7.11.2011

Juhlapaikka Jos kirkon valinta on kohtuullisen helppoa, on juhlapaikan valinta sitten "muutaman" asteen vaikeampaa... On niin monta asiaa, joita pitää ottaa huomioon ja punnita eri juttujen hyviä ja huonoja puolia. Menuvaihtoehdot, ruuan hinta, juoman hinta vs. omat juomat, sijainti, henkilömäärä, tilan tyyli ja tunnelma, tila tanssille ja bändille, äänentoisto, koristelun tarve... Ja vaikka mitä muuta!

Meillä ensisijaisena kriteerinä oli ehkä sijainti / paikan tyyli. Yksimielisesti päädyimme siihen, että haluaisimme kartanotyyppisen tilan, jossa olisi ehkä mahdollista olla hieman ulkosallakin sään niin salliessa. Ja vieläpä niin, ettei joku julkisen liikenteen bussi aja varpailta, kun haluaa mennä ulos nauttimaan raittiista ilmasta! Toisaalta sijainti kohtuullisen helpon matkan päässä tuomiokirkolta olisi myös plussaa, ettei sukulaiset eksy matkalla. Ja tilaa pitäisi olla noin sadalle hengelle.

Näillä kriteereillä meille tällä hetkellä parhaaksi vaihtoehdoksi valikoitui Ravintola Alia Mustikkamaalla. Paikka on kartanotyyppinen, siinä on hieman pihaa (vaikakaan ei toivomaani upeaa puistoa...) ja se on melko helpon kulkuyhteyden päässä kirkosta.

Aliassa oli ehdotonta plussaa myös se, että henkilökunta vaikutti todella mukavalta! Halutessamme saamme myös viedä omat pöytäkukat, mutta pienet kukkakoristeet pöytiin kuuluvat hintaan. Hintaan kuuluu myös astiat, tarjoilijat, servetit, liinat jne jne. Eli ns. piilokuluja ei pitäisi sitten menun ja juomien hinnan lisäksi tulla, mikä olisi aivan loistavaa! Ja erillistä tilavuokraakaan ei tarvitse maksaa.

Laskimme, että hintaa per juhlija tulisi ravintolan puolesta noin 70-80 euroa per pää, riippuen juomien määrästä ja menusta. Verrattuna muihin vaihtoehtoihimme ei hinta juurikaan ole korkeampi ja paikka on sen verran lähellä vihkikirkkoa, ettei tarvitse pohtia mitään kuljetuksia kirkosta juhlaan tms. Miinuksena paikassa on kuitenkin se, että ravintolaa ei saa yksityiskäyttöön, vaan osa siitä on "normaalien" ravintolavieraiden käytössä. Sinällään se ei muuten haittaa, mutta terassi ei ole meidän käytössä ja sisäänkäynti hääjuhlaan on ns. takakautta. Noh, kaikkea ei voi saada! Ja tilan esittelijä vihjaili, että suunnitelmissa on rakentaa toinenkin terassi, jota me sitten voisimme käyttää. Saas nähdä, toteutuuko kesään 2013 mennessä...

Lisää tietoa ravintolasta täältä. Laitan tässä joku kerta myös listaa siitä, mitä muita vaihtoehtoja meillä on ollut mielessä. Eipä sitä tiedä, vaikka mieli vielä muuttuisi.

1 kommentti:

Ilahdun kommentistasi!