19.4.2013

Hyviä uutisia

Kuva


Hesarin nettisivuilta oli luettavissa hyviä avioliittouutisia. Avioliittoja solmittiin 470 kappaletta enemmän kuin vuonna 2011. Avioerojen määrä puolestaan oli laskusuunnassa, eli erojen määrä oli 429 vähemmän kuin edellisvuonna. Kaikenkaikkiaan viime vuonna mentiin naimisiin 28 878 kertaa ja erottiin 13 040 kertaa. Aikamoinen eromäärä kuitenkin on, hui!
Kaikista solmituista avioliitoista ensimmäisiä liittoja oli noin kolme neljännestä ja uudella kierroksella oli neljäsosa naimisiin menneistä. Täällä blogimaailmassa tuntuu morsianikä olevan hiukan keskiarvon alapuolella, sillä ensikertalaisten morsianten keski-ikä on 30,8 vuotta koko valtakunnan tasolla. Meistä suurin osa taitaa kuitenkin olla alle 30? :)
Parisuhteen rekisteröinnit on luonnollisesti myös huomioitu Hesarin artikkelissa. Yhteensä parisuhteita rekisteröitiin 329, näistä 219 oli naispareja ja 110 miespareja.
Mutta siis, hyviä uutisia sen suhteen, että avioliittoja solmitaan enemmän ja erotaan vähemmän, vaikka radikaalia tilastoparannusta ei olekaan tapahtunut :). Ensi vuonna vastaavassa artikkelissa meidänkin avioliitto on yksi tärkeä osa tuota tilastoa, jei!

Ai niin joo. AAAAAAARGH! Meidän häiden ilmottautumisaika päättyy sunnuntaina, eli YLIHUOMENNA ja tähän mennessä tulemisestaan tai ei-tulemisestaan on kertonut meille ALLE KOLMASOSA vieraista. Eli vielä YLI SATA vierasta, joista ei ole kuulunut yhtään mitään. Missä vika? Olen kyllä vähän ihmeissäni tämän ilmoasian kanssa, vaikka tajuankin, että porukka jättää tällaiset viimetippaan. Jos sunnuntaihin mennessä ei saada ilmovyöryä, niin ihan sairaan kiva soittorumba edessä. Oi miksi ihmiset ei tajua ilmottautua? Olenko vaan hysteerinen morsian vai onko tää oikeesti jotenkin epänormaalia?


19 kommenttia:

 1. O-ou...olisin itse ihan superhysteerinen tuossa tilanteessa! Polkisin varmaan jalkaa ja vinkuisin 'en soita en soita!' ihan jotain muka auttaakseni :D .
  Oliko teillä ilmoittautuminen suoraan teille vai kaasolle tai jollekin muulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmovaihtoehtoina oli sähköposti suoraan meille tai sitten puhelimella meille tai meidän äideille. Eli puhelinkammoisten ei ees tartte soittaa ;). Pitää varmaan ihan kettuillakseen lähettää kaikille ei-ilmottaneille maanantaiaamuna tekstari "Hääjuhlamme ilmottautumisaika on päättynyt. Ikävää, että ette pääse mukaan juhlimaan." tai jotain ;)

   Poista
  2. :D aivan mahtava idea! Käyttäisin JUST tuota tekstaria! ..taidan kirjoittaa sen ylös, jos pääsenkin käyttään sitä.mjähähähä. (..Nyt jopa ootan, että saisin laittaa sen jollekin. Sulho ei tykkäis, mutta mä olenki vähä tällanen ;D )

   Poista
  3. Itsekin vois ottaa tuollaisen viestin käyttöön. Tiedän, että osa sukulaisistamme todennäköisesti ei ilmottaudu, koska he olettavat meidän olettavan ,että he tulevat. Mutta jos kutsussa pyydetään ilmoittautumista niin silloinhan ilmoittaudutaan!

   Poista
 2. Onpa oikeasti kummallista! Jotenkin itse pidän häävieraana tärkeänä sitä, että noudatan ilmoittautumisaikaa ja vissiin pidän sitä sitten niin luonnollisena asiana, ettei ole tullut edes mieleen, että voisi käydä noin! Toivottavasti nyt saatte sähköposti- ja puhelutulvan viikonlopun aikana!

