29.1.2013

Gaijin



Eilen oltiin siis juhlistamassa yksivuotista taivalta kihlaparina ja sen kunniaksi mentiin herkuttelemaan  Gaijiniin. Gaijin on siis ravintola, joka tarjoaa Pohjois-Aasialaista ruokaa, pääasiassa inspiraationa Korea, Japani ja Kiina. Ravintola oli viihtyisä ja palvelu erittäin hyvää, miinuksena ehkä se, että pöydät olivat tositosi lähellä toisiaan. Toisaalta ei me viereisen pöydän asiakkaista häiriinnytty, joten ei se kovin iso miinus ollut :).

Ilta aloitettiin ihanilla cocktaileilla. Panun Border Line -drinkissä oli giniä, verigreippiä, minttua ja sitruunaruohoa, minä valkkasin tequiladrinkin, jossa oli basilikaa, inkivääriä ja sitruunamehua. Eksoottisempiakin juomia olisi ollut tarjolla, vai miten olisi cocktail, josta löytyy lohisashimia?

Ruokapuolella päädyttiin maistelumenuun, jossa riitti melkoisen kivasti syömistä kahdelle, kotimatka olisi sujunut ehkä paremmin pyörien kuin kävellen, mutta kun oli niin pirun loskaista... Aterian parhaat osat meidän mielestä olivat Pork Bun, Foie & Unagi, Pork Belly Yakiniku ja ihanan raikas jälkkäri Mango & Mandarin. Myös kampasimpukat olivat oikein jees, mutta esim. Miso Salmon päärynöillä ja tryffeleillä olisi kaivannut hiukan lisää suolaa. Kokonaisuus oli kuitenkin ihana ja hyvin toteutettu! Ruuan kyytipojaksi otimme myös juomapaketin (puolikkaat annokset), johon kuului sake, valkoviini, punaviini ja jälkkäriviini.

Toivottavasti joku kerta pääsemme herkuttelemaan myös Gaijinin isoveljeen, eli Farangiin, joka keskittyy enemmän Kaakkois-Aasian makuihin. Minulle kun thaikkuruoka ja thaimaan maut ovat sen verran lähellä sydäntä, että pitää sekin päästä ehdottomasti vielä kokemaan!

Kokonaisuudessaan oikein loistava ilta. Tässä vielä menu ja joitain räpsyjä noista ihanista herkuista. Enjoy!



MENU GAIJIN 64/HLÖ
MUSSEL
vihersimpukka, sitruuna-vanilja dressing, gari-inkivääriä

PORK BUN
possunkylkeä, kimchi majoneesia, pikkelöityä kurkkua, pehmeää leipää

SASHIMI
päivän sashimi

FOIE & UNAGI
glaseerattua ankeriasta, ankanmaksaa, nori-leipää, kirsikkaa

MISO SALMON, NASHI PEAR & TRUFFLE
‘saikyo’-miso marinoitua lohta, nashipäärynää, tryffeliä, saksanpähkinää, tryffeli-dashi liemi

PORK BELLY YAKINIKU
makeassa soijassa marinoitua possunkylkeä

XO SCALLOPS
paistettuja kampasimpukoita harvinaisessa kiinalaisessa ‘XO’ liemessä, merleväkaviaaria

CHAR SIEW & BOK CHOY
kiinalaisittain marinoitua grillattua possua, paahdettu possuliemi, pikkelöityä kurkkua, wokattua paksoita

GOHAN
japanilaista riisiä

MANGO & MANDARIN
mango créme, mandariinisorbettia, marinoitua vesimelonia



Alkudrinksut



Pork Bun



Päivän Sashimi (lohi, tonnikala, siika)



Miso Salmon



Pork Belly Yakiniku




Black Vinegar & Sesame Scallop




Mango & Mandarin


5 kommenttia:

  1. Toi pork bun on niin käsittämättömän hyvää!!! <3 :D Viimeks Gaijinissa mies söi niitä kolme... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on hääyö Klaus K:ssa, arvaa kuka haluu iltapalalle Gaijiniin? :)

      Poista
    2. :D Ja aamiaiselle ja lounaalle ja ja ja! Hei muuten, okei, Klasunkin aamis on kuulemma huisi, mutta JOS nyt jäis tilaa, niin siinä Gaijinin naapurissa, Bulevard Socialissa on nykyään sunnuntaibrunssia... :D

      Poista
  2. Vaikka tuontyylinen ruoka ei ole se minun ykkösvaihtoehto on nuo annokset kyllä niin upean näköisiä että voisin heti tältä istumalta tilata samanlaiset:)!

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!