7.4.2013

Musta vai harmaa...

Hopsan! Terveisiä Teneriffalta. Rentoutunut ja ruskettunut morsian on takaisin täällä ruudun äärellä ja yrittää kiriä reissun aikana ilmestyneet lukemattomat postaukset kaikista ihanista blogeista. Olipas kyllä ihana loma!

Kuten uusin Mennään naimisiin -lehtikin kertoo (esiinnymme siellä melkein oikeilla nimillä tekstissä sivulla 85...), on meillä ollut mielessä Panulle häihin Bonjour-puku. Ja aika vakuuttuneita oltiin siitä, että sellainen sulholle puetaan päälle hääjuhlapäivänä. Mutta kuinkas ollakaan, sovituksessa päädyttiin lopulta siihen, että saketti on kuitenkin kivempi. Muutenhan setti on käytännössä ihan sama, mutta takki on erilainen. Bonjourissa se oli jotenkin raskaampi...

Noh, kun oltiinsaatu suunnilleen päätettyä, että saketti on lopullinen valinta, niin sitten iski värivaikeus. Käytiin sovittelemassa saketteja Frakkipalvelu Namissa jo pari viikkoa sitten ja siellä oli vain mustia. Löydettiinkin kiva paketti hopeisella liivillä ja fuksialla väripilkulla kaulassa, tuo kuva tuossa alla vähän valehtelee värejä. Mutta tänään mentiin Suomen pukuvuokraamoon sovittelemaan myös harmaata sakettia, ja siinä sivussa käytiin läpi kaikki bonjour-vaihtoehdotkin. Loppusuoralla on nyt joko harmaa tai musta saketti, asusteiden väri pysyisi samana.

Valinnan vaikeus iskee! Panu ei osaa päättää, kumpi olisi kivempi ja minustakin molemmat on kivoja. Musta on tietysti perinteisempi ja klassisempi, aina varma valinta. Harmaa taas olisi väriltään jotenkin kevyempi ja kesäisempi ja erottuisi vierasjoukosta paremmin, suurimmalla osalla miesvieraista on kuitenkin tumma puku... Kumpi vai kampi? Sanokaas se! Tämä tuntuu olevan vaikempaa kuin oman hääpuvun ostaminen ;). Onneksi Panu päättää, minun ei tarvitse!


P.S. Kumpi sinusta on kivempi?

P.P.S. Kriisi! Meidän kutsut on menny perille tiistaina, mutta ilmottautuneita ei ole vielä käytännössä yhtäkään. Noin yhdeksänkymmentä kutsua lähetetty ja yksi täti ja yksi serkku miehineen ovat ilmottautuneet. Eiks meidän vieraat haluu tulla meidän juhliin ;)?


17 kommenttia:

 1. Meilläkin 100 kutsutusta ilmoittautui noin 30 ja loput parina viimeisenä päivänä. Osalta piti kysellä ihan perään ja itse asiassa muutamalle pitäisi vielä soittaa, vaikka viimeinen ilmoittautumispäivä oli viikko sitten. Osa pitää itsestäänselvänä että on tulossa, osa ei ilmoita koska ei ole tulossa ja osa unohtaa. Hankalaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin luulen, että perään pitää sitten ilmottautumisajan loputtua soitella...

   Poista
 2. Harmaan ottaisin minä! Meillä sulho pukeutuu harmaaseen, niin sekin ehkä vaikuttaa. :) Tai siis ainakin muistaakseni viimeksi keskustellessamme aiheesta hän oli myös harmaan kannalla.

  Me saatiin 1.3. kutsu serkkuni häihin ja koko ajan on kyllä tiedetty, että menossa ollaan, mutta kappas, ei olla vielä vastattu.. Että kyllä ne kaikki varmasti haluaa tulla, mutta puhelimeen tarttuminen ja vaikka tekstarin näpyttäminen on niin kovin vaikeeta! ;)

  VastaaPoista
 3. Moi,

  Molemmat näyttää hyviltä, mutta itse kallistun tällä kertaa tuohon harmaaseen. Meillä on tämä sovitus-lysti vielä edessä, sillä ollaan vasta parin viikon päästä menossa kotiseudulle miehen pukua sovittamaan.

