kimppu ja vieheet olivat suunnilleen 60 euroa, eli mielestäni ei kovinkaan paha hinta verrattuna monien muiden morsianten kimppuihin.
Kukat ovat ihana juttu ja kimpun tekeminen oli yksi parhaista jutuista hääjärkkäilyssä. Malttamattomana odotan, että pääsen toteuttamaan kukat myös syyskuun lopussa koittaviin häihin, joissa olen kaasona. Olen ihan superinnoissani!

Ihanaa huomenna alkavaa viikkoa kaikille! Tää blogitar on vielä ensi viikonkin näillä näkymin "hiukkasen" kiireinen erään projektin parissa, mutta eiköhän tämä tästä helpota piakkoin :). Luvassa lähiaikoina lisää potrettikuvia ja postaus myös kiitoskorteista, me ollaan reippaina saatu nekin jo postitettua. Ai niin, hurjasti onnea muuten kaikille viikonloppuna avioon astelleille ja superisti tsemppiä niille, joilla häät ovat jo ihan lähellä!


Kaikki kuvat tässäkin postauksessa ovat Jori Heinosen käsialaa.20 kommenttia:

 1. Siis VAU tuota sun kimppua! En ollut tekstiä edes kerennyt lukea, kun jäin ihastelemaan mtien syötävän hyvältä se näyttääkään. Ootkos harkinnut, että korvausta vastaan tekisit meille muillekin morsiammille kimppuja? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, on kyllä ollu harkinnassa :). Olis niin siistiä tehä aina välillä jotain pikkusia häähommia, esim. kimppuja... Itse asiassa on suunnitteilla että laittasin toiminimen pystyyn, jotta sais esim. kukkatukun kautta hankittua kukkia jne... Mutta katotaan, tuleeko siitä mitään. Olis kiva sivuduuni dippainssin hommien vastapainoksi...

   Poista
 2. Mun kukka-amatöörin silmään tuo kimppu menisi ihan floristin tekemästä, kaunis on kimppu ja morsian!

  VastaaPoista
 3. On kyllä upea, juuri oikean kokoinen ja mitkä värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän mietin, että onko kimppu hiukan liian pieni, mutta itse asiassa se toimi aika hyvin. Isompi olisi voinut olla jo liiankin iso... Ja väreistä tuli kyllä huikeet! Kivan kombon erilaisia sopivan sävyisiä kukkia satuin löytämään.

   Poista
 4. Upea kimppu, ihanan värinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli aika hyvin alkukesään sopiva raikas värikombo.

   Poista
 5. Kauniit kukat olet tehnyt!!!

  Mistä ostit vieheneulat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieheneulat ostin muistaakseni naikkareiden hääkirppikseltä. En ole oikein löytänyt niitä muuten pienemmissä paketeissa, usein kaupan on jotain 50 kappaletta kerralla.

   Poista
  2. Sepä se! Olen yrittänyt metsästää naikkarikirppikseltä ja huutonetistä, mutta ei ole onnistanut... Eihän sinulla jäänyt ylimääräistä..? :)

   Poista
  3. Saattaa muutama olla, mutta en muista montako. Kaverin häihin tarvitsen muutaman, mutta voisinpa katsoa olisiko niitä enemmänkin. Laitatko mulle sähköpostia?

   Poista
  4. Laitoin sinulle sähköpostis hhpaanan-osoitteseen!

   Poista
 6. Vau, miten upea kimppu! Itsekin olen ajatellut tehkä kimppuni itse, saa nähdä mitä siitä tulee. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika simppeliä ja helppoa tuo oli. Kunhan välttelee kaikista nopeimmin nuupahtavia kukkia, niin varmasti tulee hyvä.

   Poista
 7. Onpa kaunis kimppu! Niin paljon erilaisia kukkia ja niin hyvin yhteen sopivia!

  VastaaPoista
 8. Aivan upea kimppu! Kertoisitko että miten aikaisin teit kimpun (ja vieheen) ja kuinka kauan niiden tekeminen kesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kimpun tekeminen kesti ehkä 10-15 minuuttia, vieheisiin meni noin 5 minuuttia per viehe. Aika nopeeta siis :). Kimpun tein edellisenä päivänä ja säilytin kylmässä, vieheet tein juhlapäivän aamuna samalla, kun mun hiuksia laitettiin.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!