  VastaaPoista
 3. Me jouduttiin muutamille soittelemaan perään, kun ei ilmoitusta kuulunut. Mutta viimeisenä viikonloppuna meille tuli tosi monta ilmoittautumista. Kai jotkut vaan ajattelee jotenkin niin, että "tottakai me osallistutaan", mutta jos ei siihen luuriin tule heti tartuttua, niin kutsu saattaa jäädä johonkin lehtipinon alle. Näin oon kuullu, mullehan ei vois käydä niin, koska oon aina niin intona hääkutsuista (ja muistakin) että ilmoittaudun heti.:D

  VastaaPoista
 4. Vaikuttaa siltä, että soitto/ tekstarirumba on edessä... Tosi ärsyttävää, kyllä mekin saatiin jahdata ilmoja vielä pitkälle ilmoittautumisajan jlk. Väki oli kyllä tulossa, mutta ei vaan tajunnut, että pitää ilmoittautua.. *huokaus*

  VastaaPoista
 5. Äh, olen kuullut ennenkin, etteivät ihmiset ole muistaneet ilmoittautua, vaikka ovatkin olleet tulossa. Soittorumbassakin kun on oma vaivansa. Toivotaan vielä sitä ilmovyöryä ennen sunnuntaita. :) Meillä vierasmäärä oli 60-70 ja harvan perään piti soitella, joten ehkä silläkin on merkitystä. Isoon lukumäärään kun mahtuu enemmän niitä unohtelijoita.

  VastaaPoista
 6. Ketuttais muakin! Ihmiset ei vaan ajattele.. Tai ymmärrä, tai mitä ikinä. Tuo tuntuu olevan niin tyypillistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuntuu tosiaan, ja mä en ymmärrä, että jos on pyydetty ilmoittamaan myös, jos ei tule, niin miksi sitä ei voi ilmoitta?!?!

   Poista
 7. Hui, noin paljon viimetinkaan jättäjiä/unohtajia! Kyllähän sitä itsekin on tullut jätettyä ystävien häihin ilmoittautumisia viimetinkaan - monesti koko ilmoittautumisasia jää unholaan, kun sitä ei heti tee - mutta olin kuvitellut, ettei yleensä ihan NOIN paljon ole "meitä" mattimyöhäisiä! Huhhuh, toivottavasti teillä viikonloppuna puhelimet pirisee ja sähköposti tulvii ilmoittautumisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sentään tilanne parani viikonloppuna :)

   Poista
 8. Itse olisin tuossa tilanteessa varmasti erittäin tuohtunut:D Meillä ilmoittautuminen päättyy vasta 10.6 ja nyt jo kauhuissani mietin, mitä teen jos ei ilmoittautumisia rupea kuulumaan. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tosiaan varautua siihen, että aika moni unohtaa ilmottautua... Meillä ilmoajan jälkeen on nyt tilanne se, että vielä yli neljäsosa ilmottautumisista puuttuu...

   Poista
 9. Siis hetkonen, ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä ja silti ihmiset päivittelevät kuinka kummallista on kun ei olla vielä ilmoittauduttu :D Ei kai sillä pitäisi olla väliä milloin itsensä ilmoittaa kunhan sen tekee DL:ään mennessä?
  Itselleni käy hyvinkin usein niin, että jos en heti kutsun saatuani ilmoittaudu jää asia unholaan ja muistuu mieleen päivä pari ennen ilmoittautumisen loppumista. Voisi olettaa että ainakin osalle teidän vieraista on myös käynyt näin. Ja sitten toisaalta ne jotka eivät juhlaan pääse eivät välttämättä ainakaan heti huomaa tulematta jättämisestään kertoa ja ehkä vasta viimeisinä päivinä muistavat ilmoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, monilla se jää viimehetkeen :). Mutta nyt ilmottautumisajan päätyttyä meillä on edelleen 40 ihmistä kaikista kutsutuista ilmoittamatta mitään ja se on kai aika paljon, yli neljäsosa kaikista kutsun saaneista.

   Poista
  2. No tuo on kyllä jo paljon :/ Tänään varmaa voisi vielä "sorisorisori, unohdettiin ilmoittautua, voidaanhan tulla vielä?!"-viestejä tulla, mutta sitten varmaan alkaakin olla soittelut edessä :(

   Poista
 10. meidän suvussa on liuta näitä totta kai osallistun, miksi siis ilmoittautua ja päätimme laskea sen varaan. Meidän kutsussa lukee yksinkertaisesti: Ilmoitathan mahdollisesta esteestä xx.xx. mennessä morsiamelle. Näin jää soittorumbat välistä :)

  Sinuna käyttäisin ehkä hyväkseni jotain suvun juoruajaa... Päivittelet hänelle kun ihmiset eivät ole ilmoittautuneet niin sana kiirii ja pian saat ilmoittautumiset kuntoon.

  Lisäksi vielä sivuhuomautus: Sinulla on ihana blogi. Yksi suosikeistani!! Tsemiä loppuaikaan...

  Terv. Morsmaikku (häät 9/13)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukulaiset ovat sentään olleet aika reippaita ilmottautumisen suhteen, suurempi ongelma taitaa olla nuo kaverit. Aika hassua sinänsä, sillä juuri sukulaisilta odotin joutuvani kyselemään useampaan otteeseen...

   Kiva, että tykkäät blogistani. Koitan siis jatkaa samalla linjalla!

   Poista

Ilahdun kommentistasi!