5.4.2012

Vaihtoehtoja perinteiselle vieraskirjalle

Häistä on kiva saada muistoksi vieraiden nimet kirjaan. Usein häiden vieraskirjasta tulee koko perheen vieraskirja, johon kaikki tärkeät julat, kuten ristiäiset ja rippijuhlat myös kirjataan. Toisaalta, kivan lisän häihin saa melko edullisesti keksimällä vaihtoehdon vieraskirjalle. Tähän olen keräillyt ideoita The Knotista.


Itse pidän aika hauskana ajatuksena kangastilkkuja, joihin vieraat voivat kangastussilla kirjoitella nimiään ja terveisiään. Tilkuista voisin sitten häiden jälkeen ommella torkkupeiton. Jos käyttää neutraalin värisiä tilkkuja (kuvassa hiukan liian imeltä värit), voi peittoa sitten oikeastikin pitää esillä jossain, eikä se riitele sisustuksen kanssa. Tämä on minusta aivan ihana idea, koska olen itse käsityöihminen ja minusta olisi kiva tehdä tämmöinen häiden jälkeen. Idea ei ehkä ole paras, jos morsian (tai sulhanen) ei ole oikein ompeluihmisiä... Toki äidin tai anopin osaamista voi hyödyntää, jos mahdollista :).


Ulkonäöllisesti minua viehättää myös erilaiset ideat nimilappujen ripustamisesta puuhun / oksaan. Viereisessä kuvassa siitä yksi esimerkki. Laput voisi sitten näppärästi säilyttää jossain rasiassa tms. häiden jälkeen, kunhan muistaa pyytää vaikkapa kaasoa keräämään ne talteen. Tosin kirjaa on ehkä helpompi selailla joskus myöhemmin, laput saattavat jäädä aika helposti rasian pohjalle lojumaan... Mutta kauniita ovat oksaviritykset, etenkin jos kattauksessa muutenkin käytetään tätä teemaa, eli vaikkapa oksia kukka-asetelmissa tai jotain muuta vastaavaa.


Löysin The Knotista myös toisenlaisen puuidean, siinä puu on painettu / piirretty paperille ja vieraat ovat sitten jättäneet nimensä ja sormenjälkensä. Kaunis idea tämäkin, mutta kuka oikeasti haluaa juhlamekossa ruveta sotkemaan sormiaan sormiväriin? Tai no, jos pesumahdollisuus on järjestetty viereen, niin lähteehän se vesiliukoinen väri helposti! Ainakin tämä olisi helposti kehystettävissä ja sitä voisi sitten pitää oikeastikin seinällä. Se tässä, kuten näissä muissakin ideoissa on hauskaa, että vieraskirjan saisi jotenkin näkösälle kotiin, eikä vain hyllyyn pölyttymään.


Kivi-idea sopisi mielestäni etenkin meriteemaisiin häihin. Juhlapaikka meren rannalla kallioisella paikalla suorastaa huutaa kiviin kirjoitettuja nimiä. Tämän voisi tavallaan myös yhdistää kattaukseen, jos tekisi vaikka perinteisten nimikorttien sijaan "nimikivet". Jonkinlainen yhtenäisyys luo aina sellaisen vaikutelman, että asioita on oikeasti mietitty.


Jos morsiuspari sattuu tykkäämään viinistä erityisen paljon, on aika hauska idea kerätä viinipullonkorkkeja ennen häitä ja hyödyntää niitä. Jokainen vieras voisi kirjoittaa esim. tussilla nimensä korkkiin ja tipauttaa korkin lasimaljaan. Olisi ehkä myös nätti sisustuselementti kotona häiden jälkeen. Kuvassa ei kovin hyvin näy kylläkään se, että korkkeihin olisi jotain kirjoiteltu...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!