8.1.2013

Kakkukokoelma?

Olen pohtinut aika paljon myös hääkakkuasiaa. Hääkakut ovat aika huiman hintaisia, etenkin sellaiset kuin minä haluan... :) Haluaisin kakun, joka olisi paitsi oikeasti hyvä, niin myös kaunis ja jollain lailla persoonallinenkin. En ehkä haluaisi moussekakkua, vaan ns. "oikean" täytekakun. Haluaisin, että se olisi hiukkasen "jenkkityylinen", mutta ei kuitenkaan mikään överi. Ja päälle en haluaisi ehkä kuitenkaan marsipaania tai muutakaan sen tyyppistä tavaraa... Kakussa voisi olla suklaata, mutta sen pitäisi myös olla kesäinen... Panulle taitaa tärkeintä olla, että kakku olisi maistuva :).

Mielestäni kauniita kakkuja löytyy esim. tästä postauksesta. Nyt olen ruvennut miettimään, että mitäs jos ei olisikaan yhtä kakkua, vaan monta kakkua? Eipä välttämättä huono idea sekään! Pari kuvaesimerkkiä olenkin jo postaillut aikaisemmin, mutta yksi aika ihana on tässä:


Kuva: Martha Stewart Wedding

Tuollainen kokoelma voisi olla kiva. Eri kokoisia kakkuja, miksipä ei eri näköisiäkin, jos koristelussa käytetän kuitenkin yhtenäistä värimaailmaa? Kuten esim. tässä:


Kuva: The Knot

Kakuille voisi tehdä erilliset lautaset / telineet, jotta ne olisivat eri korkeuksilla. Ajattelin DIY-kakkulautasia, joita voisi koota esim. kirpputorilöydöistä tai jostain "halpakaupasta" ostetuista astioista ja maalata sitten samanvärisiksi, jotta niistä tulisi ihana kokonaisuus. Näihin voisi laittaa eri kokoisia ja ehkäpä myös -näköisiä kakkuja, muta silti kokonaisuus olisi kiva ja kaunis. Esimerkki erityylisistä kokonaan valkoisista kakkuvadeista:


Kuva: Pepperdesignblog.com


Mitäs mieltä olette? Olisiko ihan  tyhmä idea? Näissä olisi ainakin se hyvä puoli, että saisi useamman "linjaston" kahvitteluun, kun ei olisi vain yhtä kakkua ja se kahvihommakin kaikkinen säätöineen sujuisi nopeammin ja jouhevammin :).

Niin ja oih, miten ihanaa olisi, jos sisältä vielä kaiken kukkuraksi paljastuisi jotain yllättävää, esim. eri väristen kerrosten muodossa! Esimerkiksi jotain tällaista:


Kuva: Brides.com


5 kommenttia:

 1. Tein juuri loppu vuodesta samantyylisen kakun kuin viimeinen kuva on! Oli yllättävän hyvää :D itse kun en ole kakku ihmisiä vaikka perso makealle! Ohje oli täältä http://www.marthastewart.com/287207/pastel-layer-cake

  VastaaPoista
 2. Meille tulee monta erilaista kakkua ja eri makuja :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän olisikin kivaa, että jokainen saisi valita itselleen sopivan maun!

   Poista
 3. Jos päädyt erilaisiin kakkuihin, niin muista, että kakkua tarvitaan määrällisesti enemmän! Olin joskun vieraana häissä, joissa oli neljää erilaista kakkua, ja viimeiset taisivat jäädä ilman kakkua. Ekat ottivat tietty useamman palan, kun jokaista kakkua kun piti maistaa...

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!