  Muuten, ihan sama juttu meillä noiden kutsujen suhteen. Olivat perillä juuri ennen pääsiäistä, mutta tällä hetkellä on vain muutama ilmoittautunut. Onkohan se sitä, että ei kehtaa heti ilmoittautua vaiko sitä, että koska olen niin läheinen ihminen, niin minun ei tarvitse ilmoittautua...?

  Ps. Tosi kiva lukea juuri sinun blogia ja seurata missä vaiheessa ootte menossa, koska meillä on tuo sama hääpäivä =)

  T:Eeva-Maria
  eevakiukuttelee.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä, että varsinkin läheisemmät sukulaiset ym. ajattelee, että ei tarvi ilmottautua... Olis kuitenkin kiva saada sellanen varmistusilmo, ettei tule mitään sekaannuksia...

   Poista
 4. Voi kumpikin näyttää hyvältä! :) Mut ikuisena mustan kannattajana jotenkin nyt tuo harmaa iskee enempi jopa meikäläisen silmään ;) Mut oli kumpi tahansa, niin komealta se sulho tulee näyttämään :)

  Meidän kutsut oli perillä to-pe aikana, ja saatiin jo muutama ilmotautuminen. Mut luulisin et saadaan kans suurinta osaa oottaa vielä kaaaauan, ja todennäkösesti varmistaan vielä joltain ihan itse että tulevatko vai ei.. Mut niin se tuntuu aina menevän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perään joutuu varmasti soittelemaan. Onneksi meillä on aika lyhyt ilmottautumisaika, niin ei kauhean kauaa joudu jännittelemään.

   Poista
 5. Mun silmää miellyttää enemmän tuo musta, taidan olla ainut :D Mut meille on miehelle tulossa se frakki, liekkö siitä johtuvaa...

  Ja joo mäkin oon täällä jo ihmetelyt, että mikä on kun ei puhelin pirise eikä ilmoittautumisisa kuulu. Pari viikkoa aikaa jäljellä... pitää sit varmaan soitella vaan loput läpi. Pakko kyllä todeta, et ollaan aina itekin ilmoittauduttu viime tipassa, vaikka on tiedetty alusta asti osallistuvamme. Se on jännä homma! Noh, nyt kun on oma ilmoittautumisaika meneillään, ja saatiin hääkutsu kesäkuussa oleviin häihin, ilmoitin että tullaan, ja vieläpä heti siltä istumalta, kun olin kutsun lukenut. Jotain kehitystä tapahtunut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon aina niin innoissani ite, että laitan ilmon menemään suunnilleen samantien kun oon saanu kuoren revittyä auki :). Ehkä kaikki ei oo niinku mä...?

   Poista
 6. Meillä kans odotellaan ilmoittautumisia, vaikka kutsut ovatkin saapuneet vasta perjantaina! Mutta mä veikkaan myös että osa vieraista pitää niin itsestäänselvyytenä häihin osallistumista että kokevat ettei heidän tarvitse ilmottaa. Veikkaan myös että jos kutsuun ei melkeinpä heti vastata, se unohtuu helposti. Oon jo varautunut siihen että saadaan soitella varsinkin sulhon kavereiden perään, ne kun tuppaa olemaan hyvin huonoja tämmösissä. Toivottavasti myös ne vieraat ilmottaa, jotka ei oo tulossa... Paljon kohteliaampaa ilmoittaa ettei pääse kun vaieta kokonaan! :)

  Ja tuosta väristä... Mun mielipide vaihtuu koko ajan! :D mutta se voi olla et mäkin kallistun himpun verran enemmän mustan puoleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa niitä ilmoja pikkuhiljaa tipahdella... Kyllä tämä tästä vielä. Ja tuo frakkihomma ei oo selvinnyt vieläkään, vaikka useampi päivä aikaa on ollut pähkäillä :).

   Poista
 7. Harmaa! Juurikin noiden mainitsemiesi perusteluiden vuoksi. :)

  VastaaPoista
 8. Tumma on aina varma valinta, mutta harmaa on kyllä leikkisämpi vaihtoehto. Jos teillä on jotain vintage henkeä häissä niin sitten harmaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaaseen minä alan pikkuhiljaa kallistua, mutta sulhasesta en tiedä vielä... Se tuntuu vaihtavan mieltään minuutin välein :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!